środa, 14 listopada 2018

Polaganje laminata na leseno tla

  Polaganje laminata na leseno tla

Priprava tal za polaganje laminata

Pogost problem, ki ga lahko naletimo pri polaganju talnih oblog, je neenakomeren pod. To lahko preverite s pomočjo ravni, ki vam omogoča, da določite področja nepravilnosti za njihovo nadaljnjo odpravo.

Glavne pomanjkljivosti lesenih podov

Namestitev laminatnih talnih oblog na leseno tla je možna samo na ravno in trdno površino. Glede na tehnologijo je dovoljena razlika 1 mm na vsakih 2 m. To je posledica izdelave laminirane plošče. Ima ključavnice na robovih, ki se morajo tesno prilegati sosednjim trakom laminata.
  Polaganje laminata na leseno tla

Polaganje laminata na leseno tla z lastnimi rokami

Pri popravilu stanovanja se pogosto pojavlja situacija, ko je treba stara lesena tla prekriti z novimi tlemi, na primer laminatnimi tlemi. Strokovnjaki organizacij, vključenih v popravilo, v tem primeru zagotovite, da je pred polaganjem laminatnih ploščic potrebno popolnoma razstaviti stari premaz in izdelati nov betonski estrih, ki je poravnal tla. Vendar pa je razstavljanje in delo z vijačenjem pogosto veliko dražje od novega premaza, zato se postavlja vprašanje: kako položiti laminat na leseno tla, ne da bi ga razstavili?
  Polaganje laminata na leseno tla

Izvedljivost polaganja laminata na lesenem tleh

Odgovor na vprašanje, ali je laminat mogoče položiti na leseno tla, je najpogosteje odvisen od moči baze. Večina potrošnikov, ki želijo zaključiti tla na osnovi laminatov, dvomijo v možnost namestitve letvic na lesena tla in razmišljamo o razstavljanju lesenih talnih oblog.
  Polaganje laminata na leseno tla

Priprava pred polaganjem laminata

Preden daste laminat, preverite razpoložljivost potrebnih orodij v tem procesu, saj bomo naredili vse, kar smo sami. Za blokiranje laminatne plošče potrebujemo kladivo, svinčnik in ravnilo, žago na levi ali sestavljalno ploščo, klini za distančnik pa bodo pomagali zagotoviti vrzeli v stenah. Za montažo osnovnih plošč na zadnji stopnji priročnega laminatnega izvijača.

Polaganje laminata diagonalno: video

Naslednji video prikazuje diagonalno postavitev lastnega laminata. Njen plus je, da vizualno širi prostor. Ampak bodimo iskreni, ta vrsta namestitve ni za vsakogar. To je posledica dveh odtenkov. Prvič, diagonalna paluba zahteva veliko pozornost in pozornost pri delu z merilnim trakom in žico. Drugič, ni vsakdo všeč videz takšne talne obloge, in šivi so bolj opazni. Ta kratek videoposnetek vam bo pokazal vse najpomembnejše odtenke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty