niedziela, 18 listopada 2018

Betonski podi

  Betonski podi

↑ Pogoji za namestitev betonskega dna na tla

Tla po tleh določajo nekatere zahteve na tleh samih. Tla morajo biti suha, raven podtalnice mora biti na globini najmanj 4-5 m, tla pa ne smejo biti mobilna. Betonski dno na tleh je smiselno narediti v primeru, ko projekt hiše nudi klet ali klet. Poleg tega naj bi bila hiša stanovanjska in ogrevana v hladnem obdobju, saj pozimi zamrzne tla, s čimer se poveča obremenitev temeljev in deformira struktura.
  Betonski podi

Betonska tehnologija tal

Beton je dovolj poceni in zaradi tega in na voljo materiala je z njim enostavno delo. Ne zahteva posebnih veščin in znanj. Tehnologija polaganja betonskega dna je preprosta. Zahvaljujoč temu lahko sami delate sami, prihranite pri storitvah strokovnjakov. Glavna stvar je seznaniti se s tehnologijo, z zalogami vseh potrebnih materialov in orodij ter pripraviti ozemlje. Lahko delate sami ali pa lahko pomagate partnerju, če želite hitreje spopadati.
  Betonski podi

Kaj zapelje betonska tla

Proizvodnja betonskih podov z zagotovljeno visoko kakovostno kupljeno gradivo in strogo spoštovanje proizvodne tehnologije lahko izvedemo ročno. Ključni pogoji, ki veljajo za gradbeni material, v katerem bo betonska podlaga zanesljiva in močna, so:
  Betonski podi

Sestava betonskega dna na tleh

Kar zadeva uporabljene materiale, je betonska tla, ki leži na tleh, sestavljena iz več plasti. V večini primerov so to plasti: rečni pesek, drobljen kamen ali ekspandirana glina, grobi betonski estrih, hidro in toplotna izolacija, fino cementni estrih.

Polaganje svežega betona

Po oplaščenju in namestitvi armature nadaljujte z polaganjem betonske mešanice. Dostava na beton je izvedena v betonskih mešalnikih iz tovarn, ki proizvajajo gotovi beton z ustrezno kakovostjo. Praviloma je v betonskem estrihu premičnost P2, to ustreza ugrezu stožca 6-10 cm
  Betonski podi

Naprava industrijskih betonskih tal

Industrijska betonska tla imajo najširši obseg, so pomembni in včasih preprosto potrebni in so edina možna možnost za ureditev talnih oblog v delavnicah in na drugih objektih podjetij v avtomobilski industriji, metalurgiji in strojništvu. Pomembna so tudi betonska tla v industrijskih zgradbah objektov hrane in lahke industrije, v nakupovalnih središčih, skladiščih itd. Ta seznam se lahko dolgo časa nadaljuje z najrazličnejšimi objekti v funkcionalnem namenu, za katere je smiselno izbrati napravo betonskih tal.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty