sobota, 24 lutego 2018

Stroški dela z jackhammerjem

  Stroški dela z jackhammerjem

Rušenje betona z žerjavom

Demontaža betona - priljubljena naloga v sektorju gradnje in popravil. Kljub dolžini uporabe materiala se pogosto zahteva uničenje betona. Ta dela morajo izvajati samo strokovni delavci, saj bo potrebna precejšnja fizična moč in posebno usposabljanje. Ko globina betonskega pločnika preseže petnajst centimetrov, je potrebna posebna oprema: na primer, eden od načinov za izvedbo demontaže betona je žerjava.
  Stroški dela z jackhammerjem

Načini razčlenjevanja fundacije

V naši praksi uporabljamo široko paleto orodij, od črpalk do hidravličnega kladiva bagra. Metoda razstavljanja temeljev hiše se izbere glede na količino dela in gradivo ustanove.

Najem jackhammer Bosch GSH 11 E

Bosch GSH 11 E, ki ima silo z enim udarcem 16,8 J, vam omogoča, da dosežete zarezo produktivnost v betonu s povprečno trdoto okrog 490 kg v eni uri dela. Idealen je za izdelavo odprtin, pa tudi za demontažo pri gradnji, montaži in vodovodnih delih.
  Stroški dela z jackhammerjem

Načrtovanje in načelo delovanja pnevmatskega žerjava

Kladivo je batni perkusijski pnevmatski stroj s porazdelitvijo ventila, ki deluje pod vplivom stisnjenega zraka. Opremljen z motorjem s prostim gibanjem bata in je razdeljen po principu uporabljenega sistema za distribucijo zraka, ki se izvaja z uporabo ploščatih ventilov ali cevnih kolutov.
  Stroški dela z jackhammerjem

Razvrstitev naprave

Če želite kupiti jackhammer, preden naročite, preberite informacije o vrstah enot. Enote se delijo z močjo v kladiva in "bethers".
  Stroški dela z jackhammerjem

Tehnološke značilnosti

Uporaba diamantne opreme omogoča v kratkem času, da opravljajo odprtine v stenah za najbolj različne namene. Če debelina stene ne presega 40-50 cm, je pametno uporabljati ročno orodje, ki je pogosto majhna rezila ali stenske žage, ki jih poganja bencin ali električna energija.

Montaža zunanjih kanalizacijskih cevi

  Montaža zunanjih kanalizacijskih cevi

Ali je potrebno segrevati cev zunaj kanalizacije?

Če je kanalizacijski sistem pravilno izveden, ga ni potrebno segrevati, - to je prva razlika od vodovodne napeljave. Dejstvo je, da voda v kanalizacijski cevi ne sme stati, zato voda tam ne more zamrzniti.
  Montaža zunanjih kanalizacijskih cevi

Tehnološka montaža zunanjih kanalizacij

Vgradnja zunanjih kanalizacijskih omrežij se začne z namestitvijo greznice (greznice), nato pa so naprave za čiščenje odplak priključene na notranji sistem. Običajno se začne namestitev, kjer se odplakajo odplake.

Naprava zunanje kanalizacije zasebne hiše

Najenostavnejša, vendar, pozorna, ne najbolj pravilna različica zunanjega kanalizacijskega sistema, vključuje polaganje cevi za odvajanje v običajnem greznici. Že stoletja je tovrstna rešitev uporabljala stranišče na ulici. Ampak časi se spreminjajo, danes pa greznica pod kanalizacijo ne more samo obvladati ogromne količine odpadne vode, temveč lahko sosedje najprej posveti pozornost, nato pa tudi okoljevarstvenike. Iz zgoraj navedenega sledi, da je treba odtoke še vedno obdelati (očistiti), preden se odvedejo v okolje. Dejansko je zunanji kanalizacijski sistem lahko predstavljen kot niz čistilnih naprav in cevovodov za njihovo dostavo. Ločeno šteje nevihta kanalizacijo.
  Montaža zunanjih kanalizacijskih cevi

Postopek namestitve sistema oskrbe zunanjih kanalizacijskih omrežij v teoriji:

V skladu s predpisi SNiP 3.02.01-87 je treba pri gradnji kanalizacijskih kanalizacijskih kanalizacij izvajati zemeljska dela, namestitev jarkovskih zidov, odvodnjavanje in zmanjševanje vode.
  Montaža zunanjih kanalizacijskih cevi

Pregled zunanje kanalizacije

Celoten kanalizacijski sistem zasebne hiše je razdeljen na notranje in zunanje dele. Notranja komponenta zagotavlja zbiranje odplak iz sanitarnih naprav in njihovo oskrbo na en sam dvigalnik, ki je povezan z uličnim delom drenažnega sistema.
  Montaža zunanjih kanalizacijskih cevi

Splošni podatki o odplakah na prostem ↑

Kanalizacija države koče je strukturno razdeljena na notranje in zunanje. Izraz "zunanja odplaka" se nanaša na zbiralno omrežje od izpusta iz stavbe do odvajanja čiste vode. Z drugimi besedami, zunanji (zunanji) kanalizacijski sistem je sistem za čiščenje fekalnih odplak (greznic ali lokalnih čistilnih naprav) ali glavne linije, postavljene v centralizirano omrežje vaškega zbiralnika.

Polaganje travnatega posestva

  Polaganje travnatega posestva

Ničnost nakupa in dostave

Kje kupiti trate? O tej težavi je treba pristopiti z določeno stopnjo odgovornosti. V drevesnici so sodi sloji razrezani na trakove, ki merijo 2x0,4 metra. Takoj se zvijemo v zvitke, da se koreninski sistem ne izsuši. Če izberete zaliv v trgovini, bodite pozorni na naslednje točke.
  Polaganje travnatega posestva

Priprava tal za polaganje

Preden kupite travo v zvitkih, morate v celoti pripraviti prihodnjo spletno stran. Za tehnologijo polaganja šote je takšna, da je položena na isti dan, ko je bila kupljena ali čez dan. Bolj ko boste zamenjali izraz, bo šibkejši korenski sistem. Poleg tega morate s hrbtom pokrivati ​​celotno travo. Samo v tem primeru se travo enakomerno korenine in premaz bo popolnoma gladek.
  Polaganje travnatega posestva

Rastočo tehnologijo trate

Opozarjamo vas na dejstvo, da je zelo težko pridelovati kakovostno trate z lastnimi trate in da so možnosti za pridobitev kakovostnega izdelka ponavadi nič, ker je treba za to posebno drago opremo in spretnosti, ki imajo strokovnjake z izkušnjami v več kot desetih letih, uporabiti.
  Polaganje travnatega posestva

Prenesite knjigo v infografiji o gojenju sadnih in jagodičjakov na vrtu

Prenesite kratek in podroben infograf iz revije SUPERBOOK o tem, kako zelje, krompir, jajčevci, paprike, korenje, papriko in druge pridelke na vašem vrtu.
  Polaganje travnatega posestva

Sejalni travniki - vrste in merila za izbiro rastlin

Neodvisno oblikovanje pokrova setve ni za len. Težko ga je gojiti brez skrbnega pripravljanja tal, kompetentne izbire semena trave in neutrudne nege. Odločanje o tem, kakšen trate je bolje zasaditi v državi, je pomembno glede na namen in kraj dogovora. Obstajajo naslednje vrste:
  Polaganje travnatega posestva

Skrivnosti skrbi za najboljši rezultat

Dolgotrajna uporaba enkratnih položenih zvitkov je možna le s skrbnim vzdrževanjem. Namestitev avtomatskega sistema bo zmanjšala fizične stroške tega dogodka, saj je treba zalivanje opraviti vsak drugi dan. Najboljši čas je pozno zvečer, ker čez noč ima zemlja čas, da napolni s potrebno vlago. V skrajnem primeru je možno zgodaj zjutraj opravljati namakanje. Glavna stvar je, da sončni žarki ne padajo na mokro travo, drugače se bo spali.

Vrste obraza

  Vrste obraza

Dokončanje fasade hiš. Vrste in materiali

Lesena in plastična obloga

Dekoracija fasade hiše z drevesom je znana in tradicionalna za Rusijo. Vendar ima drevo številne resne pomanjkljivosti, ki se med delovanjem identificirajo.

Prednji dekorativni omet za fasado hiše

Ta glavna vrsta obloge fasad hiš in se šteje za eno najstarejših. Sumerci so svoje hiše omakali tudi z gline, nato pa jih pobarali z okrom.
  Vrste obraza

Fasadni omet

Verjetno najbolj znan način za zaključek fasade stavbe je ometanje. Postavitev ometa na fasado stavbe prispeva k dejstvu, da se v zgradbi shranjuje več toplote, na stavbo pa manj vplivajo padavine in voda. Omet pomaga povečati požarno odpornost prostora. Vendar pa je sčasoma omet hiše izgubil svojo priljubljenost, saj omet nagiba k dovolj hitrosti, kar škoduje tako zaščiti hiše pred poškodbami in videzom.
  Vrste obraza

Obloga fasade z ometom

To je eden najstarejših načinov rafiniranja in izolacije fasade. Sodoben omet vam omogoča ustvarjanje teksturnih površin, ki jih lahko pozneje obarvate. Glavni namen ometa - poravnava sten. Danes se za te namene uporabljajo različne mešanice gradbenih materialov: cementno-peskovna malta, mešana mavca ali apnena malta. Zaščita zunanjih sten je precej dolgotrajen proces. Za popoln rezultat morate uporabiti mešanico primerne sestave in lastnosti.
  Vrste obraza

Vrste in namen dokončanja fasade

Lesena hiša ni samo udobna in okolju prijazna, ampak tudi sposobna "dihati". Brez ustreznega oskrbe lahko hitro zgubi ali spakira. Zunanja obloga ne sme samo izraziti lastnosti lastnika in poudariti individualnosti, temveč tudi zaščito pred vetrom, dežjem in soncem.
  Vrste obraza

Soočanje z opeko: funkcije, možnosti za zidanje in foto fasade

Opečne opeke so narejene iz gline z uporabo različnih tehnologij (pečenje, ekstrudiranje, hiperperkveniranje), ki povečujejo kakovost in estetske lastnosti. Posebno povpraševanje po končnih fasadah danes je klinker opeka, ki je izdelana iz posebne gline, nato pa streljanje. Ne rja ali krči, lahko prenese hude vetrove, dež, zmrzal, požare in druge pojave, prav tako pa se upira videzu plesni in gliv.

Posojilo za gradnjo hiše kmetijske banke

  Posojilo za gradnjo hiše kmetijske banke

Splošne značilnosti hipoteke v Kmetijski banki

Glavna značilnost izdaje hipotekarnih posojil v tej banki je postala bolj zvesta in cenovno dostopna, kar je omogočilo, da bi dobili posojilo za nakup stanovanj za navadne državljane. V letu 2015 je kmetijska banka začela načrtovati hipoteke ne samo za stanovanja, temveč tudi za zasebne hiše in celo poletne hiše. Letos lahko bančni kupci izkoristijo tudi te posojilne produkte.
  Posojilo za gradnjo hiše kmetijske banke

Kje lahko dobim hipoteko za gradnjo zasebne hiše

Relativno majhno število bank lahko dobi hipoteko. V bistvu gre za banke, ki so že dolgo obstajale in so se uveljavile kot resne finančne institucije.
  Posojilo za gradnjo hiše kmetijske banke

Dokumenti za hipoteko Rosselkhozbank

Poleg dokumentov, ki potrjujejo identiteto posojilojemalca, boste potrebovali informacije o pridobljenem objektu. Če kupite zemljišče, morate za to ustrezno registrirati hipoteko. Na primer, za zastavo pravice do najema zemljišča, ki je v občinski lasti, se lahko zahteva soglasje uprave do zastavne pravice. Pridobitev takšnih dokumentov lahko traja nekaj časa, kar bi bilo treba upoštevati pri oceni časa za obravnavo in pridobitev hipotekarnega posojila od Kmetijske banke.

KREDIT ZA IZGRADNJA HIŠE ROSSELHOZBANK

Veseli smo, da lahko stranke pozdravimo na kreditnem forumu! Naša spletna stran omogoča vsem, da dobijo posojilo, medtem ko doma, kar prihrani veliko časa, ni potrebe, da stojijo v skladu s podružnicami banke, samo izberite posojilo, ki vam ustreza, postavite vlogo in počakajte nekaj minut, da bančni delavec pokliče, verjameš, da je to dragocena odločitev čas! Upamo, da boste na naši spletni strani izbrali pravo izbiro!
  Posojilo za gradnjo hiše kmetijske banke

Prednosti posojila za gradnjo hiše

To je bilo že omenjeno na začetku članka. Posojilo za stanovanjsko gradnjo vam bo pomagalo v veliko hitrejšem obdobju, kot če bi prihranili denar za izpolnitev svojega sanja - lastne hiše v vaši državi.
  Posojilo za gradnjo hiše kmetijske banke

Postopek za pridobitev hipoteke za gradnjo stanovanjske hiše v kmetijski banki

Hipotekarna posojila za gradnjo hiše v kmetijski banki se lahko zagotovijo, ko stranka izvede številne ukrepe:

Notranje delo v hiši fotografijo

  Notranje delo v hiši fotografijo

Korak za korakom navodila za notranjo dekoracijo lesene hiše

Upoštevanje pravilnega zaporedja dela ne bo samo prihranilo časa, temveč tudi preprečilo preračunavanje in stroške, povezane z njimi.

1. korak: obdelava lesa z antiseptiki

  Notranje delo v hiši fotografijo

Faze notranje opreme na domu

Treba je opozoriti, da je drevo odličen gradbeni material. Če stene nimajo pomembnih pomanjkljivosti, jih je mogoče pustiti brez resne konca: dovolj je, da namakate material z raztopino za senco. Lesene stene praviloma praviloma ne ustrezajo okusom lastnika stanovanj in zahtevajo dodatno dodelavo za estetiko. Če želite nadaljevati s pravilnim zaključkom, je potrebno zdravljenje lesa z antiseptično raztopino.
  Notranje delo v hiši fotografijo

Dokončanje lesene hiše v notranjosti: tla

Tla v leseni hiši so najpogosteje narejena iz talnih oblog, krovov ali talne plošče, na fotografiji so na voljo različne možnosti. Macesen in cedra se smatrajo kot najbolj trpežne in trpežne, odporne na abrazijo. Tla teh vrst lesa bo dolgo prosim njihov videz.

Značilnosti dela

Notranja dekoracija sten z rokami se začne s pripravo gaziranega betona za omet. Lokacije zvočnikov so podrgnjene, lepilo ali grobi mavčni omet se uporablja za niveliranje površine. Stene temeljito očistijo iz prahu in šele po tem se obdelava opravi s posebnim premazom, ki je namenjen za aerodinamične površine. Dajte priložnost, da tri tedne posušite podlago in nadaljujte z ometanjem sten.
  Notranje delo v hiši fotografijo

Posebnost notranje opreme lesenih hiš

Eden od ključnih odtenkov v zvezi z zaključkom lesenih hiš v notranjosti je povezan z neizogibnimi postopki krčenja. Po mnenju mnogih strokovnjakov se v celoti krčenje traja približno 5 let, vendar se lahko zaključna dela začnejo 1,5-2 let po koncu gradnje.
  Notranje delo v hiši fotografijo

Izbira pravega gradiva

Debelina plošč za notranjo dekoracijo je običajno do 20 mm. In širina je lahko drugačna. Ampak ne pozabite, da bodo plošče, večje od 100-150 mm, vizualno zmanjšale prostor. Zato trimske sobe nudijo panele širine manj kot 100 mm. Takšne plošče ne izgubljajo kakovosti in estetskih lastnosti.

Gradnja hiš iz gaziranih betonskih sp

  Gradnja hiš iz gaziranih betonskih sp

Prednosti aeracijskega betona

Prvič se je na Švedskem leta 1929 začelo proizvajati betonske blokade. Od takrat so se v Evropi zelo pogosto uporabljali za gradnjo predmetov različnih namenov in so se izkazali za zanesljivega, trajnega materiala.
  Gradnja hiš iz gaziranih betonskih sp

Prednosti gradnje hiš iz gaziranega betona

Bloki iz gaziranih betonov se v tovarni proizvajajo iz cementa, silicijevega peska z majhnimi vključki apna in sadre. Aluminijev prah se doda kot sredstvo za oblikovanje plinov. Proizvodna tehnologija vam omogoča, da dobite novo povezavo, ki združuje zmogljivosti lahkih in trajnih materialov.
  Gradnja hiš iz gaziranih betonskih sp

Faze gradnje poceni hiše gaziranega betona (pene betonskih blokov) v Sankt Peterburgu

Gradnja v St. Petersburgu se začne z osnovo. Lahka gradnja je lahko omejena na stebričko možnost. Toda še vedno bi bila dobra podlaga za hišo betoniranega betona najbolj sprejemljiva možnost. Ne pozabite na takšne stvari, kot so hidro in toplotna izolacija temeljev. Za zaščito pred vodo lahko uporabite poceni strešni material.

Prednosti teh hiš

Gazirani beton je blok celičnega betona, izdelan iz naravnih mineralnih surovin. Zaradi posebne strukture s celicami, napolnjenimi z zrakom, ta kamen omogoča gradnjo stanovanj z visoko stopnjo varčevanja z energijo. Druge prednosti materiala so:
  Gradnja hiš iz gaziranih betonskih sp

Hiša iz gaziranega betona

Bodite pozorni na hišo v gaziranem betonu. Spreminjajo videz sodobnih naselij, jih urejajo s trajnimi in lepimi strukturami. Te koče so kot nalašč za poletno in zimsko sezono, tudi z močnimi zmrzali...
  Gradnja hiš iz gaziranih betonskih sp

Enostavnost gradnje hiš iz gaziranih betonov

Povedati je treba, da je zaradi široke porazdelitve tega čudovitega gradiva pozabili na številne probleme, ki so mnoge državljane pred kratkim preprečili gradnjo hiše. Ti vključujejo stalno pomanjkanje in visoke stroške običajnih gradbenih materialov, pomanjkanje usposobljenih in kvalificiranih graditeljev, majhno število razpoložljivih lokacij. Ko pa so v Rusiji začeli proizvajati betonske betonske bloke, so se zaradi svojih edinstvenih izolacijskih, vlagastih in energetsko varčnih lastnosti vikend in hiše iz gaziranega betona povečale.

Individualna definicija stanovanjske stavbe

  Individualna definicija stanovanjske stavbe

Težave definicije

Ker ta koncept ni formaliziran na pravni ravni. Pojasnitev pravnega prava. Zakon neprofitnih strank.
  Individualna definicija stanovanjske stavbe

Ocenjevanje posamezne stanovanjske hiše

Neodvisna ocena posamezne stanovanjske stavbe v Kaliningradu in Kaliningradu je skupna storitev vrednotenja. Ocena posamezne stanovanjske hiše pomeni določitev tržne vrednosti posamezne nepremičnine - zemljišča s strukturo stanovanjske hiše.
  Individualna definicija stanovanjske stavbe

Upravljanje blokiranih stavb

V okviru upravljanja različnih hiš regionalna vlada izvaja veliko različnih programov. Eden od njih je Regionalni remontni program, v katerem so hiše, ki so priznane kot nujne ali potrebujejo prenovo, deležne ustrezne pomoči.

Splošne informacije o postopku za državno registracijo pravic do nepremičnin

Dajte nam nekaj uvodnih podatkov o državni registraciji, brez katerih bo težko razumeti nadaljnje gradivo.
  Individualna definicija stanovanjske stavbe

Površina hiše: skupna, površina stavbe in drugo

Težko je najti razumevanje, ko ljudje govorijo drug jezik. Stranka, graditelj in oblikovalec včasih drugače razumejo izraze, kot so površina stavbe, skupna površina itd. Poglejmo si osnovne definicije teh izrazov:
  Individualna definicija stanovanjske stavbe

Kolikšna je zgradba stavbe

Vrednost, ki ste jo dobili pri izračunu, je enaka kubičnim metrom. Obseg gradnje stavbe je vključen v projektno in ocenjevalno dokumentacijo. Odločeno je:

Mavec delo v zasebni koči

  Mavec delo v zasebni koči

Koliko hiše končajo

Za zunanjo dekoracijo danes uporabljamo različne materiale. Toda mnoge možnosti, ki jih ponuja gradbeni trg, pogosto ne ustrezajo potrebnim standardom kakovosti. Če izberete takšne materiale za oblikovanje vašega doma, tvegate, da boste daleč od tistega, kar ste hoteli. In življenjska doba takšnih konstrukcij običajno ne doseže impresivnih vrednosti. Zato je najprej treba dati prednost visokokakovostnim gradbenim materialom. In čeprav se stroški dokončanja podeželske hiše v tem primeru povečajo za red velikosti, boste zadovoljni z rezultatom. Zunanja dekoracija hiš lahko izvedemo z naslednjimi osnovnimi tehnologijami:
  Mavec delo v zasebni koči

Zaključna dela

Iz tega razloga namenjamo posebno pozornost. To ni presenetljivo, saj je odličen način za odpravljanje morebitnih napak ali napačnih izračunov. Treba je opozoriti, da so že sporočena sporočila o podobnosti cevi in ​​žic, ki so potrebni za nadaljnje udobno življenje, in najverjetneje že izvajajo svoj delovni proces. Zato je treba razmisliti o dejstvu, da jih je treba skriti pred radovednimi očmi, obenem pa mora biti prost dostop do sistemov, ki potrebujejo izboljšave skupaj s prihodnjimi popravili.
  Mavec delo v zasebni koči

Zaključna dela v zasebni hiši

Vse notranje nosilne stene in pregrade so bile ometane. Mavčne plošče so bile uporabljene le za postavitev stropov na več ravneh. Ker je bila končna obdelava sten in stropov uporabljena za vse vrste teksturiranega kita in ometa, barve in laka ter več.
  Mavec delo v zasebni koči

Značilnosti notranjosti dekoracije hiše gaziranega betona, plinskega silikata

Gazirani beton ima visoko prepustnost hlapi. To pomeni, da topli zrak iz prostora prehaja skozi debelino stene in se postopoma ohladi na zunanjo temperaturo zraka.
  Mavec delo v zasebni koči

Dokončanje hiš in koč

Zaključna dela v hišah in hišicah so zadnja faza gradnje. Ne le estetski dizajn, ampak tudi funkcionalno stanje hiše, pa tudi njeno življenjsko dobo, je odvisna od materialov, načina zaključevanja in spretnosti delavcev. Dokončanje državnih hiš in hiš se izvaja na posameznih projektnih projektih z uporabo visokokakovostnih končnih materialov.
  Mavec delo v zasebni koči

Faze namestitve oskrbe z vodo

Pred začetkom dela na postavitvi vodovodne instalacije v zasebni hiši, koči ali v državi, morate skrbno in postopno načrtovati zaporedje in zaporedje naslednjih pripravljalnih in inštalacijskih del:

Kako lepo je barvati opeko

  Kako lepo je barvati opeko

3. Previdnost pri pripravi je ključ do uspeha.

Površina pred slikanjem mora biti čista. Vse solne lise je treba očistiti s kovinsko krtačo (v nobenem primeru ne uporabljajte kisline!). Očistite steno z milnico in pustite, da se posuši: opeko potrebuje približno en teden, da iz izvora pridobi vso odvečno vlago.

Priprava površine

Ko boste sami barvali opeko, morate poskrbeti za pripravo obdelane površine. To je veliko bolj zapleteno kot postopek neposrednega obarvanja in doseči najboljši rezultat, je treba upoštevati številne zahteve za tehnologijo priprave.
  Kako lepo je barvati opeko

Priprava površine

Znano je, da se na kakršni koli površini nalagajo posebne zahteve pred njenim videzom. In v primeru opečne stene, ki jo boste barvali, morate paziti, da opeka ne sme vsebovati soli, plesni in umazanije.
  Kako lepo je barvati opeko

Priprava površine

Začne se s čiščenjem stene razbitin in preverjanjem njenega stanja. Treba je odstraniti ostanke starega premaza, belega piva in delcev ometa. V nekaterih primerih se na površini opeke pojavijo bele lise, tako imenovane cvetice.
  Kako lepo je barvati opeko

Z izbiro barve

Opeka ima porozno, grobo površino, poleg tega pa ni izenačena zaradi cementnih spojev. Zelo težko je takšno površino barvati kvalitativno z navadnimi barvami, zato je bila razvita posebna zunanja barva.
  Kako lepo je barvati opeko

Potreben material in orodje za barvanje opečne stene

  • Čopič s trdimi žičnimi ščetinami;
  • Tekočina za pralne stene;
  • Strgalo za nož;
  • Emery stanja;
  • Kiti ali injekcijski nanos;
  • Cementna mešanica;
  • Sestava primera;
  • Razpršilec;
  • Krtače in valji;
  • Barva.

Kako slikati opečno hišo zunaj

Barve za opeke za delo na prostem morajo biti izbrane tako, da ustrezajo aplikaciji. Notranja barva za fasado ali steno na cesti ni primerna, ne bo vzdržala takih delovnih pogojev.

Popularne posty