środa, 28 sierpnia 2019

Tehnologija gradnje monolitnih struktur

  Tehnologija gradnje monolitnih struktur

Sestava in struktura integriranega procesa

Postavitev monolitnih betonskih in armiranobetonskih konstrukcij zahteva izvedbo kompleksnih procesov, vključno z oplaščenjem, ojačitvijo in betoniranjem gradbenih materialov, pridobivanjem betona, rušenjem in po potrebi površinskim zaključkom končnih konstrukcij.

Monolitna konstrukcija

Monolitna gradnja je ena najbolj obetavnih tehnologij, ki se uporabljajo pri gradnji stavb in objektov za različne potrebe. Proces monolitne konstrukcije je podoben konstrukciji različnih strukturnih elementov iz mešanice, ki vsebuje beton in posebno opaž. Pod oporo razumeti poseben dizajn, ki služi kot posebna oblika, v kateri je položen monolitni beton. Opaž je sestavni del monolitne gradnje in ena od njegovih lastnosti, saj skozi opaž je gradnja bodoče gradnje moč, togost in odpornost na spremembe v obliki, velikosti in drugih lastnostih betonske konstrukcije.
  Tehnologija gradnje monolitnih struktur

Prednosti monolitne gradbene tehnologije pri gradnji montažnih zgradb iz LMK

Monolitna gradnja zavzema velik delež ruskega trga. To je v veliki meri posledica preferenc potrošnikov, ki v večini primerov menijo, da so stavbe iz armiranega betona bolj zanesljive in trajne v primerjavi s kovinskimi stavbami. To še posebej velja za večnadstropno konstrukcijo.
  Tehnologija gradnje monolitnih struktur

§ 4. Integrirana mehanizacija in avtomatizacija gradnje

Sodobna gradbena tehnologija, ki temelji na izvedbi gradbenih procesov s pomočjo strojev. Flota gradbenih vozil v lasti gradbenih organizacij ZSSR je zelo velika, vendar kljub temu približno 50% delavcev še vedno opravlja različne operacije ročno. Izbris ročnega dela je najpomembnejša naloga države. Rešitev se lahko reši kot posledica uvedbe naprednejših strojev in izboljšanja stopnje njihove uporabe, integrirane mehanizacije in avtomatizacije gradbenih procesov ter obsežne uporabe montažnih konstrukcij.
  Tehnologija gradnje monolitnih struktur

Tehnologija gradnje večplastnih monolitnih zunanjih sten s toplotno izolacijsko plastjo betona z nizko toplotno prevodnostjo

Pogosto v praksi sodobne gradbene tehnologije montaže obodnih konstrukcij, kot so vgrajeni sistemi s prezračevano zračno režo, s tanjšimi ometnimi plastmi, so večplastna zidova praviloma bolj delovno intenzivna, trajna, večinoma uporabljajo ročno delo, kar skupaj vodi do povečanja časa gradnjo in donosnost naložbe.
  Tehnologija gradnje monolitnih struktur

Monolitna betonska dela na velikih gradnjah in v zasebni stavbi

Monolitna gradnja postaja vedno bolj priljubljena gradbena tehnologija. Trdni okvir, ki je oblikovan med trdno konstrukcijo, je zelo trpežen. Uporaba opažev različnih oblik vam omogoča izvajanje različnih arhitekturnih rešitev. Monolitna gradnja se uporablja za gradnjo tako poslovnih zgradb kot stanovanjskih zgradb. Izvajamo tudi monolitno delo pri gradnji parkirišč, skladiščnih kompleksov (razen monolitnih sten - izdelava industrijskih betonskih podov za skladišče in delavnico). Pri gradnji športnih objektov uporabljamo in načrtujemo monolitne strukture armiranega betona.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty