sobota, 30 marca 2019

Namestitev svetilk v lažni strop

  Namestitev svetilk v lažni strop

Pravila omrežne povezave

Ožičenje pod stropom je treba položiti v valovitost in pritrditi na stropno ploščo, brez tahografa. Napačna je povezava z vreteno (serijsko), ko žica vstopi v ohišje in gre na naslednjo napravo, pri tem pa uporabite terminalski blok kot razdelilno omarico. Pravilno poiščite razdelilno omarico v bližini skupine žarnic in od nje naprej vodite električno žico.
  Namestitev svetilk v lažni strop

Izbira tipa žarnice za vgradno stropno svetilko

Pred nakupom svetilke, vgrajene v spuščeni strop, je potrebno izbrati tip žarnic in določiti njihovo število, da zagotovite zadostno osvetlitev prostora. Trenutno se za montažo v svetilke vgradne svetilke uporabljajo štiri vrste svetilk: žarnice z žarilno nitko, halogenske, kompaktne (imenovane so tudi energetsko varčne ali fluorescenčne sijalke) in LED. Vsak tip žarnice ima svoje prednosti in slabosti, poleg tega pa vpliva na najmanjšo razdaljo med vgradnjo obešanega stropa in fiksnim, kar je odločilen dejavnik v prostorih z nizkimi stropi.

Postopek montaže in povezovanja svetilk v spuščenih stropih

Pred pričetkom namestitve je zelo priporočljivo, da odstranite rastline iz žarnic (zaščitna prosojna plastika ali steklo). To vam bo omogočilo dostop do terminala, skozi katerega je svetilka priključena na omrežje za napajanje in vam bo dala priložnost, da namestite svetilke (razen če jih pozneje ne ovirajo namestitve in namestitve naprave).
  Namestitev svetilk v lažni strop

Priprava za namestitev svetilke

Najprej je treba pripraviti kraj dela. Lestev je treba namestiti, če je delo opravljeno na višini, in tudi odklopite električno energijo od točke, kjer bo priključen svetilec. Odsotnost napetosti je treba preveriti z uporabo indukcijskega izvijača in z uporabo kontaktne metode, armenskega, multimetra ali druge podobne naprave.
  Namestitev svetilk v lažni strop

Možne možnosti namestitve ↑

Pri izbiri lestence ne bi smeli voditi le osebne nastavitve, barvno združljivost in slogovno skladnost svetlobne naprave z ostalo notranjostjo. Najprej je pomembno, da izpolnjujete naslednje zahteve:

Malo o spot osvetlitvi

Oblikovanje, reflektorji, ki so okrepljeni na spuščeni strop, imajo le 30 stopinj osvetljevalnega sektorja. Toda zaradi svoje kompaktnosti se lahko tesno pritrdijo čez strop. Da bi zagotovili pravilno osvetlitev, razdalja med vrsticami ne sme preseči 1 metra, razdalja od svetilke zadnje vrstice do stene ne sme presegati 60 cm. Številke so za sobe s stropno višino 2,5 m. Zahteva, da se presečišče stožcev osvetlitve z vsakega mesta nahaja na višini, ki presega večino predmetov v prostoru.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty