sobota, 10 lutego 2018

Popravilo fasadnega remonta

  Popravilo fasadnega remonta

Remont fasade stanovanjskih zgradb: kaj je vključeno v seznam del?

Seznam del ni konstanten, saj je v vsakem posameznem primeru drugačna stopnja uničenja, konča zunanjih zidov pa je izdelana iz različnih materialov in tehnologija remonta fasade MCD se lahko razlikuje. Torej, kako je prenova stanovanjske stavbe in fasade? Približen seznam del, ki jih je treba opraviti pri popravljanju fasade med remontom MKD, je mogoče povzeti in izgleda tako:
  Popravilo fasadnega remonta

Obnova fasad zgradb z uporabo industrijskega planinarstva

Sanacija fasad (stanovanjskih zgradb, industrijskih objektov, poslovnih centrov) vpliva le na zunanje plasti fasadne obloge, ne da bi pri tem vplivala na konstrukcijske strukturne elemente stavbe. Zato ni vedno priporočljivo namestiti gozdov, optimalna rešitev pa je izkoriščanje industrijskega planinstva.
  Popravilo fasadnega remonta

Kakšno je trenutno popravilo fasade stanovanjske stavbe, ki je drugačna od kapitala?

Redna periodična fasadna popravila se ne nanašajo na svetovno obnovo, temveč so storjena, da ohranijo zunanje stene v pravilni obliki. Praviloma vključuje "površinske" postopke:
  Popravilo fasadnega remonta

Prenehanje dejavnosti LLC "LR TEK" za dobavo komunalnih virov

Obveščamo vas, da od 1. decembra 2015 LLC "LR TEK" ustavi dobavo komunalnih storitev.
  Popravilo fasadnega remonta

Značilnosti remonta fasade

Ta vrsta popravila se razlikuje od kozmetike, saj je kompleks dela, ki ga vključuje, določen posamezno in je odvisen od več dejavnikov (namen, začetno stanje zgradbe, vrsta, itd.).

Popravila fasad stavb v regiji Yekaterinburg in Sverdlovsk

Za popolnoma industrijsko poslopje ali stanovanjsko gradnjo, tudi najbolj zanesljiv in vzdržljiv, prej ali slej je treba popraviti fasado. Zelo velika napaka je, da počakamo, da zgradba prejema znatno škodo, ki se kaže v pojavu razpada mavca doma, odrivanju barvne plasti fasade, videzu uhajanja, zmrzali in vlažnosti znotraj prostorov.

Dame to naredijo sami

  Dame to naredijo sami

Materiali in orodja

Da bi leseno stopnišče, kot je na sliki, uspelo izdelati sami, boste potrebovali naslednje materiale: borove plošče 400 in 250 mm široke, debeline 40 do 25 mm, 50x50 palic, lepila iz lesa, laka in lesa, pocinkane palice in vijakov kovinski vogali. Iz orodij, ki jih potrebujete: krožna ročna žaga, izvijač, ščetke, brusni papir, objemke, dleto, poliranje.

Katere vrste stopnic bomo zgradili? ↑

Najpreprostejša rešitev bo modularna stopnica - samo z njimi jih morate zbrati s sestavljenih delov, strogo po navodilih proizvajalca. Pripravljeni kompleti so na voljo za montažo vijačnih in vijačnih izvedb, opremljenih s kompletnim montažnim in konstrukcijskim sestavnim delom.
  Dame to naredijo sami

Izdelava stopnic v drugem nadstropju sami

Stopnišče v drugo nadstropje je nujen element dvonadstropne hiše, ne le da je udoben, močan in zanesljiv, temveč tudi v notranjosti hiše. Modeli stopnic se lahko razlikujejo tako glede oblike kot tudi materiala, iz katerega so izdelani. V zasebnih hišah so stopnice najpogosteje izdelane iz lesa, lahko pa se uporabijo kovinske opore in strukture.
  Dame to naredijo sami

Prvi korak v izgradnji stopnic v drugo nadstropje bo načrtovanje in merjenje

Kaj moramo vedeti o prihodnji lestvici? Glavna stvar je višina med nadstropji. In glavno pravilo strukture stopnišč za udobje bodočega delovanja je, da morajo biti koraki dolžine 30 cm in višine 20 cm. Če bodo ta pravila sledila, je priročna hoja. Za izvirnike, ki želijo narediti korak krajši ali višji, pravim takoj - prekinite noge. Za jasnost bomo analizirali preprost primer.
  Dame to naredijo sami

Vrste in tipi stopnic za zasebno hišo

Izbira stopnic je pogosto omejena z razpoložljivim prostorom za svojo napravo in seveda s proračunom. Toda vodite jih bolje udobje lokacije in estetskih preferenc. Med obstoječimi konstrukcijami lesenih stopnic so najpogostejši marmorji in vijaki.
  Dame to naredijo sami

Kako izračunati velikost stopnic v drugo nadstropje.

Natančna risba takšne lestve v delu je prikazana na spodnji sliki. Pred izdelavo elementov po stopnicah mora določiti njegovo velikost.

Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Nekatere tehnike toplotne izolacije lesenih stavb znotraj

Odvisno od uporabljenih materialov in načinov dela, danes obstaja več tehnik za toplotno izolacijo lesenih sten iz notranjosti prostora.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Zunanje segrevanje hiše z drevesa

Zagrevanje hiše zunaj se začne z obdelavo sten z antiseptiki, ki preprečujejo poškodbe lesa z gnilobami, plesnijo, glivicami, drgnjenci in zaviralci gorenja za izboljšanje protipožarnih značilnosti stavbe.

Ogrevanje sten lesene hiše od znotraj

Pečat spojev

Lesena hiša, ki je celo brezmadežno zgrajena, daje precej dolgo časa osnutek. Poleg padavin, ko je hiša vklopljena, v hiši poteka intenzivno sušenje lesa, kar vpliva na geometrijske dimenzije lesenega ali laminiranega furnirja. Na začetku lahko celo dobro postavljeni hlodi ali veke na mestih njihovih sklepov oblikujejo povečane vrzeli, skozi katere se toplota brezobzirno prenaša v ozračje.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Kaj je treba upoštevati

Pravzaprav pri izvajanju izolacije iz notranjosti ni mogoče doseči dveh identičnih primerov. Da bi dosegli najučinkovitejši rezultat, je treba pred začetkom dela opraviti vsaj približen izračun.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Kakšna mineralna volna za ogrevanje lesene hiše?

To je prva stvar, ki jo moramo odločiti, ko začnemo vprašanje notranje izolacije lesene hiše. Tukaj je valjana mineralna volna (prodaja se v zvitkih), v briketi pa obstaja briket.
  Izolacija za stene iz notranjosti lesene hiše

Če bomo še vedno izolirali iz notranjosti

Kljub očitnemu dejstvu, da je ponavadi tehnično preprostejša, da toplo sobo od znotraj, ta možnost ni bila široko sprejeta. Za to je več razlogov. In zmanjšanje območja ni najslabše.

Tla na tleh

  Tla na tleh

Tla nad tlemi s suhim ekstrudiranim estrijem

V tleh na tleh kot zgornji nosilni sloj, namesto betonskega estriha, je v nekaterih primerih koristno izdelati suho ekstrudirano estrijo iz listov iz mavčnih vlaken, iz plošč iz vodoodpornih vezanega lesa, kot tudi iz talnih elementov tovarniške pripravljenosti različnih proizvajalcev.
  Tla na tleh

Opis glavnih slojev tal na tleh

Analiziramo glavne sloje (pogače) tla po tleh. Razmislite o izgradnji od spodaj navzgor. Opisali bomo vse plasti, ki se lahko nanašajo, ne glede na določen vzorec.
  Tla na tleh

Vrste tal na tleh ↑

Glede na namen prostora in podnebnih značilnosti so urejeni monolitni (betonski) tla ali tla s podzemno železnico. Dizajn značilnosti monolitnih tal je idealna za ureditev terase, verande, garaže ali kleti, in pod zemljo so bolje primerne za stanovanjske prostore. Naprava monolitnega dna je večplastna. Razmislite o zaporedju plasti (od spodaj navzgor).
  Tla na tleh

Sestava betonskega dna na tleh

Kar zadeva uporabljene materiale, je betonska tla, ki leži na tleh, sestavljena iz več plasti. V večini primerov so to plasti: rečni pesek, drobljen kamen ali ekspandirana glina, grobi betonski estrih, hidro in toplotna izolacija, fino cementni estrih.
  Tla na tleh

↑ Pogoji za namestitev betonskega dna na tla

Tla po tleh določajo nekatere zahteve na tleh samih. Tla morajo biti suha, raven podtalnice mora biti na globini najmanj 4-5 m, tla pa ne smejo biti mobilna. Betonski dno na tleh je smiselno narediti v primeru, ko projekt hiše nudi klet ali klet. Poleg tega naj bi bila hiša stanovanjska in ogrevana v hladnem obdobju, saj pozimi zamrzne tla, s čimer se poveča obremenitev temeljev in deformira struktura.
  Tla na tleh

Naprava v pritličnem nadstropju

Ta način urejanja tal v zasebni hiši, kjer ni kleti, velja za najpreprostejši glede na zmogljivost in nizke stroške za materiale. V tem primeru sta dve glavni možnosti:

Zagrevanje balkonov

  Zagrevanje balkonov

Zakaj je vredno ogreti balkon in ložo

Uporaba lože in balkona je pogosto zelo neučinkovita, mnogi dodeljujejo prostor za shranjevanje nepotrebnega smeti. Hkrati pa se lahko loža in balkon zlahka pretvorita v prijeten prostor, če sta hkrati ustrezno ogrevana. Poleg tega ta rešitev znatno poveča stopnjo izolacije celotnega balkona.
  Zagrevanje balkonov

Ne naredite običajnih napak

Glavna napaka, ki jo mnogi lovci ustvarijo za kvadratne metre, je naglica. Hitro postavite dvojno zastekljena okna, še hitreje pokrivajte razpoke in postavite radiator, ki je bil predhodno priključen v vtičnico. Dokončano! Ampak iz nekega razloga se temperatura v sobi le redko dvigne na udobno. Vročina gre zunaj, in to samo gledamo. Za udobno bivanje v sobi morate ogreti balkon. To počnemo.

Hladno zasteklitev, odstranjevanje osnutkov

Ta vrsta balkonske izolacije pomeni vgradnjo svetlobnih "hladnih" okenskih sistemov in pritrditev lukenj, reže brez uporabe dragih toplotnoizolacijskih materialov.
  Zagrevanje balkonov

?

, , . . :
  Zagrevanje balkonov

Zagrevanje balkonov in lož

Brez dobre izolacije je v zimskem času zelo težko uporabljati balkon in ložo. Obstaja veliko materialov na trgu: to je penopleks, parno izolacijski material penofol, naravna lanena izolacija, mineralna volna. Tudi na balkonih in ložah namestite ogrevalne sisteme, še posebej - toplo tla.

Popravila stanovanj v Moskvi cene

  Popravila stanovanj v Moskvi cene

Cene za popravilo stanovanj, pisarne v Moskvi in ​​Moskvi. Cene za obnovo, mestne hiše, hiše v državi, stroški popravil v novih stavbah

Skupaj z naročnikom se določi vrsta potrebnih popravil:
  Popravila stanovanj v Moskvi cene

Stroški popravila stanovanja v Moskvi

Ni vsak lastnik stanovanj odločil, da ga neodvisno uredi, in stroški popravila stanovanja v Moskvi postane ključnega pomena.

Materiali v elitnem popravilu

Visoka kakovost in edinstvenost popravila na ključ je odvisna od končnih materialov, ki jih uporabljate, in tehnik notranje opreme.

Popravila stanovanj v novi stavbi

Popravila v novih stavbah so v veliko povpraševanje, ko se za novo pridobljeno stanovanje želijo popraviti "zase". Nekateri odjemalci, ki se zavedajo, da ne bodo zadovoljni z vzorčnim popravilom, pridobijo stanovanja brez dokončanja. V takih primerih lahko ponudimo celoten nabor potrebnih storitev: od polaganja komunikacij do posameznih oblikovalskih rešitev za načrtovanje prostorov.
  Popravila stanovanj v Moskvi cene

Merila za izbiro mojstra za popravilo stanovanj v Moskvi, cenovna politika

  • Stopnja in globina projektne dokumentacije
  • Kvalificirani mojster ne prevzema odgovornosti, kaj -
      Popravila stanovanj v Moskvi cene

    Kaj je treba upoštevati pri popravilih

    V procesu popravila je veliko odvisno od same hiše in neposredno na samih materialih. Na primer, lažje je popraviti stanovanje v panelni hiši, ker ni potrebno izravnavati sten z ometom, kar zahteva veliko časa in veliko materialov, ki še vedno ni poceni.

Najboljša barva za leseno ograjo

  Najboljša barva za leseno ograjo

Skrb za ograjo pred gradnjo

Praksa kaže, da ima ograja dolg rok uporabe. Toda strokovnjaki priporočajo začetek skrbi za takšno ograjo v državi, še preden je zgrajena. Pri nameščanju strukture je treba prostor za postavke očistiti iz rastlinja in mravelj. Tako boste zagotovili zanesljivo zaščito ognja pred škodljivimi žuželkami.
  Najboljša barva za leseno ograjo

Vintage načine za zaščito lesene ograje od gnilobe

Pogosto jih uporabljajo danes. Pokrivanje ograje z vodno raztopino gašenega apna, ki ni slab antiseptik. Toda iz nje se izliva z dežev, zato je treba slikati vsaj dvakrat letno. Poleg tega lepa ograja ne izgleda dovolj dolgo. Dobesedno čez mesec se plast apnenca izluži in se tušira.

Pomen obarvanja lesene ograje

Drevesu potrebuje posebno skrb, saj lahko škodljivi vremenski pojavi, mehanske poškodbe, žuželke, plesni, glive znatno zmanjšajo življenjsko dobo lesene ograje. Tako, po mnenju strokovnjakov, na vprašanje - ali je treba končati ograje lesa - odgovor je lahko le pritrdilen. Obstaja več razlogov, zakaj privatne hiše lastniki barve ograje:
  Najboljša barva za leseno ograjo

Materiali in stroški barvanja lesene ograje

Pri gradnji lesene ograje se vedno pojavlja vprašanje Kako narediti leseno ograjo? Danes obstaja več načinov za zaščito lesa pred atmosferskimi in drugimi vplivi ter ji daje privlačen videz. Vsaka metoda ima svoje prednosti in slabosti, zato se vsak odloči, v katero smer naj nagiba svojo izbiro.
  Najboljša barva za leseno ograjo

Izbira materiala za slikanje ↑

Torej, zelo smo blizu procesu barvanja. Do sedaj je izbira barv in lakov tako velika, da ni presenetljivo izgubiti.
  Najboljša barva za leseno ograjo

Zakaj barva leseno ograjo?

Pred obdelavo lesenih drog za ograjo, morate ugotoviti, zakaj jih morate barvati? Dejstvo je, da je ograja iz naravnega materiala predmet vseh vrst negativnih vplivov iz okolja.

Polaganje ploščic na osnovno ceno

  Polaganje ploščic na osnovno ceno

Vrste kletnih ploščic in njegove lastnosti

Soklična ploščica je najbolj razširjeno sredstvo za soočanje s soclom. To so omogočile lastnosti, ki so povezane s tovrstnim materialom oblaganja. Te vključujejo:
  Polaganje ploščic na osnovno ceno

Materiali in orodja

Znatno poenostavite namestitev klinkerja z orodji, kot so mlinček, pištola za šivanje, pravilo, lopatico in zrezana lopatico. Prelijejte vrstice ploščic z uporabo ravni in vrvice.
  Polaganje ploščic na osnovno ceno

Polaganje ploščic Voronezh

Za razliko od zasebnih mojstrov tlakovcev, ki se ukvarjajo samo s polaganjem ploščic, opravljamo zaključno kopalnico, WC, kuhinjo in druge ključe na prostoru, kjer je potrebno polaganje ploščic. Izvajanje pločevine in drugega dela v objektu s strani enega izvajalca varčuje denar in čas za iskanje in usklajevanje dejavnosti različnih strokovnjakov (vodovodar, električar, končnik itd.) Preprečuje težave v primeru slabega dela in iskanje osebe, ki je odgovorna za poroko v mnogih strokovnjaki, ki v takih situacijah nagibajo k krivdi.
  Polaganje ploščic na osnovno ceno

Kakšna je cena dela

Upoštevajte postopek oblikovanja cen na primeru fiksiranega klinkerja mokrega. Tehnologija procesa polaganja vključuje naslednje faze dela, ki določajo stroške namestitve klinker ploščice.
  Polaganje ploščic na osnovno ceno

Ploščica je klasična velikost 300 za 150 mm.

Specializirana ploščica za podlago znamke ADW Klinker. Pogled pod umetnim kamnom. Vedno na zalogi v Moskvi. Format ploščice je 300x150x9 mm. V eni enoti 17 kosov. V kvadratnem metru. 20 kosov
  Polaganje ploščic na osnovno ceno

Metode opažnih oblog

V zadnjem času, za dekoracijo baze vedno bolj začeli uporabljati ploščice. Vendar pa je pred polaganjem temeljev s ploščicami treba upoštevati osnovne metode obrnjenih del:

Zaključevanje stanovanj v novih stavbah

  Zaključevanje stanovanj v novih stavbah

Koliko je popravilo v novi stavbi?

Obnova stanovanja v novi stavbi ima temeljne razlike od klasičnega remonta in to ima svoje posebne razloge. Pogosto v novih domovih ni le vodovodne in elektroinstalacije, temveč tudi notranje stene, zato bo cena popravila stanovanja v novi stavbi nekoliko višja.
  Zaključevanje stanovanj v novih stavbah

Dekoraterstvo v novi stavbi

Nakup stanovanja v novi hiši ponuja več prednosti. To je predvsem organizacija prostora, saj je vse mogoče urediti po svoji presoji. In med popravilom se sosedi ne pritožujejo zaradi hrupa, saj bodo sami imeli tak dogodek. Vendar pa je treba dekoracijo apartmajev v novi stavbi podrobneje obrniti, ker je odvisno od udobja sobe.
  Zaključevanje stanovanj v novih stavbah

Stanovanje prenovo v novi stavbi

Zaključitev novega stanovanja ima velik potencial za ustvarjanje udobnih življenjskih pogojev. Ker sodobni večstanovanjski apartmaji imajo brezplačno postavitev, je prenova apartmaja v novi stavbi zasnovana tako, da izpolnjuje vaše osebne želje glede notranje opreme, čeprav se izbrana rešitev zelo razlikuje od običajnih možnosti. Dokončanje apartmaja v novi stavbi se izvaja v okviru zasnove koncepta, ki ga izbere kupec na podlagi projektne in ocenjevalne dokumentacije.
  Zaključevanje stanovanj v novih stavbah

Vrste popravil v novi stavbi

Danes je to problematičen in hkrati prijeten proces. Vrednost tega dogodka v sposobnosti preoblikovanja lastnega doma na podlagi osebnih idej in fantazij. Vsaka možnost popravila v novi stavbi se mora začeti s projektom, od njega pa se bo vse ostalo odbijalo.
  Zaključevanje stanovanj v novih stavbah

Kako hitreje in ceneje popraviti novo stavbo?

Stroške popravil in časovnega razporeda je vedno mogoče zmanjšati. Seveda, v razumnih mejah: to ni o nakupu cenejših materialov, temveč o kompetentnem pristopu k izdaji.
  Zaključevanje stanovanj v novih stavbah

Cena popravila

Umetniki Yuda ponujajo ugodne stroške dokončanja stanovanja v novi stavbi v Novosibirsku. Pri naročanju storitev izkušenih obrtnikov ali ekip, registriranih na spletni strani, se opravljanje dela v gospodarstvu in v premijskih razredih opravi strokovno.

Kako narediti bazen filma

  Kako narediti bazen filma

PVC folija za bazen - zaključna in hidroizolacijska

Polivinilklorid (PVC) film poleg svoje estetske funkcije ima še eno lastnost - ustvariti hidroizolacijo. Ona absolutno ne pusti vode skozi, tako da lahko prihranite denar za hidroizolacijo betonske posode. Tudi, če v betonu nastanejo razpoke, odsotnost vodotesnih pragov in polnil, bo vodoodporno držala vodo v bazenu.

Prednosti in slabosti materiala

Eno od njegovih glavnih prednosti je mogoče poiskati po dostopni ceni. Gradnja bazena je sama po sebi drago veselje, zato je PVC trim filma nekaj za reševanje. Druga pomembna točka je, da je, kot že omenjeno, deluje kot hidroizolacijski in dekorativni material. Poleg tega je ta material higienski, odporen na ultravijolične žarke in oster padec temperature. Za material je lahko skrbno, saj se ne boji kemičnih izdelkov.
  Kako narediti bazen filma

Kateri bazen naj gradi in kje ga postaviti

Prva stvar, ki jo je treba določiti pri načrtovanju - zgraditi bo notranji ali zunanji bazen. Izbira materialov in opreme bo odvisna od te odločitve in s tem dejanskih stroškov celotnega kompleksa. Če se odločimo za gradnjo bazena na prostem, uporabljamo jeklene polnilne materiale. Z zaprto različico lahko prihranite na polnilnih materialih, vendar boste morali financirati gradnjo paviljona za bazen.

Kako narediti bazen PVC folije

Že vrsto let se je zdelo, da je izdelava bazena v vaši državi parcela drago. Toda sodobna tehnologija ne stoji in tako ustvarjen tako čudovit material kot PVC folija za bazen.
  Kako narediti bazen filma

Materialne prednosti

Glavna in glavna prednost bazena PVC je majhen strošek in kratek čas gradnje. Ta vrsta filma ni predmet zdrsa, saj ima grobo teksturirano površino in je kot nalašč za vsak bazen.
  Kako narediti bazen filma

Izbira mesta za prihodnji bazen ↑

Pri izbiri mesta za bazen je potrebno upoštevati ne samo želje družinskih članov in lasten estetski okus, ampak tudi nekatere lastnosti vaše spletne strani - lokacija velikih rastlin, vrsta tal, smer vetra in nagib mesta.

Gradnja zdravstvene ustanove

  Gradnja zdravstvene ustanove

Povečajte varnost gradnje

Zagotavljanje varnosti gradbenih del je ena najpomembnejših nalog pri upravljanju gradbeništva. Gradbena dela so povezana s tveganjem nesreč. Stroški nesreč so visoki z univerzalnega vidika in neposredno v finančnem smislu. Modularna konstrukcija vam omogoča zmanjšanje tveganja nesreč na gradbišču in s tem zmanjšanje tveganja povezanih stroškov.
  Gradnja zdravstvene ustanove

Glavni elementi plinovoda

Odvisno od potreb naročnika in specifičnosti projekta lahko ponujamo različne pnevmatske poštne sisteme - zunanje ali vgrajene, avtomatske ali ročne, ki povezujejo dve točki ali zagotavljajo kompleksen naslavljalni sistem, ki deluje v isti stavbi ali povezuje več stavb.
  Gradnja zdravstvene ustanove

MBU "Kapitalska gradnja"

  • Vodja
  • Struktura
  • Funkcije
  • Informacije
  • Pišite nam
  • Kartica podjetja
  • Regulativni okvir
  • Osnovni in oddelčni seznam komunalnih storitev
  • Informacije o povprečni mesečni plači vodstvenih delavcev, njihovih namestnikov in glavnih računovodij

  Gradnja zdravstvene ustanove

1. PODROČJE UPORABE

1.1 Ti standardi so razviti v skladu z zahtevami SNiP 10-01-94 za mesto Moskva kot dodatek in pojasnilo regulativnim dokumentom v gradbeništvu, ki deluje na območju Moskve, in se uporablja za načrtovanje novih in rekonstruiranih zdravstvenih zavodov in lekarn, neodvisno iz njihove pravne oblike in oblik lastništva.
  Gradnja zdravstvene ustanove

Glavni seznam storitev "Timed-StroyProekt"

  • Arhitekturno oblikovanje in oblikovanje
  • Načrtovanje inženirske mreže
  • Gradnja in zagon
  • Avtorski nadzor
  • Uspešnost funkcij za razvijalce strank
  • Upravljanje predmetov
Trenutno je na Timed-StroyProektu več kot 300 strokovnjakov. Med njimi so izkušeni arhitekti, projektni vodje, strokovnjaki za gradbeništvo, oblikovalci, vodni in ogrevalni inženirji, vodovod in kanalizacija, prezračevanje in klimatizacija, električna oprema.
  Gradnja zdravstvene ustanove

Pregledi državljanov

Najnujnejša in pereča vprašanja, ki zadevajo številne državljane, so objavljeni v tem delu portala, skupaj s podrobnimi odgovori državljanov s strukturnimi podrazdelji mestne uprave Omske. Osebni podatki avtorjev pritožb niso razkriti.

Popularne posty