czwartek, 19 września 2019

Hipped strešna naprava

  Hipped strešna naprava

Oblikovanje hipped strehe

Pokončna streha kolka ali kolka se razlikuje od vratne strehe zaradi odsotnosti pedimentov - namesto tega so na konce pritrjene dodatne trikotne rampe. Ta zasnova je več časa za gradnjo, vendar je značilna večja moč in zanesljivost. V fazi projektiranja je potrebno pravilno izračunati parametre in lokacijo elementov ter med postopkom namestitve natančno namestiti na mesta namestitve.
  Hipped strešna naprava

Montažna zaporedja hipped strehe ↑

Najprej, kot pri vseh vrstah streh, je vgrajena električna plošča. Za okvirne hiše je to zgornja obloga stenske plošče, za brunarice - zgornja krona. Kot mauerlat se uporablja lesena palica s presekom 10x10 cm, ponavadi vsaj 10x15 ali 15x15 cm. Treba si je prizadevati za zagotovitev trdnosti vzdolž celotne dolžine. Posebno pozornost potrebuje montažni nosilec. Idealna rešitev za kamnito steno bi bila armiranobetonski monolitni pas v območju podpore Mauerlat z vgrajenimi deli vnaprej (žeblji z navoji M12 in več). Če to ni mogoče, je treba pritrditi vijake s kovinskimi ekspanzijskimi vijaki v zidu.
  Hipped strešna naprava

Sorte streh z več pobočji

Na trgu strešnih materialov najdete veliko možnosti za mansardne strehe. Ampak morda najbolj priljubljena je kolka in šotor. Če se odločite za začetek izgradnje štiristranske strehe z lastnimi rokami, je pomembno, da se odločite, kateri tip vam bo ustrezal, in za to morate poznati značilnosti vsake vrste.
  Hipped strešna naprava

Kratek pregled strešnih sistemov in njihovih lastnosti

Najbolj priljubljene so naslednje vrste modelov:

  • Enotni nagib
Njihovi špirovci izgledajo kot tramovi, ki ležijo na stenah hiše. Pri različnih višinah stene se pridobi naklon z določenim nagibom. Če je višina enaka, lahko dobite ravno streho, ki se lahko uporablja kot terasa.
  Hipped strešna naprava

Štiri-strešna streha to naredite sami: navodila in korak za korakom

Streha s štirimi pobočji je zelo priljubljena vrsta strehe, ki vam omogoča, da vaši hiši dajejo originalni videz. Pogosto se uporablja pri projektih precej velikih hiš, saj izgleda bolj kompaktno in neaternejše kot gobi z gobami. Zasnova štiristranske strehe je lahko preprosta ali vključuje različne elemente - pokončna in mansardna okna, na primer, zelo oživijo strukturo, zaradi česar je edinstvena.
  Hipped strešna naprava

Značilnosti streh kolkov

Strešne krove se razlikujejo od dvojnih stranskih koles, saj v njihovi konstrukciji ni navpičnih sten pedestin. Mesto vogalov so zajemale trikotne pobočja, ki se nahajajo na koncih, kar znatno zmanjša realni in vidni volumen strehe. Gospodarski učinek zmanjšanja količine - premišljena točka. Pri rezanju velikega listnega materiala na bokih pobočja se stroški povečajo. Na primer, polaganje strokovnega lista ali vgradnje kovinske ploščice se bo odzvalo na nakup pokritja, ki je več kot polovico več kot pri pripravi standardne strukture goveda. Pridobitev materiala iz kategorije kosov bo zmanjšala proračun za gradnjo, ker pokrivajo konca strehe ni potrebno

poniedziałek, 16 września 2019

Polnjenje plošče osnovne cene

  Polnjenje plošče osnovne cene

Lastnosti monolitne temelje

Temelj, izdelan iz monolitnih plošč, je temelj, ki je optimalno primeren za gradnjo objektov, ki se nahajajo v neposredni bližini podzemne vode, pa tudi tla in tla. Poleg tega lahko monolitna podlaga služi kot nekakšna betonska blazina, ki ščiti prvo nadstropje, pa tudi klet ali klete zaradi možnih negativnih vplivov vlage in okolja.
  Polnjenje plošče osnovne cene

Fundamentna monolitna plošča na ključ

Ali obstaja univerzalna podlaga, ki jo je mogoče položiti ne glede na geološke študije tal? Obstaja taka - to je temelj monolitne plošče. Ne boji se tleh, niti visoke podtalnice niti neugodne sestave tal. Poleg tega se ta podlaga nanaša na plitvo globino in zato ne zahteva velike količine zemeljskega dela. Seveda bodo še vedno potrebna kopenska dela, pa tudi razpoložljivost posebne opreme, vendar v primerjavi z vgrajenim kapitalskim temeljem trdna monolitna plošča še vedno ni nameščena na globino 1,5-2 metra.
  Polnjenje plošče osnovne cene

Osnovna plošča v Sankt Peterburgu in Leningradu

Folija plošče ima lahko različne različice, s podnožjem, na dolgočasenih pilotov, z obratno žičnico in drugimi različicami. Uporaba te vrste pri gradnji težkih kamnitih hiš zaradi dejstva, da ima ta tip visoke nosilne lastnosti. Ni težko uganiti, da je glavni element v tej vrsti baze monolitna plošča. Priporočljivo je, da zgradimo ploščo temeljev za kapitalske hiše na šibkih in nehomogenih tleh, pri katerih drug tip preprosto ne ustreza njegovim tehničnim značilnostim.
  Polnjenje plošče osnovne cene

Obseg osnove plošče

Monolitno osnovo se odlikuje po celovitosti in konstruktivni preprostosti. Zato se uporablja v primerih, kjer obstajajo visoke zahteve glede zanesljivosti prihodnjega objekta. Zasnova je odporna proti deformacijam, premikanjem tal in vplivom podtalnice. Zato se podlaga plošče uporablja pri gradnji predmetov katerega koli namena na različnih vrstah tal. Najpogosteje so takšni razlogi zadovoljni z gradnjo nizko rastnih zasebnih hiš (1-2 nadstropja) in vile. Vendar pa je dovoljena uporaba objektov pri gradnji stavb za druge namene, ob upoštevanju predhodnih izračunov varnostne rezerve.
  Polnjenje plošče osnovne cene

Koliko stane za zapolnitev temelja

Gradnja hiše ni le trdo delo, ampak tudi odgovorno. Še posebej pomembno je, da začnemo pravilno: postaviti zanesljivo podlago za stavbo - njeno temelje. Popravljanje napak na tej stopnji bo predrago, zato, če niste prepričani v svoje sposobnosti in so bolj nagnjeni k duševnemu delovanju kot na fizično delo - vprašanje, kako narediti temelje s svojimi rokami, se premaknite in razmislite bolje koliko stane za izpolnitev fundacije na ključ s pomočjo posebej usposobljenih ljudi.
  Polnjenje plošče osnovne cene

Stroški osnove plošče

Monolitno ploščo temelj - eden od najdražjih glede na količino betona, ki se uporabljajo, zato je v začetku gradnje je treba izračunati stroške fundacije. Suburbana gradnja temeljev ne prenaša gospodarstva, zato, če tega ne morete izvesti sami, se obrnite na strokovnjaka.

Popularne posty