czwartek, 28 lutego 2019

Polaganje stopnic

  Polaganje stopnic

Soočanje z lesenimi stopnicami

Dokončanje lesenih stopnic se izvaja s pomočjo visokokakovostnega, posebnega premaza, ki se najprej nanese in nato varno pritrdi na površino samega koraka. Poleg tega velja za vsa prosta območja med njimi. Potem je vse skrbno zapečateno.
  Polaganje stopnic

Soočenje s kovinsko lestev z drevesom z lastnimi rokami

Zdaj upoštevajte vrsto obloge, ki popolnoma ne spominja na pločevino, in videli, kako se obloga kovinskih stopnic opravi z lesom. To je morda eden od redkih primerov, ko uporaba obloge ne more samo izboljšati estetike arhitekturnega elementa stavbe, temveč tudi okrepiti strukturo, vsaj da bi ji dala dodatno togost. Istočasno pa ne upoštevamo kombiniranih verzij stopnic, kjer so leseni koraki razporejeni vzdolž kovinskega podpornega okvirja, in sicer podloge, v kateri je pritrjena lesena obloga na kovinskem koraku.
  Polaganje stopnic

Polaganje ploščic na stopnice s previsom

Najpreprostejši in najcenejši način obrnitve robov stopnic je postaviti sprednje ploščice dezena z majhno, enako debelini ploščic, ki so previsne nad robom korakov. V tem primeru mora biti prednji rob ploščic tekalne površine zastekljen.
  Polaganje stopnic

Vrste materialov za zaključevanje stopnic

Soočanje stopnišč ploščice lahko naredite kot običajno tla, in posebne izdelke za korake. Pri uporabi običajnih talnih oblog za zaključne stopnice, morate skrbno pretehtati izbiro končnega materiala. Priporočljivo je izbrati možnost, ki ima večjo debelino, tako da so konci korakov videti bolj masivni.
  Polaganje stopnic

Vodniki pri izbiri stopnic za stopnice ↑

Dejstvo je, da je obloga stopnic dekorativna oblika obstoječih lesenih okvirjev, kovinskih konstrukcij ali betonskih poti s stopnišči. Končni rezultat je treba kombinirati z optimizacijo operativnih značilnosti in z oblikovanjem udobnih pogojev. Pomemben argument, ki upravičuje prednost materiala in načina izvajanja, je vprašanje, ali je stopnišče mogoče dokončati z lastnimi rokami. Če povzamemo argumente "za" in odštejemo vse vidike z besedilom "proti", bo lastnik odločil.
  Polaganje stopnic

Kakšna mora biti ploščica po stopnicah?

Glavna napaka mnogih je obrnjenost stopnic z navadnimi ploščicami, tudi če so namenjeni za polaganje na tla. Prvič, gibanje na stopnicah in na ravno površino se bistveno razlikuje in v prvem primeru mora biti moč ploščice veliko višja. Drugič, ploščica ima praviloma precej gladko površino, zaradi katere je nevarno za vaše dragoceno zdravje. In končno, ploščica ni skoraj tako lepa kot enake keramične klinker ploščice za stopnice.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty