czwartek, 27 grudnia 2018

Kako narediti bazen z lastnimi rokami poceni

  Kako narediti bazen z lastnimi rokami poceni

3. Betonski bazen, da naročite ali naredite sami

Seveda ta možnost ni za vsakogar, stroški pa bodo dostojni, vendar so obrtniki, ki so z lastnimi rokami uspeli zgraditi konkreten bazen. Zato smo se odločili, da ga vključimo v naš seznam poceni idej.
  Kako narediti bazen z lastnimi rokami poceni

Izbira mesta za prihodnji bazen ↑

Pri izbiri mesta za bazen je potrebno upoštevati ne samo želje družinskih članov in lasten estetski okus, ampak tudi nekatere lastnosti vaše spletne strani - lokacija velikih rastlin, vrsta tal, smer vetra in nagib mesta.
  Kako narediti bazen z lastnimi rokami poceni

Kateri bazen naj gradi in kje ga postaviti

Prva stvar, ki jo je treba določiti pri načrtovanju - zgraditi bo notranji ali zunanji bazen. Izbira materialov in opreme bo odvisna od te odločitve in s tem dejanskih stroškov celotnega kompleksa. Če se odločimo za gradnjo bazena na prostem, uporabljamo jeklene polnilne materiale. Z zaprto različico lahko prihranite na polnilnih materialih, vendar boste morali financirati gradnjo paviljona za bazen.
  Kako narediti bazen z lastnimi rokami poceni

Značilnosti domačega bazena

Čista kristalna voda, ki ne škoduje zdravju vaše družine, je možna resničnost, za dosego katere je potrebno le malo truda in potrpljenja. Bazen na dvorišču je v najkrajšem času poceni in z minimalnim naporom in časom, to je tisto, za kar si morate prizadevati, ker ste se počutili vse prednosti, da imate lasten rezervoar za dom, ga ne morete več zavrniti. Kaj morate vedeti, da bi bazen z optimalno opremo in dolgo življenjsko dobo? Najprej morate natančno ugotoviti, katera vrsta bazena je primerna za vaše primestno območje in kaj bo sestavljena.

Izbira sklede: kupite pripravljen ali naredite sami?

Najbolj delovno intenzivno delo, povezano s pripravo jame in prelivanjem sklede. Toda proizvajalci so ugotovili, kako zgraditi bazen v državi hitreje in lažje. Ustvarili so pripravljene sklede, ki jih je treba izkopati le v tla in jih popraviti. Poleg očitne prednosti pri enostavni montaži so gotove konstrukcije tudi ugodne, saj prihajajo v vseh vrstah oblik in barv, kar pa ni mogoče reči o betonu. Poleg tega se lahko med obratovanjem betonske skodelice začnejo premikati, če se začne premikanje tal.
  Kako narediti bazen z lastnimi rokami poceni

Gradnja betonskega bazena ↑

1. Delo se začne s prepoznavanjem primernega prostora za izgradnjo bazena. Upoštevati moramo globino podzemne vode. Na območjih, kjer se nivoji nahajajo na razdalji 0,5-1 m od površine tal, ni priporočljivo postaviti nepremično betonskega bazena. Neželeno je imeti stavbo v bližini temeljev zgradb, ki se nahajajo na lokaciji.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty