sobota, 17 sierpnia 2019

Notranje zavese

  Notranje zavese

Praktičen in lep dizajn zaves za kuhinjo

Začnimo s kuhinjo - simbol sodobnega doma. Zasnova zaves je tukaj pomembna. Okna, obešena z navadnimi žaluzijami, v večini primerov izgledajo zelo suha, in takšna omejitev ni primerna za vsako kuhinjo. Hkrati pa so v kuhinjskem prostoru tudi izvrstne gube in gube viseče tkanine. Najbolj sprejemljiva oblika - zavese svetlih odtenkov enobarvnega materiala, ki dobro prenaša svetlobo.
  Notranje zavese

Kakšen stil zavese lahko izbirate?

Seveda, CURTAINS - to je pomemben, a še vedno pripomoček v vašem domu, zato je njihov stil treba izbrati glede na zasnovo v vašem stanovanju. Na primer, težka in izdelana iz dragih tkanin zavese, ki se popolnoma prilegajo v klasično dnevno sobo. Toda za sodobne sloge se lahko uporabljajo zavese s preprostejšo zasnovo.

3. Kako zmanjšati okno?

Barva... Včasih je treba vizualno zmanjšati okna in znižati zgornje meje. Pri velikih oknih za zavese je treba uporabiti aktivne barve. Poiščite tkanino s svetimi delci (na primer abstraktni vzorec) in zavijte okrog oblike okna. Vzemi učinek vitražnega stekla. Dobre rezultate bodo dobili s svetlimi vložki na ravni oči. Zavedali se bodo pozornosti z visokega stropa .

Funkcionalnost zaves glede na njihove vrste.

Krojače iz mehkih tkanin so izbrane za klasičen videz zaves. Pogosto se za senčila vzamejo romarske žaluzije, njihova zamenjava s svetlobnimi zavesami pa ni izključena. Japonske zavese bodo okrasile vsa okna v sobi in lahko služijo kot pregrada v zaprtem prostoru. Francoske zavese so sestavljene iz številnih lepih grebenov. Pleše zavese bodo odlična dekoracija za različne vrste oken (mansard, poševne, neuretanske oblike).
  Notranje zavese

Značilnosti oblikovanja

Po zasnovi so rimske žaluzije pravokotne tkanine, na katerih so vodoravni trakovi pritrjeni na enaki razdalji z vrvjo, ki se razteza skozi njih. Za pritrditev zaves se uporablja robnik, opremljen z lepilnim trakom in posebnim dvižnim mehanizmom (z ročnim pogonom ali z električnim motorjem). Izbrani mehanizem omogoča uporabo kabla, ki se razteza preko rombnih žaluzij in utežnega sredstva na robovih platna, da izdelek dvigne, ga pritrdite na želeno višino ali jo spustite navzdol.
  Notranje zavese

Nasvet ena: barve in slog sobe - glavne mejnike

Kot vse podrobnosti v prostoru morajo biti zavese v harmoniji s preostalim položajem - tako v slogu kot v barvi. Strinjam se, da težke teksturirane zastirke s svilenimi tatami niso najboljša možnost za notranjost v duhu minimalizma in preproste chintz zavese - za razkošno sobo v baročnem slogu. Naravo prostora je nastavljena z teksturo in tonom lesa, iz katerega je narejeno pohištvo, barvo zofe in fotelj, vzorec tapet in preprog. To so glavne mejnike. Istočasno barva zaves ni nujno ponoviti barve drugih predmetov v prostoru, ampak mora usklajeno gledati skupaj z njimi. In zagotovo ni vredno izbrati tone-on-tone tkanine z ozadje: zavese morajo biti malo lažji ali temnejši, sicer se bodo spojili s steno.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty