sobota, 17 listopada 2018

Stenska dekoracija s suhim zidom brez okvirja

  Stenska dekoracija s suhim zidom brez okvirja

Pripravljalne dejavnosti

Glede na to, da se mnogi bralci prvič ne ukvarjajo s popravilom stanovanja (hiše), avtor meni, da je treba omejiti le na seznam vseh potrebnih dejavnosti, ki se izvajajo pri pripravi sten za dekoracijo. Če želite narediti ali preskočiti določeno fazo, se vsakdo odloči samostojno, odvisno od gradiva baze, stopnje poslabšanja, specifičnosti delovanja prostorov in številnih drugih dejavnikov.
  Stenska dekoracija s suhim zidom brez okvirja

Obseg uporabe materiala

Drywall je kompozitni material, izdelan v obliki listov z visoko fleksibilnostjo in trajnostjo (mavčna plošča). Veliko značilnosti materiala je odvisno od njegovega tipa. In pogled je izbran za specifične parametre prostora: v kopalnici in kuhinji se uporablja vlaga, ki ni vlažna v spalnici ali hodniku.
  Stenska dekoracija s suhim zidom brez okvirja

Brezbarvna stenska obloga s suhim zidom

Pri brezkončnih oblogah se uporabljajo mavčni listi. Bolje je, da ne uporabite listov iz mavčnih vlaken (GVL) za pritrditev brez okvirja.
  Stenska dekoracija s suhim zidom brez okvirja

Obstajajo trije načini za delo z brezvodnimi instalacijami brez okvirja

  1. Če so nepravilnosti majhne (do 4 mm), se namestitev suhih zidov na stene izvede z uporabo raztopine kita in sadre. Uporablja se sredi plošč in vzdolž robov.
  2. Če so nepravilnosti od 4 do 20 mm, so plošče pritrjene s pomočjo lepila, ki se nanese na list v vrstah z razdaljo 35 cm.
  3. V primeru stenskih nepravilnosti do 4 cm so mavčne plošče razdeljene v trakove širine 10 cm in pritrjene z lepilom. Nadalje sloj iz integriranih plošč, ki pritrjuje s kitom, ohranja znotraj.

Zahteve za delo s suhim zidom z namestitvijo brez okvirja

Površina mora biti gladka in trajna, brez glivičnih poškodb, vidnih pomanjkljivosti.
  Stenska dekoracija s suhim zidom brez okvirja

Material za oblogo brez okvirja s suhim zidom

  • Za lepljenje listov mavčnih plošč na steno se uporablja Knaufovo gradbeno lepilo: Knauf-Perlfix.
  • Montažno lepilo lahko nadomestite s kiti: KNAUF-Fugen.

Tri tehnologije stenske obloge brez okvirja

Odvisno od stene obstajajo tri tehnologije brezbarvne stenske obloge s suhim zidom.
  Stenska dekoracija s suhim zidom brez okvirja

Ali se lahko pritrdim neposredno na steno?

Vgradnja okvirja iz lesenih letev ali kovinskega profila zahteva tudi čas in določene kvalifikacije, saj je natančnost meritev zelo pomembna tukaj. Manjše napake v izračunih je težko popraviti v drugih fazah namestitve. Stroški okvirja zmanjšujejo razliko v ceni med "mokro" metodo zaključka in "suhim" ometom. Lesne deske so cenejše, vendar zahtevajo dodatno predelavo in niso vedno v prodaji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty