poniedziałek, 3 września 2018

Polaganje talne plošče na lepilo

  Polaganje talne plošče na lepilo

Polaganje talne plošče na lepilo

Polaganje talne plošče na lepilo je značilno v prostorih z veliko površino. Na območjih z velikimi ljudmi. Samo lepilo lahko zagotovi trden oprijem talne plošče s črnim podom. Skupaj s lepilom, obstajajo tudi druge možnosti za polaganje talnih plošč.
  Polaganje talne plošče na lepilo

Težko polaganje - toplotno izolirana tla in hlode

Če boste postavili talno ploščo na toplo nadstropje, najprej najti v prodaji tak material, ki ustreza prihodnjemu temperaturnemu režimu. Dejansko niso vse pasme dovolj odporne na deformacije, zlasti javorja in bukve. Bolje dajati prednost hrastu ali orehu. Upoštevajte pa, da je maksimalna temperatura, za katero je izdelana katera talna plošča, 26 ° C. Da bi razumeli, ali je vaša izbrana plošča za tla primerna za toplo dno, si oglejte svojo embalažo za posebno značko "primerno za talno ogrevanje" in navodila za takšno namestitev.
  Polaganje talne plošče na lepilo

Prednosti in slabosti adhezivne metode polaganja talnih plošč

Iskreno, metoda lepilnega polaganja glede na talne deske ali laminat ima več pomanjkljivosti kot prednosti. Toda obstajajo situacije, ko je ta vrsta namestitve bolj ali manj edina možna.
  Polaganje talne plošče na lepilo

Značilnosti montažne vezane plošče

Drugi pogoj pri izbiri vezanega lesa: material mora imeti lastnosti, ki dokazujejo vlago. Velikost, na primer 1500 mm do 1500 mm nazivne debeline 10 mm. List vezanega lesa je razrezan na več delov iste velikosti (ni v celoti nameščen). Med delom je treba med obdelovancema pustiti ekspanzijski spoj. Naučite se parkirati.
  Polaganje talne plošče na lepilo

Specifičnost talnih plošč ↑

Za ustvarjanje močnega in trajnega talnega obloga iz talne plošče bo spretnost pri uporabi orodja majhna. Če med delom, da se ne držite tehnologije polaganja, zanesljive in lepe talne obloge ne bodo delovale. Zato morate pred postavitvijo talne plošče opraviti številna pripravljalna dela in upoštevati določene tehnološke zahteve.
  Polaganje talne plošče na lepilo

Osnovna pravila namestitve

Podno ploščo je potrebno namestiti samo na suhem estrihu. Po poplavi mora tla za estrih biti vsaj mesec dni. Posebni sloj je nujno pritrjen na estrih, ki je hidro in parno izolirni material. Dodate lahko tudi podlago za izolacijo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty