wtorek, 12 marca 2019

Barvo hiše izven izbire barve

  Barvo hiše izven izbire barve

Kakšno barvo hiše zunaj leta 2016? Nasveti, ideje in fotografije

Tukaj je nekaj splošnih nasvetov za izbiro barv za vaš dom, preden začnete pregledati priljubljene odtenke in kombinacije barv za fasado in streho:
  Barvo hiše izven izbire barve

Arhitekturna in oblikovalska usmeritev glede izbire barv

Torej, smer arhitekturnega oblikovanja. Njeno bistvo je, da čim bolj premaga stavbo na mestu, tako da izgleda skoraj brezhibno. In tu vse igra vlogo absolutno vse: velikost, podnebje, sosednje zgradbe in mikroflora mesta. Če želite to upoštevati pri izbiri odtenkov za slikanje, morate upoštevati naslednje nasvete.
  Barvo hiše izven izbire barve

Kaj je lahko odvisno od barve

Idealno je, da je videz hiše, tako znotraj kot zunaj, skladen z vašo osebnostjo, željami in okusi. Ampak se izkaže, da to ni edina stvar, ki določa barvo fasade.
  Barvo hiše izven izbire barve

Pravilna izbira barvnih shem doma

Najprej se morate odločiti, kaj pričakujete od svojega doma na splošno. Odvisno od funkcionalnih in estetskih zahtev, lahko začnete izbrati približno barvno lestvico. Če želite, da se premoženje ne bo izteglo proti splošnemu ozadju in naredilo eno samo kompozicijo s pokrajino, natančneje preglejte strehe zelenih ali rjavih odtenkov. Če bi nasprotno želeli, da bi bila hiša v nasprotju z okolico, bodo idealne rešitve strehe nasičenih vijoličnih, rumenih ali rdečih barv.
  Barvo hiše izven izbire barve

Moraš dati svojemu domu osebnost.

Kot vsaka oseba, ki ima lasten značaj in slog, mora imeti tudi svojo lastno individualnost. Zunanja zasnova se lahko ustvari po analogiji sosednjih hiš, ki temelji na geografski legi hiše ali pa je ogrodje domačega življenja, kar je značilno samo za vašo družino. Zunaj mora senca fasade dati svojemu domu elegantno in individualno. Zahvaljujoč utišani ali nasičeni barvni paleti bo vaš dom imel bleščeč videz. Potrebno je samo izbrati pravi stil in značaj doma. Za to je lahko primeren barvni program za dom. Od teh programov je mogoče razlikovati ColorUP iz Tikkurila.
  Barvo hiše izven izbire barve

Nacionalni in tradicionalni dejavniki izbire barve fasade

Opazili ste, da so v vročih državah, na primer v državah Bližnjega vzhoda ali Srednje Azije, bolj priljubljene barve hladne skupine - vse odtenke zelene in modre (zapomnite si fasade in kupole mošej v Samarkandu). Po drugi strani pa so na območjih s hladnim podnebjem pogostejši vsi odtenki rdeče in oranžne barve. Tipičen primer je narodni skandinavski ali slovanski vez ali slikarstvo. Te tople barve omogočajo, da oči počivajo od monotonije zasneženih pokrajin in ustvarijo barvno protiutež okoliškemu hladu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty