czwartek, 24 stycznia 2019

Od ometanja opečne stene v notranjosti

  Od ometanja opečne stene v notranjosti

Končna stopnja ometov

Po odstranitvi je površina poravnana s šablonami od spodaj navzgor s plavajočo plazmo v ostrih gibkih cikcakov. Po prvi poravnavi je površina zelo groba. Po tem se presežna raztopina odstrani in očisti omet. Obrišite s strgalom, da dobite nepopolno gladko površino, ker še naprej se bo nanašal na pokrivni sloj. Jeklene predloge odstranite, če so uporabljene, napolnite reže z malto in z lopatico poravnajte. Če je sloj tal do 5 mm, se nanese na opeko s strgalom. Ta metoda ni primerna za gladke površine, malta, ki jo uporablja lopatico, se ne bo držala. Za ometno delo so potrebna naslednja orodja:
  Od ometanja opečne stene v notranjosti

Značilnosti procesa mavca

V dekoraciji opeke ima svoje značilnosti. Če načrtujete notranjo dekoracijo z lastnimi rokami, je nujno, da jih poznate. Prvo pravilo je potreba po krčenju stene. Če je bila opeka pred kratkim položena, preden začnete omet, mu morate dati določen čas za sušenje in zbijanje. V nasprotnem primeru bo na površini nastala pecina razpok in celo možno je, da bo omet na nekaterih mestih zrušen.
  Od ometanja opečne stene v notranjosti

Kako omet stene brez svetilnikov

Poleg tega, da omet stopnjuje stene, ko so ji dodane nekatere snovi, lahko še vedno absorbira zvok ali služi kot izolacija in vodoodpornost. Zato je to bistven postopek popravila. Stene se lahko ometa z uporabo svetilnikov, pa tudi brez njih.
  Od ometanja opečne stene v notranjosti

Mavčne stene na svetilnikih

Za ometane svetilke se uporabljajo samo, če imajo stene resnične pomanjkljivosti, na primer nepravilnosti ali udarci. Da bi bila površina celo v navpični in vodoravni ravnini, morate preveriti plast ometa po celotnem obodu. To so tisti, ki so potrebni za svetilnike.
  Od ometanja opečne stene v notranjosti

Kako delati omet?

Mavrični omet se redko uporablja za merjenje velikih delov sten. Kratki čas nastavitve omogoča, da se pri popravljanju majhnih napak hitro opravi delo. Če se odločite za omet stene z ometom, ga razredčite v posodi v majhni količini in takoj pritrdite na stene. Raztopino je treba zelo hitro gnetiti, zato se uporablja šob mešalnik, ki je pritrjen na električni vrtalnik. Najprej v posodo vlijemo vodo, nato pa vlijemo v suho zmes. Mešanje se izvaja do popolne izločitve kep.
  Od ometanja opečne stene v notranjosti

Proces mavčenja sten hiše

Prva operacija, ki jo je treba opraviti, je vstaviti svetilnike. Prepričajte se, da so svetilniki varno in pravilno vstavljeni, lahko nadaljujete z ometom. Sami ometamo zidove, zato smo za začetek pripravljali malto. Z raztopino napolnite tretji del žlice in dodajte mešanico, tako da mešate vse z gradbenim mešalcem. Rešitev mora biti precej gosta, ne bi smela odtekati iz lopatice.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty