piątek, 22 lutego 2019

Montaža lesenih oken

Odpiranje: čiščenje, merjenje, priprava

Kaj je tam zgoraj?

Najprej, če je hiša kamen, potopite pobočja in omet na vrhu okna. Namen: ugotoviti, ali je v odprtini nadstrešek, ali del nosilne stene leži na ohišju oken; To je skupna gradnja "hack delo".
  Montaža lesenih oken

Prehodna tehnologija namestitve leseno okno

Imenuje se prehodna tehnologija, s katero je nameščeno leseno okno in pritrjeno na vijake v moznikih. To je precej preprosta, vendar hkrati zanesljiva namestitvena metoda. Sodnik za sebe: moznik v zidu je odličen zamašek za vijak, ki ga privijete. Ko je vijak popolnoma zasukan v mozniku, takšne konstrukcije ni mogoče popustiti.
  Montaža lesenih oken

Kaj morate vedeti: nekaj nasvetov pred namestitvijo

Pred začetkom namestitve je treba spomniti, da so hiše iz dnevnika ali lesa po erekciji med delovanjem predmet stalnih premikov. Svetujemo, da okna namestite v leseni hiši leto po gradnji, saj bo v prvem letu lesna hiša sedela najmanj 5 cm (na podlagi treh metrov višine hiše). V naslednjih petih do šestih letih delovanja se bo lesena hiša tudi zmanjšala, vendar ne tako hitro. Lesena hiša se skrči kot posledica izsesavanja tesnilnega materiala med obroči in sušenja hlodov. Stalna gibanja okvira omogočajo postopek sušenja in otekanja lesa, odvisno od visoke vlažnosti ali z zmerno vlago in visoke temperature.
  Montaža lesenih oken

Pripravite se na leseno okno, naredite to sami

Ampak pojdimo na namestitev lesenega okna z lastnimi rokami. Tudi v tipičnih hišah "Brežnjeva", "Hruščova" in celo "stalinistične" gradbene dobe so okenske enote redko točno ujemale okenske odprtine. Okenske bloke, izdelane po GOST, so bile natančne dimenzije, določene s projektno specifikacijo, toda odprtina, ki jo je izvedel nepreviden zidak, bi lahko bila večja od zahtevane, napako pa bi bilo treba nadomestiti z večjo debelino pobočij. Včasih se je to zgodilo ob drugem in enota je morala biti vezana in skoraj nista udarila v kraj, ki je namenjen temu. Zato namestitev lesenih oken z rokami začnemo s skrbnimi meritvami in ne izmerimo starega okna, temveč se okno odpira.
  Montaža lesenih oken

Značilnosti namestitve lesenih oken

Življenjska doba lesenih oken je odvisna od kakovosti namestitve. Oglejte si video posnetek o tem, kako pravilno namestiti okna, da zagotovite dobro delovanje in vzdržljivost lesenih okenskih konstrukcij.
  Montaža lesenih oken

3. prilagajanje krila

Preverimo vodoravno in navpično pritrditev okvirja ter ocenimo funkcionalnost ventilov. Na tej stopnji, če je potrebno, je mogoče nastaviti tečaje in dodatke.

czwartek, 21 lutego 2019

Linolejska reklama za zdravstvene ustanove

  Linolejska reklama za zdravstvene ustanove

Talne obloge za zdravstvene ustanove

V zadnjih letih se zaradi naraščajočega števila visokotehnoloških pripomočkov na področju medicine postaja vprašanje pravilne izbire talne obloge na področju zdravstvenega varstva vse bolj akutno. Poleg zagotavljanja normalnega delovanja opreme je treba ustvariti udobno in varno vzdušje, ki je nujno za paciente za hitro okrevanje.
  Linolejska reklama za zdravstvene ustanove

Linolej za zdravstvene ustanove - zanesljiv in vzdržljiv premaz

Linolej za zdravstvene ustanove bi moral imeti visoko stopnjo odpornosti proti obrabi in življenjski dobi, in seveda edinstven dizajn, ki pomaga pri ustvarjanju prijetne in domače notranjosti. Posebno priljubljen je komercialni linolej, primeren za talno ogrevanje ter za pisarne in skladišča.
  Linolejska reklama za zdravstvene ustanove

Linolej v pisarni glavnega zdravnika

Kot je znano, mora biti urad vodje zdravstvene ustanove neoporečen. Zato lahko v pisarni glavnega zdravnika položite linolej, ki združuje takšne lastnosti, kot so lepota parketa, modularnost talne ploščice in izredna praktičnost laminata.
  Linolejska reklama za zdravstvene ustanove

Imamo rešitve za katero koli zdravstveno ustanovo!

  • Bolnišnice
  • Dispensaries
  • Klinike
  • Sanatoriji
  • Bolnišnice
  • Medicinski centri

Prepričani smo, da bo uporaba sodobnih izkušenj in tehnologije okrepila vzdušje v sodobnem medicinskem objektu.

Za nas tla niso le material na tleh. To je pomemben del notranje opreme, ki neposredno vpliva na osebo: proces okrevanja bolnikov in učinkovitost zdravstvenega osebja.
  Linolejska reklama za zdravstvene ustanove

Kjer uporabljate komercialni linolej

Ta vrsta premaza je namenjena namestitvi v prostore z visoko stopnjo sposobnosti na prostem: upravne zgradbe, pisarne, trgovske dvorane, izobraževalne in javne ustanove, športni klubi, zdravstveni domovi. Glede na obseg linolejskih komercialnih je razdeljen na vrste:
  Linolejska reklama za zdravstvene ustanove

Heterogeni komercialni linolej, homogen za pisarne, šole, upravne in zdravstvene ustanove

Običajni gospodinjski linolej, položen na tla, recimo v nakupovalnem centru ali v sprejemni sobi v bolnišnici, bo v enem letu pridobil zelo nepopustljiv pogled, saj ni namenjen visokim obremenitvam. Za te prostore najprimernejši material bo ena izmed vrst komercialnih linolejev, veliko bolj odporna na abrazijo in druge negativne dejavnike. Opredelitev "komercialnih" ne pomeni, da je ni mogoče uporabiti v stanovanjskih območjih. Nasprotno pa bodo tla v stanovanju ali hiši, prekritih s komercialnim linoletom, trajala večkrat daljša od obdobja, ki ga je določil proizvajalec, saj bo raven obremenitve na njih tukaj precej manjša.

środa, 20 lutego 2019

Cenik gradbenih del v Krim

  Cenik gradbenih del v Krim

Stroški popravila stanovanj v Sevastopol in Yalta

Kaj določa stroške popravila stanovanja? Najprej se upošteva vrsta popravil. Redecorating omogoča poceni in v kratkem času spremeniti notranjost. Ta vrsta vključuje ne le zamenjavo talnih oblog, zaključevanje stropov in sten, temveč tudi namestitev vodovodne instalacije, izolacijo oken, vrat, montažo notranjosti itd. Poleg tega se dela izvajajo po optimalni ceni na m2 in vam omogočajo, da osvežite videz sobe.
  Cenik gradbenih del v Krim

Značilnosti zaključnega dela strokovnjakov

Tukaj je nekaj primerov, ki pomagajo določiti koristi strokovne ekipe, ki bo lahko kvalitativno izvedla, na primer, delo Alushta. Odgovorni delavci za barvanje zidov uporabljajo barvo, namenjeno za notranjo dekoracijo, ki ne izhlapi kemikalij. Oplaknjene ozadje je prijetnega za oči z neprepustnimi šivi in ​​se ne lupi. In ko se betonirana tla izlijejo, se uporablja nihalo in druge naprave, ki omogočajo čas za sprostitev zraka in kvalitativno ravno tla brez vdolbin. Strokovnjaki Yug Stroy opravljajo tudi kakovostna popravila.
  Cenik gradbenih del v Krim

Kakšen tip hiše ima najnižjo ceno na m²?

Zapomnite si zlato pravilo gradnje: "Večja je površina hiše, manj je njegova cena na 1 m²" (Stroški inštrumentov stroškov opreme na domu so skoraj enaki za vsako gradbišče)

Vrste strešnih del v Sevastopolu

- Profilirano. To je stenski ali strešni material za zunanje ograje, stene in strehe. Streha valovite plošče je vmesna ploskev med preprosto pocinkano pločevino in kovinsko ploščo pri strešnih delih v Sevastopolu. Stiffeners zagotavljajo potrebno trdoto, streho, stene in stropne ležaje. Profesionalna tla se razlikujejo po višini profila in obsega, največja dolžina listov je 12 metrov. Tesnjenje ima polimerni premaz, velik barvni lestvek, zmerne stroške in je dobra izbira kot streha zasebne hiše.
  Cenik gradbenih del v Krim

Cene gradbenih materialov na Krim so presegle raven sosednjih regij

Otoški položaj Krima vodi do višjih cen gradbenega materiala. Cene se povečujejo metodično in samozavestno. Po strmem padcu ponudbe cenejšega blaga iz Ukrajine so se lokalne prodajne centrale preusmerile na dobavitelje iz celine Rusije. Zdelo se je, da bi bili stroški gradbenih materialov enaki nacionalni ravni in ustavili. Toda ta stopnja je bila na številnih položajih dokaj hitro zaključena.
  Cenik gradbenih del v Krim

Najem gradbene opreme v Sevastopolu

Ali potrebujete gradbeno opremo za izvedbo gradbenih del, vendar za nakup, vzdrževanje in vzdrževanje ni želje in dodatnih sredstev? Obstaja rešitev:

wtorek, 19 lutego 2019

Kako postaviti ploščice v kopalnico na tla

  Kako postaviti ploščice v kopalnico na tla

Priprava talne površine za polaganje ploščic

Z uporabo perforatorja (dobro ali preprosto izvijač s kladivom #), morate odstraniti svoje stare keramične ploščice s površine (razstavljanje), estrih in hidroizolacijo. Ko potrebujete dober kraj za ravnanje v vogalih. Če najdete vrzeli ali luknje, uporabite lepilo za ploščice in jih dobro zalepite. Če se to ne naredi, hidroizolacija ne bo dovolj močna. Za izolacijo s polistirensko peno.
  Kako postaviti ploščice v kopalnico na tla

Pripravljalna faza pred polaganjem ploščic

Postopek dodelave vključuje razpoložljivost določenih informacij. Vprašanje, kako pravilno ploščice v kopalnici je zelo pomembno. Obstajajo posebne video vaje, ki po pregledu, ki jih lahko dobite podrobna navodila ali se seznanite s temi podatki.
  Kako postaviti ploščice v kopalnico na tla

Kako položiti ploščice na tla

Tako na primer postavimo ploščice na tla stranišča. Za glavno gradivo bomo uporabili granitno-keramiko velikosti 30 x 30 cm. Komercialne sorte, izberite barve glede na okus in hitro suho lepilo za ploščice. Širina šiva bo 4 mm, saj je to najbolj optimalna velikost za talne ploščice tega formata.
  Kako postaviti ploščice v kopalnico na tla

Polaganje in postavitev

Preden začnete postaviti ploščice na stene ali tla v kopalnici, se morate odločiti za postavitev projekta in ugotoviti, kje bodo končne elemente. V ta namen je priporočljivo, da na začetku izdelate zasnovo na papirju. Pri sestavljanju risb upoštevamo lestvico in natančne dimenzije ploščic. Tako lahko vizualno ocenite stanje in opravite potrebne prilagoditve.
  Kako postaviti ploščice v kopalnico na tla

Orodje in materiali

  • Keramične ploščice
  • Fugue
  • Lepilna mešanica
  • Plummet
  • Stopnja gradnje
  • Rezalnik za ploščice
  • Vreteno s šobo - žmulja
  • Zrezana lopaticica
  • Rubber spatula
  • Cisterne za lepilo in injekcijsko maso
  • Merilnik konstrukcije
  • Marker
  • Plastični pločnik križi
Če želite ploščico postaviti ne le hitro, ampak enakomerno, pravilno, potem, če je celotna soba končana, morate začeti s tlemi.
  Kako postaviti ploščice v kopalnico na tla

Kako položiti ploščice na kopalnici: lastnosti dela

Odstopanje v tehnologiji polaganja tal v kopalnici lahko vpliva na prisotnost takega sanitarnega aparata kot kopeli. Ponavadi je nameščen preden so stene položene, in ga je treba namestiti na tlakovanem tleh. Tu se pojavi še eno vprašanje - če se to novo nadstropje ne bo poslabšalo z lepilom za ploščice ali če bi kladivo po naključju padlo iz rok? Nemogoče je dovoliti takšno obratovanje dogodkov, zato je ploščica najprej postavljena pod kopalnico, potem je nameščena kopalnica, pokrita je vsa stena (razen spodnje vrstice) in samo tla, zato so navedene spodnje stene.

Prezračena fasada, kaj je to

  Prezračena fasada, kaj je to

Kaj je prezračevana hišna fasada?

Prezračena fasada je takšna tehnologija za izgradnjo fasade stavbe, kadar obstaja odprtina med steno in zaščitno dekorativno oblogo za kroženje zraka. Zakaj ta obtok? Da, tako da je gibanje zraka odneslo vlago, ki je prodrla iz prostora skozi steno v obliki pare in skozi okrasno podlogo.
  Prezračena fasada, kaj je to

Prednosti in slabosti prezračevalnih fasad

Da bi razumeli vse prednosti tega sistema zaščite zunanjih sten prostorov, potrebujemo znanje o napravi prezračevane fasade, kjer so pomembne številne značilnosti: material in debelina sten, najbolj domnevno znanje in izkušnje, njegova zasnova.
  Prezračena fasada, kaj je to

Sodobni sistemi prezračevalnih fasad

Prezračene fasade (fasadni sistemi) so sestavljene iz kovinske podkonstrukcije, ki je na eni strani pritrjena neposredno na podporno steno ali vmesna prekrivala in na drugi strani drži zunanjo oblogo. To je običajno aluminijast, pocinkan ali nerjavni sistem nosilcev in vodil, kot tudi zunanja lupina zgradbe, kjer lahko obrnjena gradiva omejuje le domišljija arhitekta. Najpogostejši materiali za obloge fasad: porcelan, naravni kamen, kovinske in kompozitne kasete, fiber cementne plošče.
  Prezračena fasada, kaj je to

Glavne plasti prezračevane fasade (neogrevane in izolirane)

Ali je prezračevana fasada izolirana z izolacijo ali brez nje, bo odvisna od njegove zasnove (število plasti, konstrukcija plašča itd.). Na prezračevani fasadi brez izolacije analiziramo glavne plasti in njihove značilnosti. Na prezračevani fasadi z izolacijo analiziramo značilnosti, vrste takšne fasade in glavne plasti. Napravo (kako izvedeti) obe vrsti prezračevane fasade bomo razpravljali v ločenem članku Ventilirana fasadna naprava.
  Prezračena fasada, kaj je to

Kaj je prezračevana fasada

Zračni fasadni sistem, ali ventfasad, je zunanja obloga zaščitna konstrukcija. Je visoko učinkovit dvostopenjski gradbeni-fizični sistem za izolacijo od okoljskih vplivov. Zasnova sestoji iz materialov, ki so obrnjeni na okvir, pritrjeni na osnovni plasti stene ali stropa monolita. Med steno in oblogo se oblikuje reža, nad katero se zrak prosto giblje v krogu. Odstranjuje kondenzat in vlago iz struktur.

Kako izbrati porcelan ploščice za prezračevano fasado

Za prezračevano fasado je bolje izbrati manjše plošče. Večja je velikost plošče, večja je obremenitev na okvirju in težje je namestiti. Toda prepleta ni vredna. Fasada, obložena s kvadratnimi ploščami 30x30 cm, izgleda kot tetradna pločevina "v celici". Zmagovalna kombinacija pravokotnih in kvadratnih plošč različnih velikosti.

poniedziałek, 18 lutego 2019

Ogrevanje fasade tehnonikola

  Ogrevanje fasade tehnonikola

Izbira toplotne izolacije za različne vrste fasad

->

Izbira toplotne izolacije za različne vrste fasad

Ni dvoma, da je gradnja sodobnih stavb nemogoča brez uporabe izolacijskih fasadnih materialov. Prispevajo k ohranjanju udobne temperature in vlažnosti v prostoru, zmanjšujejo debelino sten in znatno zmanjšajo obremenitev na temelju. Glavno vprašanje, ki se pojavi pri izbiranju izolacijskih materialov, je vprašanje, povezano z merili za izbiro. Katere so potrebne značilnosti materialov v določenem fasadnem sistemu?
  Ogrevanje fasade tehnonikola

Osnovna pravila za namestitev mineralne volne Rocklight

Toplotni izolator se uporablja pri izolaciji goveda in ravnih streh, tal in podstrešnih tal, pri izdelavi prezračevanih fasad za tratenje itd. Grelec TechnoNIKOL Rocklight ima odlične lastnosti in sedaj si podrobneje ogledamo pravila za vgradnjo grelnika Rocklight na streho in fasado.
  Ogrevanje fasade tehnonikola

Bolje je izolirati fasado opečne hiše

Za zunanjo izolacijo zidov opeke lahko uporabite navadno in ekstrudirano polistirensko peno. Prednosti tega materiala so nizka toplotna prevodnost in enostavnost vgradnje. Toda hišne stene po prekritju s polistirno peno zaustavijo "dihanje", ker material ne dopušča vlage. Potrebno bo dodatno prezračevanje podstrešja in kleti zasebne hiše.
  Ogrevanje fasade tehnonikola

Uporaba izolacije za stene hiše pod fasado

Vgradnja izolacije za stene zunaj zgradbe lahko bistveno poveča svojo tehnično zmogljivost. Način toplotne izolacije bo odvisen od vrste obloge - prezračevan, pod ometom, pod stranico ali opeko. Montaža fasadne izolacije se izvaja na letvi. Upoštevati moramo tudi plast hidroizolacije, da zagotovimo prijavljeno življenjsko dobo.
  Ogrevanje fasade tehnonikola

Značilnosti uporabe polistirenske pene

Obseg gradbenega materiala je širok. Ker polistiren ima odlične toplotne izolacijske lastnosti, vzdržljivost, nizko ceno, enostavnost predelave, se kot embalaža in izotermična embalaža uporablja kot pripomoček za pridobivanje vzgona kot material za modeliranje, oglaševanje in litje. Poleg tega se aktivno uporablja v kmetijstvu in gradbeništvu.
  Ogrevanje fasade tehnonikola

Tehnologija uporabe mokrega fasadnega sistema. Glavne faze

1. Priprava baze. Vgradnja izolacijskega sistema / vgradnja ometnega sloja se mora začeti šele po namestitvi strehe, namestitvi oken in vrat. Pred namestitvijo sistema je treba osnovo preveriti za navpična odstopanja in skupno ravnino. Če je potrebno, površino poravnajte z mešanico fasadnega ometa. Odstranite luske, razpokane dele fasade, očistite fasado plesni, gliv in osvetlitev. Stene fasade obdelajte s premazom v 1-3 slojih, da zmanjšate absorpcijo baze.

Sestava polimernih cementnih tal

  Sestava polimernih cementnih tal

Sestava in značilnosti polimernih cementnih betonskih tal

Prva samonivelirna polimerno-cementna tla, ki so bila uporabljena sredi prejšnjega stoletja z visoko trdnostjo, so imela precej majhno odpornost na kisline. Sodobna tehnologija je omogočila znebiti materiala tega pomanjkanja, zaradi česar je talna obloga iz polimernega cementa danes odlično uravnotežen v svojih lastnostih.
  Sestava polimernih cementnih tal

Značilnosti polimernih tal

To je najbolj trajna vrsta polimernih tal. Vključujejo cement, polimere in kremenčev pesek (za boljšo oprijemljivost materialov in proti zdrsu). Ta sestava ščiti površino pred okvarami, pogrezanjem in celo uničenjem. Barvo polnila je mogoče tudi barvati v katerem koli odtenku, če dodate barvne elemente v kompozicijo. Za postavitev takega poda ni potreben pred-cementni estrih. Namestitev se lahko izvede na obstoječem betonu. Tudi če se zmes razredči z vodo do gostega dosega, jo lahko vlijemo na mokro beton in na tla, hribovito in razpokano. Glavna stvar je preprečiti prepih v sobi po polaganju.

Tla iz polimernih betonov in njihova uporaba

Obstaja veliko možnosti za talne obloge. Eden od njih je polimerna betonska tla. V svoji sestavi so bile kombinirane lastnosti cementa in polimernih materialov. Ta visokokakovostna prevleka presega tla z vzdržljivo zgornjo plastjo v odpornosti proti agresivnim okoljem in odpornosti proti zmrzovanju.
  Sestava polimernih cementnih tal

Kaj je polimerna cementna tla

To je samonivelirajoča spojina, povezana z zaključnimi premazi na osnovi cementa in drugih mineralnih polnil, ki jim dodamo polimerno vezivo. Lahko je epoksi, poliuretan ali akril. Vse tri komponente imajo svoje prednosti, vendar so najpogostejše poliuretanske in epoksi spojine. Od tega so poliuretansko-cementna tla posebno odporna na agresivno okolje in ekstremne pogoje delovanja, zato se uporabljajo v prostorih, kjer je vedno v stiku z alkalijami, olji, kislinami, previsoki ali nizkimi temperaturami.
  Sestava polimernih cementnih tal

Naprava iz polimernih tal

Za popolno ravno in gladko površino morate strogo upoštevati tehnologijo namestitve. Postopek urejanja polimernih talnih premazov je sestavljen iz več stopenj:
  Sestava polimernih cementnih tal

Masivne polimerne cementne magnezije

Polimerne talne obloge

Med gradbenimi materiali za industrijsko uporabo so veliko materialov za industrijsko talno oblogo naprave. To so sistemi polimernih prevlek, betonska tla s kaljenimi zgornjimi plastmi (polnila) in ojačitvene impregnacije (tesnila), visokotrdni sušilni nivoji (magnezijevi nivoji, visokotrdni cementni nivelatorji).

niedziela, 17 lutego 2019

Car kit

  Car kit

Priprava površine in polnilo

Pri čiščenju površine, ki je predmet slikanja, je potrebno začeti delo. Najbolje je, da je za to primeren topilo, ki bo takoj razmastilo področje, potrebno za delo. Potem ga moraš očistiti. V nobenem primeru ne smete položiti kiti na sijaj. Lahko ga uporabite z orbitalnim brusilnikom. Če se delo izvaja na težko dostopnih mestih, ga boste morali ročno izdelati z uporabo velikega brusilnika P60-P180. Sledi rji je treba obdelati s pretvornikom.
  Car kit

Izravnalni sloj za peskanje

Brušenje se nanaša bodisi ročno (z uporabo posebnega traku ali od papirja) ali z brusilnim strojem. Slednja metoda je bolj praktična in hitrejša, nekatere oblike pa je mogoče natisniti le ročno. Lopatico je treba sprati s topilom in krpo. Po poravnavi telesa ne sme biti korakov na meji plasti kitov, sicer se prašek enostavno ne lahko prelije ali skrči.
  Car kit

Torej, kiti avtomobil: priprava za polnjenje in barvanje.

Začnimo z dejstvom, da je površina skrbno pripravljena in očiščena iz korozije, spojena in pripravljena za gnetenje. Preden začnete, morate poznati glavno pravilo - debelina sloja kit ne sme biti večja od 2-3 mm, če boste morali uporabiti debelejši sloj, je bolje, da se obrnete na tuljavo ali sami odpravite napake telesa. Debela plast je povezana z neizogibno razpoko, ki se bo pojavila zaradi velikih notranjih napetosti. Pred nanosom vsakega novega sloja se prepričajte, da je prejšnja popolnoma suha.
  Car kit

Faze avtomobilskega kita

Kiti avtomobil z lastnimi rokami je grob in konča. Treba je opozoriti, da debelina sloja kit ne sme presegati 2-3 mm. Če na karoseriji obstajajo resne pomanjkljivosti, je bolje, da jih odpravimo na tuljavo, vendar v nobenem primeru ne uporabimo debele plasti kiti, saj se bo slej ko prej pretvoril v razpoko.

Car kit

Včasih obstajajo situacije, ko obstaja akutna težava pri takojšnjem popravilu avtomobila, vendar za takšne ukrepe ni sredstev. V tem primeru se morate zanašati samo na sebe. Za samostojno delo boste potrebovali naslednje lastnosti: potrpljenje, spretnosti in tudi najpomembnejše - čas. Kiti zahteva skrbno izbiro. Bolje je, da preživite čas, vendar dobili kakovosten rezultat. Tudi pritegnil pozornost epoksi kiti. Epoxy mešanica vam omogoča, da dosežete odlične rezultate pri popravilih avtomobilov.
  Car kit

Body kita. Kako to storiti prav?

Ko se odločimo za barvanje avtomobila, je treba upoštevati, da je najprej treba iti skozi prvo fazo - polnjenje površine. Ta postopek se uporablja za odstranjevanje nepravilnosti in odstranitev morebitnih prask, poteka v določenem zaporedju. In kot v vsakem primeru, prvi korak je priprava.

Popularne posty