środa, 15 maja 2019

Hidroizolacijo sten v kopalnici pod ploščico

  Hidroizolacijo sten v kopalnici pod ploščico

Izbira materiala in tehnologije za zaščito zidov pred vlago ↑

  • Bitumenski hidroizolacijski materiali
Bitumenska hidroizolacija je najpogostejša pri gradnji. Žal, mineralne spojine imajo slabe oprijemljivost z večino njih. To pomeni, da je postavitev ometa, kita, lepila ploščic in barve površine stene, prekrite z bitumenskim materialom, vsaj problematična. Z visoko stopnjo verjetnosti, dokončanje ne bo trajalo dolgo.
  Hidroizolacijo sten v kopalnici pod ploščico

Funkcionalni namen hidravlične zaščite ↑

Hidroizolacijska naprava je neposredno povezana z značilnostmi delovanja kopalnice. Vodovod, notranja komunikacija, dostop do kanalizacije so območja z visokim tveganjem. Kršenje tesnosti sifonov, cevi, križišč komunikacij vodi do uhajanja. Včasih ni mogoče takoj zaznati območja s težavami. Voda se nekaj časa kopiči pod kopeljo ali na drugem težko dosegljivem mestu. V tem primeru bo hidroizolacija opravljala svojo funkcijo - preprečila bo, da bi voda prišla v spodnje nadstropje.

Možnosti hidroizolacije

Na sodobnem trgu gradbenih materialov obstaja veliko različnih sredstev za izvedbo hidroizolacij. Najbolj priljubljene vrste hidroizolacije so naslednje:
  Hidroizolacijo sten v kopalnici pod ploščico

Katere kraje zahtevajo obvezno uporabo hidroizolacije?

Najprej je treba skrbeti za zaščito območij, ki so v neposrednem stiku z vodo: predpasnik, umivalnik, kad, WC školjka. Tekoča hidroizolacija pod ploščicami je tudi sestavni del kakovostnega popravila tal. Mastiks je treba uporabiti na celotnem območju, saj je ta del kopalnice najbolj občutljiv na vlago. Zanesljiv zaščitni sloj pomaga pri preprečevanju težav s sosedami od spodaj v primeru nepričakovanih poplav, zagotoviti optimalne pogoje za polaganje keramičnih ploščic in postati ključ do udobja in udobnosti v hiši.
  Hidroizolacijo sten v kopalnici pod ploščico

Zakaj potrebujete hidroizolacijo v kopalnici?

Kopalnica je brez dvoma najbolj vlažna in najbolj brezzračna soba v celotnem apartmaju. Ne glede na to, kako dobro deluje pokrov, bo v zraku vedno večja koncentracija vodne pare. Poleg tega voda stalno pade na stene in tla, ko uporabljamo kopel, tuš in celo samo umivalnik.

Hidroizolacija sten v kopalnici: kako to delati s svojimi rokami?

Kopalnica je prostor, v katerem se vroča voda stalno uporablja. Kot rezultat, zrak v prostoru, tudi z dobrim prezračevanjem, ima skoraj vedno visoko raven vlage. Pravilno izdelana hidroizolacija sten v kopalnici bo pripomogla k zaščiti strukture hiše pred škodljivimi učinki vlage, kar pomeni podaljšanje življenjske dobe objekta. Poleg tega v odsotnosti vodoodpornih končnih materialov ne boste hitreje, to je, če ste preveč leni za vodotesne stene, boste morali pogosteje popraviti kopalnico.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty