piątek, 1 marca 2019

Izolacija za betonske stene

  Izolacija za betonske stene

Naprava dvojnih sten iz različnih materialov

Ogrevanje se lahko opravi, če uporabljate elemente ogrevane talne površine. Toplotni elementi so nameščeni na površini zunanje stene in jih je treba vklopiti le v primeru močnega mraza. Potem zgradite drugo steno mavčne plošče ali opeke. Toplotni izolator se nahaja med njim in zunanjo površino. To je zelo učinkovita možnost, vendar zahteva velike finančne stroške, saj porabi električno energijo za ogrevanje stanovanja.

Izolacija z brizganjem polimera

Najbolj učinkovit, a veliko težje je segrevanje sten z brizganjem poliuretanske pene. Za to je površina stene pripravljena na enak način kot druge metode izolacije. Za pršenje z uporabo posebne dvokomponentne mešanice. Namestitev poliuretanske pene na površino, ki jo proizvaja brizgalna pištola. Tekoča raztopina, ki zadene površino stene, se strdi v nekaj sekundah. Kot rezultat, se oblikuje gosta plast, ki ima dobre termične in hidroizolacijske lastnosti. Razprševanje se izvaja enakomerno po celotni površini stene.
  Izolacija za betonske stene

Značilnosti izolacije od znotraj

Glavni problem notranjih zidnih izolacij je dejstvo, da se sama stena ne segreje in celo začne zamrzniti več. To vodi k dejstvu, da se rosišče, to je kraj, kjer se vlaga iz toplega zraka v prostoru začne kondenzirati, še bolj približuje notranjemu robu stene ali na njegovo površino. V tem primeru bo kondenzat neizogibno privedel do vlažnosti in uničenja samega stene in končne plasti, poslabšanja toplotnoizolacijskih lastnosti izolacijskega materiala in posledično tudi toplotne izgube, ki so še večje, in še večja vlaga. Večina poškodb zaradi vlažnosti bo na stenah opeke.
  Izolacija za betonske stene

Montaža, montaža pene brez lepila in moznikov

Na Finskem se uporablja še ena metoda vgradnje penastih panelov, stiroporne pene in mavčnih plošč, brez uporabe lepil in ploščic.
  Izolacija za betonske stene

Izbira materialov za izolacijo in njihove lastnosti

Izolacija z uporabo poliuretana lahko ustvari vlago odporno pregrado z odličnimi lastnostmi toplotne izolacije. Problem uporabe tega gradiva je tehnologija njene uporabe. Sprva je penasta tekočina, ki se strjuje zelo hitro. Da bi ta tekočina oblikovala ravno površino z zadostno debelino, bo treba uporabiti opaž in postopoma napolniti potreben prostor s peno.

Katere stene lahko ogrejemo po okvirju?

Ne zavede se besede "okvir". Ne gre za material, iz katerega je zgrajena hiša. Metoda okvirja se lahko uporabi za izolacijo zunanjih zidov in za izolacijo zunanjih sten lesene hiše (iz lesa ali lesa - ni pomembno), o čemer je posebej obravnavano v članku Toplotna izolacija lesene hiše zunaj z mineralno volno ali peno. Ista metoda se uporablja za segrevanje opeke, kamna, bloka ali hiše.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty