sobota, 16 marca 2019

No, naprava

  No, naprava

Izbira mesta za prihodnost dobro ↑

Preden začnete kopati luknjo, morate izbrati prostor za prihodnjo strukturo. Obstajata dve metodi za določitev idealne lokacije: bio-lokacija in vodnjaki. Za prvo možnost je treba pripraviti medeninaste žične okvirje. Žica dolžine 50 cm in premera 2-3 mm je upognjena pod kotom 90 °, tako da je dolžina ene strani 10 cm. Pripravljeni okvirji so vzeti v obe roki, vendar niso trdno stisnjeni, tako da se lahko prosto vrtijo. Nato zaobšite celotno območje. V tistih krajih, kjer se sekata seka, voda prehaja najbližje površini zemlje. To bo idealno mesto za vodnjak.
  No, naprava

Standardi in zahteve

Pri proizvodnji okroglega betonskega obroča proizvajalci vodijo norme, predpisane v GOST 8020-90. Dokument opredeljuje glavne dimenzije, parametre, označevanje, pravila sprejema ter skladiščenje in prevoz za več vrst betonskih in armiranobetonskih konstrukcij, ki so sestavni deli vodnjakov. Te vključujejo:
  No, naprava

Naprava z dobro dno

Ko se prepričate, da je voda v izkopani vdolbini redno, morate črpati, če je mogoče, vso vodo, ki je tam zbrana s peskom, in na dnu namestite filter iz kamna in gramoza. Zgornji filter je zelo preprost. Najprej se položijo kamni, na njih se nabije sloj gramoza debeline 30-50 cm, ki bo služil kot filter. V nekaterih primerih je priporočljivo uporabiti geotekstilije za poravnavo dna vdolbine, ki bo uničil glinene delce in gline. Vendar pa izkušnje kažejo, da uporaba geotekstilij za razporeditev dna sploh ni potrebna, če je filter izdelan iz gramoza in dovolj kakovostnih kamnov.
  No, naprava

Prednosti lastne dobro ↑

Kot že omenjeno, je voda iz vašega vrtca bolj okusna, vendar to ni edina prednost. To je nekakšen varnostni sklad, ker celoten sistem ne more jamčiti za odsotnost okvar in nadaljnje prekinitve v oskrbi z vodo. Poleg tega se število potrošnikov povečuje in ni izoliranih primerov, ko centralizirana oskrba z vodo ne more obvladati velikih obremenitev. In če je mestna oskrba na lokaciji popolnoma odsotna in odprta voda je daleč, potem postane vodnjak edini in neprecenljiv vir vode.
  No, naprava

Dobro napravo v državi z lastnimi rokami ↑

Vdolbina je sestavljena iz treh delov. Zgornji del se imenuje vrh; srednji, najdaljši del - glavni trunk; del, ki je v vodi. Včasih naredijo tudi zvočnik - najnižji del stavbe, kjer se nabira voda. Pokrov ščiti vodo pred prahom, travo, padlim listjem, žuželkami, dežjem in snegom. Glavni prtljažnik preprečuje zmrzovanje vode pozimi. V sesalni vodi se shrani.
  No, naprava

Izračun količine greznic

Pri izračunu se upošteva značilnost dnevne količine odpadne vode, ki vstopa v septično posodo. Povečati ga je treba trikrat. To bo glavni pokazatelj.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty