sobota, 9 marca 2019

Strip temelje to

  Strip temelje to

Tehnologija črtanja

V tem poglavju upoštevamo tehnologijo temeljnih temeljev monolitnih temeljev. Armirani beton in butobeton se štejeta za materiale. Ta vrsta je bila izbrana za obravnavo iz več razlogov:

Vrste temeljev trakov, materiali in značilnosti

Temelji trakov so zasnovani tako, da so razdeljeni v monolitne, montažne in kombinirane. Po vrsti uporabljenega materiala - ruševin, ruševin, opeke in betona. Prav tako obstajajo kontinuirni (neprekinjeni) in prekinljivi trakovi trakov. Upoštevajte, da so oblike temeljev traku vzdolžnih profilov pravokotne in trapezne. Širina traku temelj ne sme biti manjša od debeline stene, ki leži na njej. Praviloma je širina osnove 10-15 cm več. Razmislite glede na vsako od teh vrst trakovi trakov.
  Strip temelje to

Vrste temeljev trakov

V različnih klimatskih pogojih in ob upoštevanju razlike v gostoti tal se uporabljajo različne vrste trakov, kot so drobno vdolbine, ruševine, rušilni beton, montažni, monolitni in nekateri drugi. Njihova imena govorijo o načinu polaganja, in tisto, kar združuje navedene vrste temeljev, je izlivanje v obliki traku, to je neprekinjeno, kot da je zankasta podlaga narejena na isti ravni.

Kako vliti trak temelj

Trakove fundacije se najpogosteje uporabljajo v zasebni stavbi pri gradnji hiš, garaž, kopališč. Je cenejši kot trdna podlaga, medtem ko je bolj funkcionalna kot osnova za pilote in je idealna za stavbe s kletjo.

Pripravljalna dela

Trakove temelje so razporejene v jarkih ali izkopanih jamah, ob upoštevanju dovoljene strmine pobočij. Začeti graditi temelj mora biti takoj po izkopavanju, da bi se izognili izsušitvi in ​​padcu tal. Če se voda nabira v jami ali jarku, jo je treba odstraniti takoj, preden namestite temelj. V odsotnosti podtalnice v gosto gline in ilovnata tla, vertikalne stene do visine 1-1,2 m ne zahtevajo dodatne ojačitve. V vseh drugih primerih je treba zagotoviti začasno oplaščenje, ki se odstrani 2-3 tedne po končanem delu.
  Strip temelje to

Možne napake in njihove posledice ↑

  1. Lastnosti tal niso upoštevane, raven podtalnice in globina zamrznitve - razpoke in usedlina niso določeni.
  2. Slaba kakovost materialov in slaba izvedba celotnega obsega dela - slaba kakovost in kratkotrajna podlaga.
Samoumevno je, da takih napak ne sme biti. Zato bi moral biti pristop k izgradnji temeljev trakov smiselen in razumen. Konec koncev, gradnja hiše je obsežno delo, zato v prvi fazi, pa tudi pri vseh drugih, v izračunih in gradbenih procesih ne smejo biti napak in napak.

Priprava zidov za lakiranje steklenih vlaken

  Priprava zidov za lakiranje steklenih vlaken

Prilepite barvo iz steklenih vlaken na popravljeno površino

Začetno lepljenje je mogoče začeti šele po tem, ko se zemlja dobro suši. Za lepljenje lahko uporabite le posebna lepila, ki so posebej izdelana iz steklenih vlaken ali v skrajnih primerih lepilo za ozadje, izdelano na osnovi PVA. Ne sme biti debela in še posebej v njej ne bi smela biti kep. Uporabiti ga je treba s široko ščetko, skrbno brizgati vse mikroprekvence in vdolbine, površina površine, ki naj bo prevlečena, mora biti enaka kot mreža lepljenega traku.
  Priprava zidov za lakiranje steklenih vlaken

Kako lepiti fiberglass.

Glede prvega, v veliki meri je. Toda izkušeni slikarji, ki vedo o pasti, ko delate z "pajčo", se lahko samo osmehajo. Z lahkoto je lepiti v smislu, da se lepilo nanaša neposredno na steno ali strop, in potem se ta čudovita snov zvije iz valja po oplaščeni površini. Ampak, če se površina močno absorbira, potem mučijo!
  Priprava zidov za lakiranje steklenih vlaken

Druga vprašanja o tej temi

  • Kakšne so barve za ureditev spalnice z otrokom? V dvosobnem stanovanju so se odločili, da bodo vzeli veliko sobo, da bi delili spalnico z otrokom in jo razdelili na sredini s predelno steno (fotografijo priložim). Zdaj se je pojavilo vprašanje, kakšne barve bodo okrasile spalnico? Povej mi, prosim. Ozadja, barvna particija...
      Priprava zidov za lakiranje steklenih vlaken

    Uporaba in kiti fiberglass

    Kot je bilo že omenjeno, je pokrivanje pavza zelo preprosto in za to fazo dela ni potrebno imeti posebnih veščin. Vendar pa je pred lepljenjem steklenih vlaken potrebno jasno razumeti osnovna pravila za lepljenje. Torej, prva stvar, ki jo potrebujete za nanašanje lepila na površino stene. Vendar ga je potrebno pripraviti vnaprej. Po nanašanju lepilne raztopine položite prvi trak materiala in ga nežno pritrdite, tako da nežno pritisnete vzdolž robov. Nato lepite preostanek delovne površine in pritrdite preostali del lista.

    Priprava in lastnosti platna

    V steklokeramiko je možno lepljati na suhomedem, pripravljenem ometu in betonskem podstavku, pri tem pa uporabiti posebno lepilo (ne morete lepiti pajčevega spleta na običajnem lepilu za ozadje). Gostota steklenih vlaken je razvrščena v glavnem od 25 do 40 gramov na m2, višja je, večja je ojačitvena lastnost materiala. Če popravljate stari strop, je bolje kupiti steklena vlakna z večjo gostoto, koristi razlike v ceni so zanemarljive. Med najbolj priljubljenimi blagovnimi znamkami ugotavljamo Oscar luč, Wellton in Wellton ekonomijo (40 g / m2).
      Priprava zidov za lakiranje steklenih vlaken

    Prednosti platna iz steklenih vlaken

    Proizvodna tehnologija omogoča stiskanje, zaradi česar se mreža pretvori v izredno tanek material z naslednjimi tehničnimi lastnostmi:

czwartek, 7 marca 2019

Stenski ometni video

  Stenski ometni video

Sestave za mavčne stene ↑

V skoraj pozabljeni preteklosti so bili sestavni deli za izdelavo mavčnih mešanic pesek in cementno vezivo. Zdaj obstaja masa že pripravljenih sestav, katerih formule so obogatene z različnimi modifikacijskimi aditivi. Te komponente vplivajo na plastičnost, adhezijo, stopnjo strjevanja, sposobnost zamrzovanja pri določeni temperaturi. Zahvaljujoč uvajanju modifikatorja omet je primeren za razredčenje in nanašanje. Samo stroški pripravljenih mešanic ometov niso vsi, ki želijo kupiti. Zato podpirajo proračunske sheme popravila in dekoracije raje praktične, poceni cementne kompozicije in najbolj priljubljeni sadni mavec.

Končna stopnja ometov

Po odstranitvi je površina poravnana s šablonami od spodaj navzgor s plavajočo plazmo v ostrih gibkih cikcakov. Po prvi poravnavi je površina zelo groba. Po tem se presežna raztopina odstrani in očisti omet. Obrišite s strgalom, da dobite nepopolno gladko površino, ker še naprej se bo nanašal na pokrivni sloj. Jeklene predloge odstranite, če so uporabljene, napolnite reže z malto in z lopatico poravnajte. Če je sloj tal do 5 mm, se nanese na opeko s strgalom. Ta metoda ni primerna za gladke površine, malta, ki jo uporablja lopatico, se ne bo držala. Za ometno delo so potrebna naslednja orodja:
  Stenski ometni video

Kdaj in kje so mavčne stene uporabljene brez svetilk

Če primerjamo stroške dela končne posadke na ometih z ali brez svetilk, bi bila druga možnost cenejša. Vendar pa je to pogosto bolj delovno intenzivno delo - svetilniki služijo kot vodilo za omet, pa tudi zmanjšajo čas celotnega procesa izravnave sten.
  Stenski ometni video

Priprava zidov pod mavec brez svetilnikov

Stene so bile delno pokrite s starimi tapetami in na enem majhnem prostoru ležale kiti. Ozadje se lahko preprosto odstranijo iz stene, ko jih navlaži z vodo s krpo ali pršenjem. Ozadja namakate in se enostavno premaknete od stene.
  Stenski ometni video

Okrasite stene z navadnim kiti.

Dekorativne ometne stene končnega kita je enostavno uporabiti z lastnimi rokami. Po študiji malo tehnike uporabe, ki se giblje z majhnimi potezami, se na stenah ustvari lepa relief, ki je videti kot drago slikarstvo na ometu. Hkrati ni treba uporabljati dragih tehnologij. Dovolj bo slediti navodilom po korakih.
  Stenski ometni video

Priprava raztopine

Ko so stene v celoti pripravljene za omet, so nameščene ojačitvene mreže in / ali svetilke, lahko naredite malto. Lažje je kupiti suhe mešanice za omet na osnovi cementa, vendar z majhno količino dela je ceneje delati sami. Tehnologija priprave kompozicije je preprosta, glavna stvar je opazovanje razmerij.

środa, 6 marca 2019

Okrasite leseno hišo znotraj fotografije

  Okrasite leseno hišo znotraj fotografije

Dokončanje lesene hiše v notranjosti: tla

Tla v leseni hiši so najpogosteje narejena iz talnih oblog, krovov ali talne plošče, na fotografiji so na voljo različne možnosti. Macesen in cedra se smatrajo kot najbolj trpežne in trpežne, odporne na abrazijo. Tla teh vrst lesa bo dolgo prosim njihov videz.

Vrste notranjih oblog:

Najprej se morate odločiti, ali se držite čiste in popolnoma lesene hiše ali pa bo vaša hiša okrašena s sodobnimi in cenovno dostopnimi materiali. Osebno imam rad slog preprostega sesekljanega dnevnika. In morda želite okrasiti hišo okrasno in nenavadno. Trenutno se težnja prilagodi povsod. tisti, ki imajo leseno hišo iz lesa ali hlodov trim hišo v apartmajski varianti, in tiste, ki imajo kamnite hiše na nasprotno trim v slogu lesene hiše.
  Okrasite leseno hišo znotraj fotografije

Faze notranje opreme na domu

Treba je opozoriti, da je drevo odličen gradbeni material. Če stene nimajo pomembnih pomanjkljivosti, jih je mogoče pustiti brez resne konca: dovolj je, da namakate material z raztopino za senco. Lesene stene praviloma praviloma ne ustrezajo okusom lastnika stanovanj in zahtevajo dodatno dodelavo za estetiko. Če želite nadaljevati s pravilnim zaključkom, je potrebno zdravljenje lesa z antiseptično raztopino.

Country slog za leseno hišo

Ta rustikalna pot je idealna za dekoriranje lesenih notranjosti. Svetlo in bogato tekstilno podjetje, ki je neločljivo povezano z lesom. Zahvaljujoč temu slogu bo stanovanje najbolj podobno hiši tradicionalne babice v vasi.
  Okrasite leseno hišo znotraj fotografije

Kaj je treba upoštevati pri oblikovanju notranjosti lesene hiše

Zelo pomembno je, da notranji slog notranjosti v kombinaciji z arhitekturo hiše zunaj. Soglašate, da bo izredno žaljivo, če se vaša hiša, na primer, sestavi iz čudovitih, trdnih lepljenih palic in hkrati, v njej ni nič drugega kot privlačna konča, brez kakršne koli domišljije in okusa. Notranjost hiše in hiše mora biti dosledna in predstavljati celoto. In vsi posamezni detajli in elementi notranjosti morajo biti združeni drug z drugim, ki tvorijo harmonično podobo.
  Okrasite leseno hišo znotraj fotografije

Okrasite stene lesene hiše v notranjosti (ideje s fotografijami)

Glavna prednost katere koli lesene hiše je naravni material, ki diha in ohranja toploto. Pokrit s posebnim lakom ali voskom, bo les poudaril edinstven in naraven videz vašega doma. Če menite, da notranjost lesene hiše izgleda preveč utesnjena in zamašena, lahko eno ali več sten zaključite v hladni barvi svetlobe. Običajno se to naredi z ometom ali suhim zidom, ki je nato premazan in prekrit z barvo ali ozadjem.

wtorek, 5 marca 2019

Polaganje ploščic na tla naredite sami

  Polaganje ploščic na tla naredite sami

Orodja za obloge

Orodje, potrebno za pripravo površine, je izbrano glede na zahtevane postopke in tehnologije izvajanja dela. Neposredno za styling bo zahteval naslednje:
  Polaganje ploščic na tla naredite sami

Priprava talne površine za polaganje ploščic

Z uporabo perforatorja (dobro ali preprosto izvijač s kladivom #), morate odstraniti svoje stare keramične ploščice s površine (razstavljanje), estrih in hidroizolacijo. Ko potrebujete dober kraj za ravnanje v vogalih. Če najdete vrzeli ali luknje, uporabite lepilo za ploščice in jih dobro zalepite. Če se to ne naredi, hidroizolacija ne bo dovolj močna. Za izolacijo s polistirensko peno.
  Polaganje ploščic na tla naredite sami

Torej, kje bomo začeli polagati ploščice?

Seveda v začetku pripravljamo stene. Pred nekaj desetletji, klešče, strokovnjaki za polaganje ploščic, tega operacije niso niti poznali. V času Sovjetske zveze so na ploščadi postavili ploščice, nivo zidov pa je bil odstranjen z malto, s čimer je bila nastavljena debelina sloja. To je bilo grozno, saj ni bilo mogoče storiti veliko časa, če je plast malte imela dostojno debelino. Kot je nekoč govoril: »Vesel sem, če naredim dva kvadrata na dan. In če ne, potem sem razburjen. "
  Polaganje ploščic na tla naredite sami

Razlika ploščice iz običajne keramike

Oba sta izdelana iz praktično iste tehnologije, vendar je ploščica bolj trpežna in bolj kakovostna - oziroma ploščice imajo veliko višjo ceno kot keramika. In vsa stvar je majhna razlika v proizvodni tehnologiji: keramika preprosto strežejo v visokotemperaturnem načinu peči, toda ploščice so tudi prekrite z glazuro, ki ima svoje prednosti.
  Polaganje ploščic na tla naredite sami

Materiali in orodja:

  • talne ploščice
  • lepilo za ploščice
  • injekcijsko brizgo
  • Primer
  • ravni
  • pravilo
  • rezalnik ploščic
  • široka lopatica
  • zrezana lopaticica
  • gumijaste lopatice
  • prečni delilci

Tehnologija polaganja ploščic:

1. Izračunajte število ploščic. Izračun števila ploščic, proizvedenih po tleh V enem paketu - 1 kvadrat. m. Običajno kupite z robom, če se bo ploščica med popravilom počila. Zdaj lahko kupite nekaj ploščic, ki presegajo zahtevano število paketov. Poraba lepila in injekcij na embalaži. Ne pozabite, da pravilen izračun števila ploščic - ključ do varčevanja denarja in časa.
  Polaganje ploščic na tla naredite sami

Izračunajte materiale

Dejansko, preden načrtujete kaj, morate pravilno izračunati količino materialov (ploščice, ploščice lepilo, itd). Načeloma, če bodo materiali kupili v velikih prodajalnah strojne opreme, vam bodo prodajne asistenti zahtevali potreben znesek. Ampak, če takšne možnosti ni, glede na velikost sobe, svojo površino izračunamo na najbolj osnovni način.

Koliko stane za rušenje opečne hiše

  Koliko stane za rušenje opečne hiše

Razstavljanje cen

Stroški dela so sestavljeni iz naslednjih kazalnikov: tip, skupna površina, število nadstropij, trenutni status, gostota in lokacija stavbe; število zaposlenih, standardni stroški dela, cena za najem orodja in opreme.
  Koliko stane za rušenje opečne hiše

Stroški demontaže stavb

Cena rušenja državnih zgradb je odvisna od zasnove predmeta, dostopa do njega in drugih dejavnikov. Na vašo zahtevo inženir zapusti spletno stran in naredi vizualno oceno predmeta, ki ga je treba porušiti. Pri izračunu stroškov rušenja podeželske hiše v moskovski regiji in Leningradu se upošteva tudi njegovo stanje, kajti če boste po ognju morali razstaviti hišo, bo cena nižja od celotne hiše.
  Koliko stane za rušenje opečne hiše

Koliko stane za rušenje stavbe v Moskvi?

Izračun stroškov demontaže

Razstavljanje cen v Moskvi je odvisno od številnih dejavnikov - glede na vrsto objekta, površino in višino predmeta, materiale gradnje itd. Natančno izračunajte stroške vseh del lahko samo posamezno.
  Koliko stane za rušenje opečne hiše

Koliko stane za rušenje in razstavljanje stare lesene hiše

Cena razstavljanja hiše je odvisna od narave opravljenega dela (do tal ali kopanja temeljev, razstavljanja hiše ali privlačenja gradbene opreme). Poleg številnih dodatnih storitev (sortiranje, odstranjevanje mesta, zbiranje smeti in drugo).
  Koliko stane za rušenje opečne hiše

Naroči razstavljanje sten v industrijskih prostorih, pisarnah, apartmajih in zasebnih hišah

Potreba po razstavljanju stenskih sten se lahko pojavi med sanacijo in popravilom v prostoru. Treba je vedeti, da so takšna dela lahko nevarna, če jih izvajajo nestrokovnjaki. Pri rušenju sten je treba upoštevati prerazporeditev bremen, da ne bi povzročili poškodb strukture prostora. Ne smemo pozabiti, da nekatere stene nosijo temelje, zato jih ni mogoče razstaviti. Odvisno od materiala, iz katerega so narejene stenske predelne stene, ko se razstavijo, se lahko uporabijo različni pristopi in različna oprema.

Vrste državnih hiš. Značilnosti razstavljanja vsake vrste

V tem poglavju bomo podrobneje preučili, kako so bili hišniki v preteklosti zgrajeni, kateri materiali so bili uporabljeni med gradnjo in kako jih pravilno razstaviti. Večina državnih hiš v vrtovih Leningradske regije je bila zgrajena v 50. in 60. letih prejšnjega stoletja. V tistem času so med gradnjo uporabili vse, kar je bilo pri roki, saj so bili časi povojni, zato so bili gradbeni materiali v veliki pomanjkljivosti. Glavna težava pri razstavljanju tovrstnih hiš je vse vrste presenečenj, ki lahko otežijo rušenje in zbiranje smeti. Najpogosteje gre za vse vrste materialov, ki so bili v tistem času uporabljeni za ogrevanje sten in talnih oblog hiše.

poniedziałek, 4 marca 2019

Rekonstrukcija fasade industrijske stavbe

  Rekonstrukcija fasade industrijske stavbe

Obnova fundacije, temeljna ojačitev

Vrstni red vsake rekonstrukcije stavb pomeni določeno zaporedje dela - začetek rekonstrukcije nujno pade na temelj.
  Rekonstrukcija fasade industrijske stavbe

Prednosti rekonstrukcije industrijskih zgradb in objektov

Običajno gradnja novega objekta pomeni previsoke stroške. To so nakup zemljišča, nakup materiala, potrebnega za gradnjo, najem posebne opreme in najem usposobljenega osebja. Obnovo končnega predmeta spremljajo tudi resni stroški, vendar se šteje za bolj donosno v primerjavi z gradnjo nove stavbe. Da bi razumeli, ali je obnovitev stare zgradbe možna, se je treba posvetovati s strokovnjaki ExpertStroy LLC, ki bodo opravili strokovno oceno tehničnega stanja in izdali ustrezen zaključek.

Rekonstrukcija industrijskih objektov

Rekonstrukcija industrijskih objektov je vedno povezana s potrebo po izboljšanju njihovih tehničnih in ekonomskih kazalnikov, pri čemer glavne naloge postajajo praviloma podlaga za širitev proizvodnih zmogljivosti, posodobitev tehnološkega procesa in namestitev nove opreme.

Kako izvedeti obnovo?

Gradbeniki opravljajo obnovitvena dela na industrijskih objektih na že ustvarjenem projektu, ki ga ustvarjamo in potrjujemo v potrebnih mestnih primerih.

Obnova fasade

Pri izvajanju dela na rekonstrukciji stanovanjskih, komercialnih in javnih temeljnih tehnologij se lahko uporabijo, ki lahko spremenijo videz stavb in jim dajo potreben slog. Tako je mogoče rekonstrukcijo fasade opečnih zgradb izvajati z vgrajenimi sistemi in dodatno zasteklitvijo (to se običajno opravi obnova fasad javnih stavb, poslovnih centrov) ali z uporabo ometnih sistemov. Sistemi vezane izolacije se pogosteje uporabljajo pri rekonstrukciji stanovanjskih stavb.

Industrijske stavbe - rekonstrukcija brez izolacije ne more biti!

Segrevanje industrijskih zgradb, ki delujejo več kot eno leto, je še eno področje uporabe za poliuretansko peno. Pri razvoju projektov za nove stavbe danes veliko pozornosti posvečamo ukrepom toplotne izolacije, vendar se zgradbe, zgrajene v preteklih letih, ne morejo "pohvaliti". Te pomanjkljivosti je treba odpraviti v procesu obnove in obnove starih stavb. Za to vrsto dela nihče še ni izumil izolatorja za poliuretansko peno. Navsezadnje je samo poliuretanska pena opremljena s celotnim seznamom pomembnih operativnih parametrov, kot so: izolacija, hidroizolacija, parna pregrada, izolacija hrupa. Prav tako povečuje močne lastnosti zgradb zidne stene in zagotavlja njihovo odpornost na biološko korozijo.

niedziela, 3 marca 2019

Polaganje tuljave v jeseni

Kaj je pokrov travnik ↑

Biologi potrjujejo, da naravno oblikovanje dovolj visokokakovostnega in gostega pokrova travnika iz travnikov ni lahka naloga. Potrebovali bodo čas in trud. Seveda pa se pričakovanje mnogih let dela in pričakovanj ne ustavi veliko. Toda danes obstaja preprostejša možnost - umetna trava. Njegov nakup ni poceni. Ampak hitro lahko ustvarite travnato območje na vaši parceli, okrasite vrt, cvetlični vrt ali dvorišče. Po nekaj tednih po polaganju bo dobil rezultat - odlično trate.
  Polaganje tuljave v jeseni

Pravilno polaganje trate

Optimalna izbira

Danes je urejanje krajine postalo še posebej priljubljeno, pravzaprav na vsaki strani si lahko ogledate vsaj majhen kos, ki je pokrit s travno travo. In to ni presenetljivo, ker vam travnik omogoča ustvarjanje zelo originalnega in čudovitega vrta.
  Polaganje tuljave v jeseni

Izbira trate

Kakovostni travnik ima številne značilnosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri. Travnik, ki ga gojijo strokovnjaki, ne vsebuje nobenih vidnih plevelov, ima gosto travnati pokrov brez plešastih madežev. Visoka kakovost valja je povezana tudi z gostoto trate, ki je težko zlomiti z rokami. Razviti koreninski sistem trave travnjakov mora biti dobro razvejan, kar omogoča, da se vse korenine v valju držijo v eni gosti plasti, ki bo držala debelino tanka. Skratka, če ste v vrtnem središču dvignili valjano travo čez rob in se začnejo raztrgati in razkrojiti, potem je ta izdelek slabe kakovosti.
  Polaganje tuljave v jeseni

Izračunajte potrebno število zvitkov za spletno mesto

Za izračun, koliko morate kupiti trave zvitke, izmerite dolžino in širino prihodnje trate in pomnožite. Če je trate trdo, geometrično celo in brez cvetličnih gredic, se pomaknite na prejeto sliko 5%. Če so v travniku rabatki, gredice, steze itd., V bližini katerega je treba odrezati del trakov, je treba na površino dodati 10%, ker bo več odpadkov.
  Polaganje tuljave v jeseni

Priprava tal za polaganje

Preden kupite travo v zvitkih, morate v celoti pripraviti prihodnjo spletno stran. Za tehnologijo polaganja šote je takšna, da je položena na isti dan, ko je bila kupljena ali čez dan. Bolj ko boste zamenjali izraz, bo šibkejši korenski sistem. Poleg tega morate s hrbtom pokrivati ​​celotno travo. Samo v tem primeru se travo enakomerno korenine in premaz bo popolnoma gladek.
  Polaganje tuljave v jeseni

Polaganje travnatega posestva

Lastniki državnih mest sanjajo eno stvar - narediti lepo, hkrati pa porabiti minimalne napore za oblikovanje in oskrbo. V tem primeru bi bila najboljša rešitev za uporabo trate, vendar le valjana - zahteva najmanj skrbi in takoj po polaganju mesta bo potekalo dobro urejen videz.

Popularne posty