środa, 10 kwietnia 2019

Projekti stanovanj z nizko rastjo

  Projekti stanovanj z nizko rastjo

Projekti večnadstropnih stanovanjskih zgradb

Danes projekti večnadstropnih večnadstropnih stavb poskušajo kar najbolj individualizirati z uporabo sodobne tehnologije, arhitekturnih tehnik in načrtovalnih rešitev. Zavrnitev množične uporabe standardnih serij, ki je omogočala ponovitev standardnih projektov večnadstropnih stavb, ki ju povezujejo v skladu z naravo gradbišča in značilnostmi obstoječe arhitekture, pozitivno vpliva na nastanek sodobnih stanovanjskih površin in pozidanih območij.

Dobra ekologija, lagodno življenje

Ena od glavnih in nedvomnih prednosti je bližina narave in dobra ekologija. Običajno so takšne hiše zgrajene na mestih, ki so oddaljene od industrijske proizvodnje, v naročju narave. Njihovi prebivalci imajo možnost, da v vsakem letnem času dihajo svež zrak in uživajo v čudoviti pokrajini. Pogosto so nizke stavbe postavljene v upravnih mejah primestnih vasi in mest. Življenje tukaj teče počasi, mir in tišina vladajo povsod, ne pa moti mestni hrup.
  Projekti stanovanj z nizko rastjo

Ponovno opremljanje

V skladu s sedanjimi pravili je treba dvigalo, ki je delalo 25 let, nadomestiti, prenoviti ali posodobiti. Vendar je popolna zamenjava dvigala precej drag in težak dogodek za tehnično izvedbo.
  Projekti stanovanj z nizko rastjo

Niz nizkih rast hiš "Bekeron"

Edinstvena serija nizkohodnih stavb, ki so pogoste v Moskvi na območju Yuzhnoye Butovo in Marino. Edinstvenost "Bekrona" je, da gre za stavbo s širokim korakom nosilnih sten (6 m), velikimi površinami stanovanj, manjše število nadstropij in hkrati ploščo. Prve hiše so se pojavile leta 1995, gradnja pa se je nadaljevala tudi po letu 2000.
  Projekti stanovanj z nizko rastjo

46. ​​člen Pravilniki urbanističnega načrtovanja. Bivalni prostori

Stanovanjske cone (W) so namenjene zagotavljanju pravnih pogojev za nastanek stanovanjskih površin in organizaciji ugodnega in varnega bivalnega okolja za prebivalstvo, ki ustreza njenim socialnim, kulturnim, gospodinjskim in drugim potrebam.

Higienske zahteve

2.7. Pri oblikovanju stanovanjskih stavb je treba upoštevati kompleksne zahteve za zagotavljanje insolacije do stanovanj in njihovo zaščito pred sončnim pregrevanjem, hrupom, močnimi vetrovi in ​​drugimi škodljivimi dejavniki. Pri postavljanju stanovanjskih stavb na lokacijo je potrebno zagotoviti stanovanjske prostore s insolacijo v trajanju od 1,5 do 3 ure, odvisno od širšega območja in vrste zgradbe. Pri načrtovanju stanovanjskih stavb in blokovskih odsekov za določitev prilagodljivosti urbanističnega načrtovanja je priporočljivo upoštevati sektorje neugodne orientacije, prikazane na sl. 19

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty