piątek, 22 lutego 2019

Montaža lesenih oken

Odpiranje: čiščenje, merjenje, priprava

Kaj je tam zgoraj?

Najprej, če je hiša kamen, potopite pobočja in omet na vrhu okna. Namen: ugotoviti, ali je v odprtini nadstrešek, ali del nosilne stene leži na ohišju oken; To je skupna gradnja "hack delo".
  Montaža lesenih oken

Prehodna tehnologija namestitve leseno okno

Imenuje se prehodna tehnologija, s katero je nameščeno leseno okno in pritrjeno na vijake v moznikih. To je precej preprosta, vendar hkrati zanesljiva namestitvena metoda. Sodnik za sebe: moznik v zidu je odličen zamašek za vijak, ki ga privijete. Ko je vijak popolnoma zasukan v mozniku, takšne konstrukcije ni mogoče popustiti.
  Montaža lesenih oken

Kaj morate vedeti: nekaj nasvetov pred namestitvijo

Pred začetkom namestitve je treba spomniti, da so hiše iz dnevnika ali lesa po erekciji med delovanjem predmet stalnih premikov. Svetujemo, da okna namestite v leseni hiši leto po gradnji, saj bo v prvem letu lesna hiša sedela najmanj 5 cm (na podlagi treh metrov višine hiše). V naslednjih petih do šestih letih delovanja se bo lesena hiša tudi zmanjšala, vendar ne tako hitro. Lesena hiša se skrči kot posledica izsesavanja tesnilnega materiala med obroči in sušenja hlodov. Stalna gibanja okvira omogočajo postopek sušenja in otekanja lesa, odvisno od visoke vlažnosti ali z zmerno vlago in visoke temperature.
  Montaža lesenih oken

Pripravite se na leseno okno, naredite to sami

Ampak pojdimo na namestitev lesenega okna z lastnimi rokami. Tudi v tipičnih hišah "Brežnjeva", "Hruščova" in celo "stalinistične" gradbene dobe so okenske enote redko točno ujemale okenske odprtine. Okenske bloke, izdelane po GOST, so bile natančne dimenzije, določene s projektno specifikacijo, toda odprtina, ki jo je izvedel nepreviden zidak, bi lahko bila večja od zahtevane, napako pa bi bilo treba nadomestiti z večjo debelino pobočij. Včasih se je to zgodilo ob drugem in enota je morala biti vezana in skoraj nista udarila v kraj, ki je namenjen temu. Zato namestitev lesenih oken z rokami začnemo s skrbnimi meritvami in ne izmerimo starega okna, temveč se okno odpira.
  Montaža lesenih oken

Značilnosti namestitve lesenih oken

Življenjska doba lesenih oken je odvisna od kakovosti namestitve. Oglejte si video posnetek o tem, kako pravilno namestiti okna, da zagotovite dobro delovanje in vzdržljivost lesenih okenskih konstrukcij.
  Montaža lesenih oken

3. prilagajanje krila

Preverimo vodoravno in navpično pritrditev okvirja ter ocenimo funkcionalnost ventilov. Na tej stopnji, če je potrebno, je mogoče nastaviti tečaje in dodatke.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty