sobota, 13 kwietnia 2019

Odstranitev dima cn

  Odstranitev dima cn

Zaščitni sistem in njegov izračun

Sistemi za odstranjevanje dima v visokih stavbah morajo imeti zračne črpalke, ki se lahko učinkovito znebijo dima. Črpalke se nahajajo v posebnih rudnikih, namenjenih izključno za odstranjevanje dima. Vsi zračni kanali morajo biti ustrezno načrtovani in zaščiteni pred požarom. Protipožarna zaščita zračnih kanalov nakazuje, da morajo biti prekrita s pocinkanim železom ali drugim negorljivim materialom s korozijsko odpornim premazom ali brez korozije.
  Odstranitev dima cn

Vrste in oblikovne značilnosti sistemov za odstranjevanje dima

Namestitev sistemov za odstranjevanje dima ima svoje značilnosti, odvisno od vrste - statične in dinamične. Prva vrsta pomeni zaustavitev ventilatorjev v sili v primeru požara. Vgradnja sistemov za odstranjevanje dima v tem primeru temelji na preprosti fiziki: ni dostopa do kisika - ni možnosti za širjenje ognja in produktov izgorevanja. Ta metoda za nadzor dima velja za osnovno in se uporablja izključno na tistih napravah, kjer je požar malo verjeten in ni dodatnih dejavnikov tveganja.
  Odstranitev dima cn

Ventilatorji dima

Uporablja se za prisiljevanje svežega zraka na poti evakuacije ljudi med požarjem. Ventilatorji za dovod zraka in ventilatorji za odvod dima morajo imeti posebno, natančno načrtovano zmogljivost. Če ne upoštevajo standardov, se pojavijo težave pri odpiranju vrat evakuacije, ker jih bodo pritisnili zaradi pretiranega ali izredno nizkega zračnega tlaka. Napajanje ventilatorjev je organizirano brez regulatorjev frekvence.
  Odstranitev dima cn

Kazalo vsebine

  1. Opis in namen
  2. Dizajn dima
  3. Montaža in zagon avtomatizacije odstranjevanja dima
  4. Vzdrževanje in popravilo odstranjevanja dima
  5. Regulatorni dokumenti
  6. Odgovornost za kršenje požarne varnosti

Opis, namen, načelo delovanja

Odstranjevanje dima - sistem, namenjen odstranjevanju dima in produktov izgorevanja v primeru požara, pa tudi dovajanje čistega zraka v mesta evakuacije ljudi.
  Odstranitev dima cn

4. Prezračevanje, klimatizacija in ogrevanje zraka

Splošne določbe

4.1. Zagotoviti je treba prezračevanje, ogrevanje zraka, zračne prhe in zračno-termične zavese, da se zagotovijo sprejemljive meteorološke razmere in čisti zrak na servisiranem ali delovnem območju prostorov (na stalnih in nestalnih delovnih mestih).

1 Področje uporabe

1.1 Ta kodeks ravnanja je namenjen oblikovanju množičnih vrst športne dvorane in športnih dvoran, ki so lahko brez konstruktivnih sprememb načrtovanja na voljo tudi ljudem s posebnimi potrebami, vključno z invalidnimi otroki, kadar so pogoji določeni v projektni nalogi.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty