środa, 25 września 2019

Zvočno izolirana hiša

  Zvočno izolirana hiša

Zvočno izoliran apartma

Obstajajo kraji v Moskvi in ​​predmestjih, kjer je življenje tiho. Avtomobili vozijo po nočnih ulicah redko, železniški promet ali podzemna železnica se nahaja pol kilometra ali več, v stanovanju ne povzročajo hrupa. Toda takšna mesta so ponavadi izolirana od glavnih prometnih povezav in tam lahko pridete samo z avtomobilom. Večina velikih četrtletij, zlasti novih stavb, je bila zgrajena v bližini cestnih povezav in avtocest v mestu, zato je potrebna izolacija stanovanja. S starimi gradbenimi tehnologijami, ki se izvajajo v hišah »stalinistične arhitekture«, je v apartmaju mogoče izdelati zvočno izolacijo z visokokakovostnimi okni in okenami z dvojno zasteklitvijo, še posebej, če obdržite okensko strukturo in namestite dva stekla z dvojno zasteklitvijo.
  Zvočno izolirana hiša

Tehnični ukrepi za izboljšanje zvočne izolacije

Načrtovanje odpravljanja vzrokov, ki prispevajo k ohranjanju visoke ravni akustične obremenitve, se mora začeti s študijo o stavbi na splošno in posebej za posamezne prostore. Posebna pozornost je posvečena stanju elementov gradbenih konstrukcij. Torej, staro okno pokriva, lesene okvirje in steklo, nameščene brez uporabe tesnil, malo preprečiti prodor hrupa v prostoru od zunaj.
  Zvočno izolirana hiša

Kakšna je potreba po izolaciji hiše ali stanovanja?

Tudi v najbolj intenzivnem in dinamičnem sodobnem življenju, večina od nas potrebuje odmor in počitek. Uživanje v miru in absolutni tišini, sama s svojimi mislimi in izkušnjami v standardnih stanovanjih in hišah ni tako enostavno. Popravila so začeli sosedje, majhni otroci od zgoraj, zvoki glasbe in drugi tuji zvoki posegajo in ustvarjajo veliko neprijetnosti v vsakdanjem življenju. Rešitev tega problema je sposobna kakovostnega zvočno izoliranega stanovanja.
  Zvočno izolirana hiša

Dražje ne pomeni tiho

Po mnenju Ludmile Teor, vodje prodaje in trženja za skupino SOLO, višji razred gradbenih stanovanj, večja je zahteva po izolaciji zvoka. "Če v razredu udobja zvočna izolacija ni pomembna, v ekonomskem razredu pa se tehnologije za izolacijo hrupa sploh ne uporabljajo, v stanovanjih visoke kakovosti so stene same širše in mineralna volna je tu debelejša, saj so kupci v tem segmentu zelo zainteresirani zvočno odporno vprašanje ", - pojasnjuje strokovnjak.

Moderni zvočno izolirani materiali

Hrup je strukturen, zračen in šok. V prvem primeru so za zvočno izolacijo materiali nameščeni na spojih nosilnih elementov. Praviloma se uporabljajo steklena vlakna in vibroakustična tesnilna masa. To je obseg graditeljev. In kakovost zvočne izolacije bo v tem primeru odvisna samo od njih.
  Zvočno izolirana hiša

Dovoljene ravni hrupa v prostoru

Glasnost zvoka se običajno meri v dB (decibelih). V prostorih, ki so optimalne za človeško telo, so dovoljene najvišje dovoljene ravni hrupa in ne povzročajo škode - to je 40-45 dB, ki ga je mogoče primerjati glede na prostornino, pri čemer dve osebi govorita mehko. Toda tudi to pravilo velja samo od 7.00 do 23.00. Ponoči, ko je potrebna tišina, stopnja hrupa ne sme presegati 20-25 dB, kar ustreza ravni človeškega šepeta, ki je enaka 20 dB.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty