poniedziałek, 22 kwietnia 2019

Betonska armatura

  Betonska armatura

Tehnologija gradnje sten iz gaziranega betona

Gazirani beton - lahki material, ki ne povzroča ekstrudiranja lepilne raztopine. Za razliko od tradicionalnih opečnih zidov, so stene blokov za betonske betone lahko postavljene brez premora. V skladu z gradbenimi kodami se za polaganje zunanjih sten uporabljajo bloki debeline 375-400 mm, za notranje stene - najmanj 250 mm, za dekorativne predelne stene - najmanj 100 mm. Uporaba orodja Ytong, izdelana posebej za obdelavo z gaziranim betonom, pospeši in poenostavi postopek polaganja in predelave blokov iz gaziranih betonov.
  Betonska armatura

Temelji. Zakaj se spomladi stikajo?

Majhna teža plinske bloka lahko pomaga prihraniti na širini temeljev, toda vse je to! Temelj temeljev, njegovo okrepitev je treba izvesti v skladu z vsemi pravili.
  Betonska armatura

Tehnologija ojačanja je zračena

  • Ojačana zidova
  • Tehnologija ojačevanja ojačitev v blokih iz gaziranih betonov
Pri gradnji stanovanjskih hiš in industrijskih zgradb iz takšnega visokotehnološkega izdelka, kot je gaziran beton, je potrebno obvezno okrepiti stene. To potrebo pojasnjuje možni pojav razpok, katerih videz je odvisen od različnih napetosti, pa tudi zaradi sprememb temperature zraka, vlage in različnih padavin. Iz takih naravnih, naravnih procesov, neodvisnih od nikogar, v stenah gaziranih betonskih hiš je konstantno otekanje in širjenje blokov z njihovim nadaljnjim krčenjem, vse to pa na koncu povzroči deformacijo samega zidarja.
  Betonska armatura

Prevoz in skladiščenje

Kljub dejstvu, da je material zelo lahka (teža enote za zunanjo steno je lahko približno 22-26 kg), dostavo izvajajo palete. In vsak od njih tehta približno eno tono. To pomeni, da potrebujete posebno tehniko.
  Betonska armatura

Okrepitev sten - za kaj in kako

Pri gradnji iz gaziranih betonskih blokov (ali pene betona) je treba ojačiti stene, kar bo omogočilo, da se pri zmanjševanju krčenja in sprememb temperature ne bodo pojavile razpoke. V primeru krčenja ali temperaturnih nihanj na stenah deluje natezno obremenitev, ki je v nasprotju z zidnimi materiali zlahka zdržala.
  Betonska armatura

Kakšna je potreba po ojačitvi sten gaziranih betonskih blokov?

Kljub temu, da ojačitev ne povečuje nosilnosti zidanja, je nepogrešljiv pogoj za gradnjo hiš iz gaziranega betona. Dejstvo je, da so bloki skupaj z visoko tlačno trdnostjo skoraj brez zmožnosti napetosti. Kot rezultat, v prihodnjem delovanju hiše obstaja nevarnost nastanka "lase" razpoke. Te razpoke ne vplivajo na nosilnost zidu, ampak pokvarijo videz zidov, ki jih tudi mavčni omet ne more storiti. V najslabšem primeru se lahko v sklepih pojavijo globoke razpoke, nato pa bo celotna hiša potopljena.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty