sobota, 30 marca 2019

Monolitna tehnologija dela

  Monolitna tehnologija dela

Monolitna konstrukcija

Monolitna gradnja je ena najbolj obetavnih tehnologij, ki se uporabljajo pri gradnji stavb in objektov za različne potrebe. Proces monolitne konstrukcije je podoben konstrukciji različnih strukturnih elementov iz mešanice, ki vsebuje beton in posebno opaž. Pod oporo razumeti poseben dizajn, ki služi kot posebna oblika, v kateri je položen monolitni beton. Opaž je sestavni del monolitne gradnje in ena od njegovih lastnosti, saj skozi opaž je gradnja bodoče gradnje moč, togost in odpornost na spremembe v obliki, velikosti in drugih lastnostih betonske konstrukcije.
  Monolitna tehnologija dela

Prednosti monolitne gradbene tehnologije pri gradnji montažnih zgradb iz LMK

Monolitna gradnja zavzema velik delež ruskega trga. To je v veliki meri posledica preferenc potrošnikov, ki v večini primerov menijo, da so stavbe iz armiranega betona bolj zanesljive in trajne v primerjavi s kovinskimi stavbami. To še posebej velja za večnadstropno konstrukcijo.
  Monolitna tehnologija dela

Sestava in struktura integriranega procesa

Postavitev monolitnih betonskih in armiranobetonskih konstrukcij zahteva izvedbo kompleksnih procesov, vključno z oplaščenjem, ojačitvijo in betoniranjem gradbenih materialov, pridobivanjem betona, rušenjem in po potrebi površinskim zaključkom končnih konstrukcij.
  Monolitna tehnologija dela

Monolitna betonska dela na velikih gradnjah in v zasebni stavbi

Monolitna gradnja postaja vedno bolj priljubljena gradbena tehnologija. Trdni okvir, ki je oblikovan med trdno konstrukcijo, je zelo trpežen. Uporaba opažev različnih oblik vam omogoča izvajanje različnih arhitekturnih rešitev. Za izgradnjo upravnih stavb in stanovanjskih stavb uporabljamo monolitno gradnjo. Izvajamo tudi monolitno delo pri gradnji parkirišč, skladiščnih kompleksov (razen monolitnih sten - izdelava industrijskih betonskih podov za skladišče in delavnico). Pri gradnji športnih objektov uporabljamo in oblikujemo monolitne konstrukcije iz armiranega betona.
  Monolitna tehnologija dela

Monolitna konstrukcija

Monolitna konstrukcija je sodobna tehnologija za hitro postavitev objektov in zgradb katere koli oblike in števila tal iz armiranega betona. Načelo izvajanja monolitnih del je v tem, da se na gradbišču postavlja pomožna struktura opažev z okovjem znotraj. Postopoma, raven po ravni, se vlije z betonsko mešanico, ki se strdi v naravnih pogojih ali z dodatnim ogrevanjem pozimi.

Pregledi monolitnih hiš

Vsakdo, ki bo zgradil svojo hišo, skrbno pretehta vse prednosti in slabosti vrste gradnje, na kateri želi ostati. Enako je treba storiti v pripravi na gradnjo hiše na monolitni tehnologiji. V večini primerov so pregledi monolitnih domov pozitivni.

Namestitev svetilk v lažni strop

  Namestitev svetilk v lažni strop

Pravila omrežne povezave

Ožičenje pod stropom je treba položiti v valovitost in pritrditi na stropno ploščo, brez tahografa. Napačna je povezava z vreteno (serijsko), ko žica vstopi v ohišje in gre na naslednjo napravo, pri tem pa uporabite terminalski blok kot razdelilno omarico. Pravilno poiščite razdelilno omarico v bližini skupine žarnic in od nje naprej vodite električno žico.
  Namestitev svetilk v lažni strop

Izbira tipa žarnice za vgradno stropno svetilko

Pred nakupom svetilke, vgrajene v spuščeni strop, je potrebno izbrati tip žarnic in določiti njihovo število, da zagotovite zadostno osvetlitev prostora. Trenutno se za montažo v svetilke vgradne svetilke uporabljajo štiri vrste svetilk: žarnice z žarilno nitko, halogenske, kompaktne (imenovane so tudi energetsko varčne ali fluorescenčne sijalke) in LED. Vsak tip žarnice ima svoje prednosti in slabosti, poleg tega pa vpliva na najmanjšo razdaljo med vgradnjo obešanega stropa in fiksnim, kar je odločilen dejavnik v prostorih z nizkimi stropi.

Postopek montaže in povezovanja svetilk v spuščenih stropih

Pred pričetkom namestitve je zelo priporočljivo, da odstranite rastline iz žarnic (zaščitna prosojna plastika ali steklo). To vam bo omogočilo dostop do terminala, skozi katerega je svetilka priključena na omrežje za napajanje in vam bo dala priložnost, da namestite svetilke (razen če jih pozneje ne ovirajo namestitve in namestitve naprave).
  Namestitev svetilk v lažni strop

Priprava za namestitev svetilke

Najprej je treba pripraviti kraj dela. Lestev je treba namestiti, če je delo opravljeno na višini, in tudi odklopite električno energijo od točke, kjer bo priključen svetilec. Odsotnost napetosti je treba preveriti z uporabo indukcijskega izvijača in z uporabo kontaktne metode, armenskega, multimetra ali druge podobne naprave.
  Namestitev svetilk v lažni strop

Možne možnosti namestitve ↑

Pri izbiri lestence ne bi smeli voditi le osebne nastavitve, barvno združljivost in slogovno skladnost svetlobne naprave z ostalo notranjostjo. Najprej je pomembno, da izpolnjujete naslednje zahteve:

Malo o spot osvetlitvi

Oblikovanje, reflektorji, ki so okrepljeni na spuščeni strop, imajo le 30 stopinj osvetljevalnega sektorja. Toda zaradi svoje kompaktnosti se lahko tesno pritrdijo čez strop. Da bi zagotovili pravilno osvetlitev, razdalja med vrsticami ne sme preseči 1 metra, razdalja od svetilke zadnje vrstice do stene ne sme presegati 60 cm. Številke so za sobe s stropno višino 2,5 m. Zahteva, da se presečišče stožcev osvetlitve z vsakega mesta nahaja na višini, ki presega večino predmetov v prostoru.

piątek, 29 marca 2019

Cene za vgradnjo prezračevanja v Sankt Peterburgu

  Cene za vgradnjo prezračevanja v Sankt Peterburgu

Stroški namestitve prezračevalnih in klimatskih sistemov: izpušni pokrovi, grelci in tako naprej.

Ena od najpomembnejših prednosti pri uporabi prisilne zamenjave zraka je povečati učinkovitost celotnega prezračevalnega sistema. Zaradi povečane dovoda zraka se postopek izmenjave zraka izvaja veliko hitreje. Glavna razlika med prisilno prezračevanje in klimatizacijo iz naravnega je obvezna prisotnost različnih vrst ventilatorjev v vezju (odvisno od zahtev).
  Cene za vgradnjo prezračevanja v Sankt Peterburgu

Montaža prezračevanja v koči ali v kateri koli drugi zgradbi omogoča reševanje naslednjih nalog:

  • - odstranitev in odstranjevanje izpušnega zraka iz prostorov;
  • - čiščenje zunanjega zraka, preden vstopi v prostor;
  • - zagotavljanje enotne oskrbe in stalnega kroženja svežega zraka;
  • - neobvezno - vzdrževanje optimalne temperature in vlažnosti.

Cene za vgradnjo prezračevanja in klimatizacije
  Cene za vgradnjo prezračevanja v Sankt Peterburgu

Cena za vgradnjo prezračevalnih sistemov, zračnih kanalov

Cena za vgradnjo prezračevalnih sistemov je odvisna od obsega in zahtevnosti opravljenega dela. Poleg tega so stroški namestitve prezračevalnih sistemov odvisni od potrebe po vključitvi industrijskih plezalcev za opravljanje dela.

Značilnosti namestitve prisilnega prezračevanja v apartmajih

Stanovanjske zgradbe so opremljene z velikim skupnim več apartmajskih kanalov. Z njim so priključeni vsi izhodi prezračevalnih sistemov, skozi katerega se reciklira zrak na ulico. Izpušne luknje je treba namestiti v stranišče, kopalnico, kuhinjo.

Stopnice za prezračevanje

Ne glede na to, kako presenetljivo lahko zveni, se s projektom prične namestitev prezračevanja in klimatizacije skoraj vsakega predmeta. In to je logično, saj je projekt prezračevanja nekakšna časovna karta za ekipo za namestitev. Kompetentno oblikovan prezračevalni sistem je že vsaj 40 odstotkov uspeha. Potem je vse odvisno od spretnosti in izkušenj inštalacijskega tima. Opozoriti je treba le, da je treba pred začetkom namestitve prezračevanja na objektu zagotoviti polno pripravljenost, na primer z zaključkom prezračevalnih komor ali zagotovitvijo neoviranega prehoda na mesta namestitve itd.
  Cene za vgradnjo prezračevanja v Sankt Peterburgu

Montaža prezračevanja v Sankt Peterburgu, stroški montažnih del (cenik) - Klimatski center

Namestitev je francoska beseda, ki pomeni dviganje, montažo in prilagoditev opreme. Vgradnja prezračevanja je pomemben korak pri izvedbi projekta gradbenega objekta. Pred začetkom tega postopka je potrebno pripraviti dokumentacijo, delovno platformo, orodje, gradbeni material. Med delom inštalaterjev opravlja tehnični nadzor.

środa, 27 marca 2019

Popravite zasebno hišo naredite sami fotografijo

  Popravite zasebno hišo naredite sami fotografijo

Notranjost zasebne hiše pred in po popravilu

Najpogostejši problem majhnih zasebnih hiš je pomanjkanje prostega zraka v vesolju. Razlog za to so lahko majhna okna, preveč svetla zadušna barvna shema, masivno pohištvo, zavese itd. Ko ste izkoreninili ta vzrok, lahko notranjost zasebne hiše postane bolj svobodna in elegantnejša.
  Popravite zasebno hišo naredite sami fotografijo

Zasnova hiše: nasveti in fotografije

1. Priprava barvne sheme: uporabite 3-4 osnovne odtenke

Ko oblikujete zasebno hišo z lastnimi rokami, morate upoštevati, kako vplivajo različni toni in odtenki. Barva ustvarja razpoloženje znotraj nas, lahko navdihuje ali pnevmatik, ne glede na to, ali vam je všeč ali ne. Poglej svojo zbirko fotografij notranjosti zasebne hiše - katere barve so najbolj opazne tukaj?
  Popravite zasebno hišo naredite sami fotografijo

Značilnosti popravila dvorane v zasebni hiši

V bistvu je popravilo sobe z lastnimi rokami v zasebni hiši skoraj enako kot posodabljanje te sobe v stanovanju. Sodobni materiali vam omogočajo, da ustvarite edinstveno dekoracijo prostorov, ne glede na njihovo lokacijo v kateri koli zgradbi. Vendar, kot je prikazano na fotografiji, soba v zasebni hiši, seveda, vam daje več svobode in prostora za domišljijo, ko jo naredite.

Poceni popravilo majhno kuhinjo

Poceni, ne pomeni povprečnega, popolnoma je mogoče spremeniti svojo kuhinjo v "sladkarije" za malo denarja. Problem tukaj ni več v proračunu, temveč v idejah oblikovanja. Ker v majhni kuhinji je veliko konceptov preprosto nemogoče izvajati. Vendar to ne pomeni, da so majhne kuhinje obsojene na fiasko in jih je nemogoče narediti lepe. Povedal bom, da je manjše območje, nasprotno, svoje prednosti in prednosti. In cena popravila majhne kuhinje je le ena od zelo pomembnih in nedvomnih zaslug. Oglejmo si še druge majhne popravne ideje z velikimi koristmi.
  Popravite zasebno hišo naredite sami fotografijo

Notranjost kuhinje v zasebni hiši: lastnosti sobe

Všeč ali ne, obstaja veliko funkcij v kuhinji v zasebni stavbi. Vsi na tak ali drugačen način vplivajo na uporabnost življenjskega prostora in jih ne upoštevajo pri oblikovanju kuhinjskega načrta, bo vsaj neumno. V tej zadevi ni nobenih posnetkov, ignoriranje podatkov pa samo vodi k zmanjšanju funkcionalnosti in udobja sobe. Med tako imenovanimi »sitotami« je mogoče izločiti naslednje odtenke, ki so značilnosti, ki narekujejo določena pravila pri sestavi kuhinjske postavitve v zasebni hiši.
  Popravite zasebno hišo naredite sami fotografijo

Govorimo o velikostih in oblikah.

Za razliko od standardnega apartmaja, kjer je kuhinja najpogosteje majhna pravokotna soba, je v zasebni hiši lahko ta soba v kakršni koli obliki in območju.

Razstavite to

  Razstavite to

Demontažno delo

Pred začetkom demontaže je potrebno popolnoma osvoboditi prostor iz različnih predmetov in virov osvetlitve. Napajanje mora biti tudi izklopljeno. V osnovi razstavljanje predpostavlja individualno rešitev za razčlenitev ali demontažo določene strukture. Treba je opozoriti, da morajo biti vsa demontažna dela izvedena z najvarnejšimi metodami za delavce in druge. V tem procesu je veliko odvisno neposredno od dejanskega stanja strukture, tehnoloških vidikov razstavljanja, bližine drugih predmetov in številnih drugih dejavnikov, ki jih je treba upoštevati. Stroški razstavljanja so odvisni od kompleksnosti poslovanja.
  Razstavite to

Demontaža dela hitro in učinkovito

Nedavno so pogosto izvajali razstavljanje posameznih sten, namesto celotne zgradbe kot celote. Tako bodo stroški dela odvisni od materiala, iz katerega je izdelana stena. Še slabše je material, cenejše je rušenje. Stene iz armiranega betona veljajo za najdražje za vzdrževanje. V blokih hiše se mnogi raje ukvarjajo z ruševinami, da bi povečali življenjski prostor z povezovanjem sob z balkoni. Ne moreš skrbeti za ponovni razvoj doma. Glavna stvar je vedeti, kje so nosilne stene. In odstranitev pregradnih zidov sploh ne potrebuje posebnega dovoljenja. Zato lahko po svoji presoji varno izvedete razstavljanje dela s ponovnim razvojem stanovanja ali hiše.
  Razstavite to

Zavzemite razstavljanje strokovnjakom

Ni skrivnost, da so demontažna dela najbolj dirljiva, najhuje in težja stopnja popravila. Za nepripravljene ljudi, ki niso naleteli na ta proces, je pogosto težko oceniti, koliko časa in napora bo treba porabiti za demontažo, če se izvaja neodvisno. Zato priporočamo, da se obrnete na strokovnjake.
  Razstavite to

Naša akreditacija v SRO

Z našo pomočjo lahko neposredno pridobite odobritev SRO za demontažo v Kostroma, saj smo uradni, akreditirani predstavniki najbolj zanesljivih SRO v Rusiji
  Razstavite to

Demontaža, krepitev odprtin vrat in oken v Voronežu

Ena od stopenj gradnje je razstavljanje (rušenje), okrepitev vrat in oken odprtin v Voronežu. Če se ta demontažna dela izvajajo profesionalno, v skladu z zahtevami tehnologije, potem demontažna dela ne bodo imela nobenih škodljivih vplivov na stavbo. Demontažna dela na krepitvi vrat v Voronežu zahtevajo tudi projekt, ki ga pripravi specializirana organizacija.
  Razstavite to

Funkcije rušenja

Vsako popravilo se začne s pripravo delovnega mesta, ki je razstavljanje starih konstrukcijskih elementov. Lahko so stara okna, vrata, plen, ozadje, tla, pa tudi popolna demontaža objektov.

wtorek, 26 marca 2019

Obnova stare cene opeke

  Obnova stare cene opeke

Kako je obnovitev fasade?

Obnova opečne stene se lahko zahteva tudi v zaprtih prostorih in pred sprednjo stran stavbe. Če želite pregledati pomanjkljivosti opeke, ugotoviti vzroke za razpoke in jih odpraviti, bodo kvalificirani strokovnjaki, registrirani na spletnem mestu YouDo, prišli do vas ob dogovorjenem času.
  Obnova stare cene opeke

Stroškovni dejavniki

Pri izvedbi take vrste dela kot obnovo fasad se cena oblikuje na podlagi obsega in kompleksnosti nalog, izbire tehnologije in stroškov materiala. Ponovna vzpostavitev integritete in vizualne privlačnosti zunanjih sten stavb je nujen pogoj za zagotavljanje zanesljive zaščite strukture pred vremenskimi vplivi. Možno je zagotoviti visoko kakovostne premaze pod pogojem:

Vzroki za napake v zidarstvu

Poznavanje razlogov za uničenje opeke sten pogosto pomaga preprečiti te negativne pojave in zmanjšati stroške, povezane z popravilom. Eden od glavnih razlogov, ki skrajša življenjsko dobo zunanjega zidu, je penetracija vode zaradi poroznosti opeke. Z zamrzovanjem se voda razširi, kar povzroči uničenje opeke in cementne malte. Celovitost zidave lahko moti vibracije, ki jih povzroča delovanje nekaterih naprav ali bližina velikih transportnih arterij. Temperaturni padci imajo v tem pogledu tudi veliko negativno vlogo.
  Obnova stare cene opeke

Obnova opeke.

Opekline se lahko sčasoma zlomijo, najpogosteje pa zaradi slabe kakovosti malte. Kakorkoli, šivi med opeko je mogoče izpirati in vodo, pa tudi sesati pod vplivom drugih atmosferskih učinkov. Poleg tega lahko taka kršitev šivov kaže, da je bila pri polaganju opeke uporabljena slaba kakovost malte.
  Obnova stare cene opeke

Obnova zgodovinskih stavb

Poseben problem je popravilo fasade stavbe z zgodovinsko vrednostjo. Da bi prihranili denar, popravljamo stene hiš, ki sodijo v kategorijo starih, izvedemo z zamenjavo zgodovinskega apnenčastega sloja s cementnimi plastmi. Rezultat tega "popravila" - razpoke na sprednji strani hiše. Obnova fasade stare hiše zahteva drugačen, bolj temeljit in premišljen pristop in seveda uporabo ustreznih materialov.
  Obnova stare cene opeke

SPLOŠNA NAVODILA ZA UPORABO TERITORIALNIH ENOTNIH STOPNJE ZA POPRAVILNE IN RESTORACIJSKE DELE NA OBMOČJIH KULTURNE DEDIŠČINE TER-2001

UVOD

Cene ozemeljskih enot za popravila in restavratorska dela na območjih kulturne dediščine (v nadaljnjem besedilu TER-2001) za uporabo v Ruski federaciji so namenjene določanju stroškov neposrednih stroškov pri izračunu ocenjenih stroškov popravil in restavratorskih del na predmetih kulturne dediščine, pa tudi za popravila in restavratorska dela.

poniedziałek, 25 marca 2019

Zasnova stanovanja

  Zasnova stanovanja

Ureditev trosobnega stanovanja

Lastniki apartmajev s tremi sobami imajo srečo, saj lahko dejansko oživijo kakršnekoli dizajnerske ideje. Obsežno območje vam omogoča, da držite kup pohištva, dodatkov in drugih notranjih elementov, pri čemer se držite želenega stilskega koncepta. Vsaka soba je lahko okrašena na različne načine ali opremiti hišo v istem slogu. V trosobnih stanovanjih klasičnega načrtovanja so koridorji precej ozki, vendar je ta problem mogoče odstraniti iz proračuna z uporabo ustreznih zaključnih materialov in dekorativnih elementov. Svetlobni odtenki sten, popolna osvetlitev vseh kotičkov hodnika, ogledal itd. Bodo pripomogli k vizualnemu razširitvi prostora.
  Zasnova stanovanja

Kaj potrebujete za stanovanje za projektni projekt

Naši strokovnjaki imajo 15 let izkušenj pri načrtovanju stanovanj. Za uresničitev idej mora kupec zbrati in določiti nastavitve. Izdelali bomo ekskluzivno zasnovo apartmaja v skladu z zahtevami naročnika in vam ponudili ideje za ustvarjanje udobja in udobja.
  Zasnova stanovanja

Oglejte si video pregled naše prenove stanovanj na ključ:

Pomagamo rešiti vsa vprašanja, povezana s projektnim projektom, sanacijami, zaključnimi deli na ključ, materialom in pohištvom.
  Zasnova stanovanja

Design studio apartmaji

V zadnjih letih se takšno stanovanje gradi aktivno, njegova glavna značilnost pa lahko imenujemo zelo majhna velikost. V primerjavi s studiem se zdi, da so nekateri enosobni apartmaji dvorec. Seveda se ne gre za luksuzne apartmaje, kjer je lahko podoben studio 100 kvadratnih metrov. m
  Zasnova stanovanja

Dekoraterstvo stanovanja 2017. Nove postavke od oblikovalci

Dekoraterstvo stanovanj v letu 2017 se še naprej osredotoča na eklekticizem. V isti sobi lahko vidite opeko, ki se nanaša na podstrešje in štukature, kar kaže na vpliv klasike. Še naprej ostajati v trendu, poudarjeni oniks, lesene teksture. V dekoraciji stropov v apartmajih se lahko uporabljajo kesoni z vložki fasetiranih ogledal, tkanin in štukature. Pomembno je razumeti, da lahko z združevanjem različnih tipov tekstur v vesolju ustvarite zanimiv dekorativni učinek.
  Zasnova stanovanja

Luksuzni apartmajski projekt Angelika Prudnikova Studio

Zasnova elitnega stanovanja v Moskvi. LCD "Kutuzovskaya Riviera" V tem oddelku je predstavljena celotna paleta stilov notranje opreme. Sunny Art Deco, kombinacija veličastnega rococo in pompoznega baroka, drzne sodobne in stroge klasike se ujamejo v dela oblikovalke Angelice Prudnikove. Notranjost vsakega apartmaja je navdihnjena s svežimi oblikovalskimi idejami in odraža svetlo individualnost kupca.

Utrjevanje granitnih plošč

  Utrjevanje granitnih plošč

Granit tlakovanje plošče

Granitne plošče so material, ki se uporablja za izboljšanje kvadratov, pločnikov in poti. Ta vrsta pokritosti je opazna po razumni ceni, nepretrganem delovanju in daljši življenjski dobi. Kljub različnim načinom polaganja, ki je znan po svoji enostavnosti, in tlakovanje ne traja veliko časa. Poleg tega granitne plošče najbolje poudarijo urbano krajino in okrasijo parcele na domačem trgu.
  Utrjevanje granitnih plošč

Polaganje granitnih plošč

Pri urejanju mestnih ulic se pogosteje uporabljajo granitne plošče. To je posledica večje hitrosti namestitve granitnih plošč kot tlakovcev. Poleg tega so tlakovanje plošče manj verjetno, da se premikajo in imajo večji operativni vir. V sezoni 2014 obstaja veliko pločnikov za pešce vzdolž glavnih ulic, poti in avtoceste. Moskva je bila položena z granitnimi tlakovci velikosti 300 × 900 × 100 mm. Takšne plošče tehtajo okoli 65 kg. in kljub navidezni preprostosti polaganja granitnih plošč, je njihovo polaganje natanko z enakimi šivi naloga, ki jo lahko opravljajo le strokovnjaki iz granitnih del.

Trpežne plošče: standardne in neformalne

Granit vam omogoča ustvarjanje zasebnih ali javnih ansamblov, ki se neprekinjeno prilegajo v katero koli pokrajino. Kombinacija kamna različnih razredov in tekstur, ploščic različnih oblik in velikosti, nam daje priložnost, da izberemo kompozicijo katere koli kompleksnosti in sloga. Klasičen tlak s sivim toplotno obdelanim granitom ali kompleksno sestavo ploščic svetlih barv. Ali pa mozaik ali plošča?
  Utrjevanje granitnih plošč

Standardne granitne tlakovanje plošče

Za tlakovanje kvadratov in ulic priporočamo nakup granitnih plošč pravokotne ali kvadratne oblike, ki segajo v velikosti od 200mm x 200mm do 600mm x 600mm. Zaradi velikih dimenzij (v primerjavi s tlakovci) so takšni izdelki hitro in enostavno nameščeni, kar vam omogoča znatno zmanjšanje časa dela na objektu. Vendar pa je treba spomniti, da imajo veliki bloki granita precejšnjo težo, zato je pred polaganjem potrebna talna površina osnove.

Granitne plošče za ulice, notranje in zunanje površine

Obrati plošče iz granita in marmorja v zasebnih domovih in na javnih mestih. To vrsto storitev pogosto uporabljate v regijah s težkimi podnebnimi razmerami. Soočajo se z granitnimi stebri, vhodnimi arhitekturnimi ansambli, ograji, fontanami, gredicami itd.
  Utrjevanje granitnih plošč

Kako narediti granit tlakovanje?

Kamniti blok, preden postane polnopravna pločevina, prehaja na običajen način: razrezan je na plošče, s čimer se ploščice nato razrežejo v želene dimenzije.

Popularne posty