wtorek, 19 lutego 2019

Prezračena fasada, kaj je to

  Prezračena fasada, kaj je to

Kaj je prezračevana hišna fasada?

Prezračena fasada je takšna tehnologija za izgradnjo fasade stavbe, kadar obstaja odprtina med steno in zaščitno dekorativno oblogo za kroženje zraka. Zakaj ta obtok? Da, tako da je gibanje zraka odneslo vlago, ki je prodrla iz prostora skozi steno v obliki pare in skozi okrasno podlogo.
  Prezračena fasada, kaj je to

Prednosti in slabosti prezračevalnih fasad

Da bi razumeli vse prednosti tega sistema zaščite zunanjih sten prostorov, potrebujemo znanje o napravi prezračevane fasade, kjer so pomembne številne značilnosti: material in debelina sten, najbolj domnevno znanje in izkušnje, njegova zasnova.
  Prezračena fasada, kaj je to

Sodobni sistemi prezračevalnih fasad

Prezračene fasade (fasadni sistemi) so sestavljene iz kovinske podkonstrukcije, ki je na eni strani pritrjena neposredno na podporno steno ali vmesna prekrivala in na drugi strani drži zunanjo oblogo. To je običajno aluminijast, pocinkan ali nerjavni sistem nosilcev in vodil, kot tudi zunanja lupina zgradbe, kjer lahko obrnjena gradiva omejuje le domišljija arhitekta. Najpogostejši materiali za obloge fasad: porcelan, naravni kamen, kovinske in kompozitne kasete, fiber cementne plošče.
  Prezračena fasada, kaj je to

Glavne plasti prezračevane fasade (neogrevane in izolirane)

Ali je prezračevana fasada izolirana z izolacijo ali brez nje, bo odvisna od njegove zasnove (število plasti, konstrukcija plašča itd.). Na prezračevani fasadi brez izolacije analiziramo glavne plasti in njihove značilnosti. Na prezračevani fasadi z izolacijo analiziramo značilnosti, vrste takšne fasade in glavne plasti. Napravo (kako izvedeti) obe vrsti prezračevane fasade bomo razpravljali v ločenem članku Ventilirana fasadna naprava.
  Prezračena fasada, kaj je to

Kaj je prezračevana fasada

Zračni fasadni sistem, ali ventfasad, je zunanja obloga zaščitna konstrukcija. Je visoko učinkovit dvostopenjski gradbeni-fizični sistem za izolacijo od okoljskih vplivov. Zasnova sestoji iz materialov, ki so obrnjeni na okvir, pritrjeni na osnovni plasti stene ali stropa monolita. Med steno in oblogo se oblikuje reža, nad katero se zrak prosto giblje v krogu. Odstranjuje kondenzat in vlago iz struktur.

Kako izbrati porcelan ploščice za prezračevano fasado

Za prezračevano fasado je bolje izbrati manjše plošče. Večja je velikost plošče, večja je obremenitev na okvirju in težje je namestiti. Toda prepleta ni vredna. Fasada, obložena s kvadratnimi ploščami 30x30 cm, izgleda kot tetradna pločevina "v celici". Zmagovalna kombinacija pravokotnih in kvadratnih plošč različnih velikosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty