niedziela, 13 stycznia 2019

Mast za popravilo kovinskih kritin

  Mast za popravilo kovinskih kritin

Priprava jeklene faltsevy strehe za izvedbo popravil

Pred začetkom dela je potrebno skrbno pripraviti površino kovine, kar določa življenjsko dobo strehe do naslednjega popravila. Ta pripravek se izvaja s čiščenjem strehe iz umazanije s čopičem ali ščetko s ščetinami, najprej težje in nato mehkejše. Potem morate površino očistiti s korozijo s kovinskimi ščetkami s poznejšim slikanjem teh krajev. Žlebovi in ​​žlebovi imajo najmanjši naklon, zato so najbolj občutljivi na korozijo.
  Mast za popravilo kovinskih kritin

Prednosti uporabe kitov in njihovih pomanjkljivosti

Po nanosu mastike za popravilo mehke strehe na obdelani površini nastane gosta in trpežna folija, ki nima šivov in spojev, zato imajo ti materiali visoko stopnjo hidroizolacije. Tu so glavne prednosti uporabe sodobne krovne masti:
  Mast za popravilo kovinskih kritin

Bituminozni mastiks v strešnih delih

Bitumenski mastik se lahko uporablja za popravilo strehe ali kot samostojni strešni premaz. Prva aplikacija je najbolj priljubljena. Danes je ena od najbolj donosnih in preprostih možnosti za hitro popravilo strehe vseh vrst. Kot samostojni strešni material se uporablja za ravne strehe, najpogosteje pa javne ali industrijske zgradbe. Osnova za masto je lahko: les, beton ali jeklo.
  Mast za popravilo kovinskih kritin

Mast za streho. Način polaganja

Treba je takoj opozoriti, da se kosti nanašajo na strehe z nagibom do 10-15 stopinj, saj oborine ne zadržujejo ostrejše strehe, zato ni priporočljivo povečati svoje hidroizolacijske lastnosti. Bitumenski mastik za strešno izolacijo je mogoče zložiti na dva načina.
  Mast za popravilo kovinskih kritin

Popravila streh iz valjanega pokrova in mehke ploščice

Za oba tipa mehke strehe je postopek popravil skoraj enak. Poškodovane površine prevleke se odstranijo in obliži novega materiala spravijo s staljenim bitumenom.
  Mast za popravilo kovinskih kritin

Popravilo strehe valjanih materialov

Sedanje popravilo rolne strehe vključuje zamenjavo mest s poškodbo, vgradnjo razpok in vseh vrst lukenj. Na mestih, kjer se strešna kritina krši, se materiali očistijo, prekrijejo s plastjo mastike in nato lepljajo z novimi strešnimi materiali. Trpeti material bo treba odstraniti. Material se razreže ne manj kot 10 cm okoli poškodovanega območja. V nastajajočih vdolbinah se opravi naslednje delo: vdolbina se skrbno očisti, premeša z mastiko in tesno zapre. Zelo pomembno je, da novi posebni material ne spada v staro. Spoji so bogati z mastiko. Na zgornji sloj se nanese drugi sloj, ki naj bi zdaj pokrival staro prevleko s premerom 10-15 cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty