wtorek, 22 października 2019

Tehnologija strešnika

  Tehnologija strešnika

Podnebne značilnosti vgradnje mehke ploščice

Za montažo skodel, zima ni najboljši čas, ker po priporočilih proizvajalcev tega materiala ne bi smeli položiti pri temperaturah pod + 5 stopinj. S. Dejstvo je, da je skodelica (plošča s 3-4 "ploščicami") pritrjena na leseno podlago s pomočjo nohtov in samolepilne plasti, ki je na hrbtni strani skodle. Za trdno lepljenje skodle z osnovo in skodlami sosednjih vrst, ki zagotavljajo neprepustnost premaza, je potrebna sončna svetloba, ki postopoma "topi" samolepilno plast. In sonce v zimskem času, žal, ni dovolj. Še več, v mrazu so skodle postane krhke, kar ne dovoljuje, na primer, namestitve ploščic s prekrivajočimi drsalkami in grebeni.
  Tehnologija strešnika

Polaganje keramičnih ploščic naredite sami

Polaganje keramičnih ploščic z lastnimi rokami je teoretično mogoče, vendar brez izkušenj je skoraj problematično. Upoštevati je treba, da se delo izvaja na višini, ki je varna in povečuje njihovo zapletenost.
  Tehnologija strešnika

Prezračevalna naprava ↑

Skodle - hermetični, vetrovni in neprepustni strešni material. Zato strešna kritina zagotavlja obvezno organizacijo prezračevanja strešnega prostora. Če je podstrešje prezračeno, zadostuje prezračevanje lukenj v žlebovih. Ko je streha združena na špirovce, je nasprotna tirnica nameščena z debelino 35-40 mm, na njej pa je pritrjena škatla. Kanali zraka se oblikujejo med posameznimi kraji. Na dnu zraka vstopi v vezivo, na vrhu pa pride skozi posebne naprave: zračen greben ali prezračevalnik. Ni potrebno, vendar je priporočljivo postaviti hidroizolacijsko membrano med škarjivo in nasprotni žarek, saj stane malo.
  Tehnologija strešnika

Ali je mogoče položiti skodle s svojimi rokami?

Fleksibilna ploščica je praviloma izdelana iz steklenih vlaken, na kateri se od dveh strani uporablja sloj bituminoznega materiala. Na sprednji strani so skodle prekrite z mineralnimi materiali, kot so bazaltne obloge, ki zaščitijo ploščice pred mehanskimi in vremenskimi vplivi ter ustvarijo čudovit videz. Na notranji strani pločevine je samolepilni sloj, ki olajša namestitev, premaga vetrne obremenitve in poveča tesnost.

Posebnost mehke strehe

Materiali iz skupine mehkih strešnih prevlek so modificirane različice starega strešnega materiala. Nov razvoj se je izposodil iz predhodne fleksibilnosti in lahkotnosti, ki je upravičeno dosegel seznam ugodnosti. Ohranili so nepremostljive vodoodbojne lastnosti, zaradi katerih lesena podlaga in strešni sistem služita dlje. Sestava se je izboljšala, zaradi česar so se pogoji brezhibnega dela z materiali povečali za trikrat.
  Tehnologija strešnika

Enostavna pravokotna rampa

Namestitev kovinske strešne kritine za ogrodje, razporejeno s korito 60-90 cm, se začne s plaščem. Plošča za plašč je izbrana z velikostjo 100x25. Prva plošča za nahode, ki je prikazana vodoravno, kot je prikazano na sliki. Za njim, na razdalji 25 cm, je prva plošča stisnjena. Vse naslednje plošče letve so pakirane na razdalji 35 cm. Korak letve se preverja vsakih 5 vrstic, od prve plošče. Polaganje kovinskih ploščic z lastnimi rokami ni enostavno. Boste zmotili z vodoravnico zavese - morali boste prekiniti celotno zaboj. Odtočne kljuke so nameščene na odskočni deski, na njih pa se spusti trak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty