środa, 10 lipca 2019

Koliko otrok mora biti v skupini vrtcev s sanpinom

  Koliko otrok mora biti v skupini vrtcev s sanpinom

Pomen indikatorja gostote prebivalstva v vrtcih

Koliko ljudi je lahko v skupini vrtcev? Zakaj bi vas to vprašanje najprej zanimalo? Naši otroci so naša vse, naša prihodnost in uspeh prihodnosti je odvisna od tega, kar je v otroštvu.
  Koliko otrok mora biti v skupini vrtcev s sanpinom

Število otrok v skupini vrtcev v skladu z regulativnimi dokumenti

Do 1. oktobra 2010 so v modelnih predpisih za predšolske vzgojne ustanove (predšolske vzgojno-izobraževalne ustanove) in SanPiN za predšolske vzgojne ustanove postavili precej stroge pogoje za vrtce. Največje dovoljeno število otrok v skupinah je bilo strogo urejeno in vodstvo vrtca ni imelo pravice samostojno vzpostaviti režimov za bivanje otrok v skupinah. Vendar pa je 22. julija 2010 glavni sanitarni zdravnik Rusije podpisal Resolucijo št. 91, v skladu s katero je od 1. oktobra 2010 začela veljati nova sanitarna pravila SanPiN 2.4.1.2660-10-10 in stari sanitarni predpisi, sprejeti leta 2003 (SanPiN 2.4.1.1249-03 ) so potekli.
  Koliko otrok mora biti v skupini vrtcev s sanpinom

Čiščenje sobe v vrtcu

Čiščenje sobe (kot tudi ozemlja) vrtca ureja "Zahteve". Tako je treba mokro čiščenje opraviti dvakrat na dan, oljne tkanine in druge pralne površine obdelamo z vročo vodo in milo, vsak dan z vlažnimi krtačami (ali iztisnjenimi) očistimo in očistimo preproge (enkrat letno jih čistimo s suho čiščenje). "Mokro čiščenje v spalnicah se izvaja po dnevnem in nočnem spanju, v skupini - po vsakem obroku. Splošno čiščenje vseh prostorov in opreme se izvaja enkrat mesečno z detergenti in razkužili. Okna zunaj in znotraj se očistita v skladu z onesnaženostjo, vendar najmanj dvakrat letno (spomladi in jeseni). "

Kateri detergenti so odobreni za uporabo v vrtcih

Za otroke, stare od 5 do 7 let, je treba med telesno aktivnostjo zagotoviti do 8 ur rekreacijskih in izobraževalnih dejavnosti na teden. Poleg tega je potrebno vključiti kompleks za strjevanje učencev, ki je sestavljen iz prezračevanja prostorov, pranja s hladno vodo, vadbe in sprehoda na svežem zraku.
  Koliko otrok mora biti v skupini vrtcev s sanpinom

Število zaposlenih v skupinah

V skladu s pravili morata dva mentorja delovati v skupini: ena - od jutra do tišine, druga - od tišine do večera. Poleg tega skrbniki zanašajo na asistentko, tj. Tri osebe v skupini. Ampak, na žalost, realnost je, da otroške ustanove preprosto nimajo dovolj osebja. Plače varušk in skrbnikov so daleč od čudovitih, malo ljudi, ki želijo delati v teh poklicih, zato morate "povečati" skupine, ki presegajo standarde.
  Koliko otrok mora biti v skupini vrtcev s sanpinom

Zahteve za delovanje v vrtcih

Za vrtce so norme naslednje: v igraških prostorih temperatura ne sme pasti pod 21 stopinj Celzija, priporočena temperatura je 24 stopinj. V spalnicah so sprejemljive nižje temperature, do 18 stopinj, zato je priporočljivo, da temperatura dosežete na 22 stopinj Celzija. Navedene temperature so obvezne za območja s povprečno temperaturo v januarju pod -14 stopinj Celzija.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty