czwartek, 16 maja 2019

Pravila za izgradnjo okvirne hiše

  Pravila za izgradnjo okvirne hiše

Okvir

Osnova okvirja, kot je razvidno iz njenega imena, je okvir. Zato je okvir naprave - eno najpomembnejših in zahtevnejših del. Okvir ima nosilno funkcijo in mora imeti zadostno trdnost in togost. Da bi se izognili nadaljnjim težavam pri zaključku, je treba ohraniti natančne geometrijske dimenzije okvirja in slediti vertikalnim in vodoravnim nivojem elementov okvirja - šele potem bodo notranji dekorativni materiali "ležali" gladko in tesno, zagotavljali kakovostno in lepo površino sten, tal in stropa prihodnje hiše.
  Pravila za izgradnjo okvirne hiše

Kaj je zgrajena hišna hiša in njegove vrste, odvisno od materiala?

Pojem "okvirna hiša" je treba razumeti dobesedno. Stavba bo dejansko sestavljena iz notranjega okvira, ki bo s posebnimi materiali zaščiten od znotraj in zunaj. Za zunanjo in notranjo oblogo se uporabljajo oba pločevina (cSP, OSB in vezan les), kot tudi oblikovani (blok, stenska opaža ali imitacija bar). Notranji steni so napolnjeni s katero koli izolacijo - steklena volna, mineralna volna, polistirenska pena ali pena. Glavni nosilec stavbe je razdeljen na okvir, ki je lahko lesen in kovin, čeprav se prva možnost uporablja veliko pogosteje.
  Pravila za izgradnjo okvirne hiše

Kaj naj zgradimo hišo?

Vredno je, da začnemo izbrati vrsto temeljev, izbiro in pripravo materialov. To počnemo. Kar se tiče graditve temelja, je to drugačen pogovor za vsako od njegovih tipov. Dotaknili se bomo le značilnosti, ki se nanašajo neposredno na konstrukcijo okostja na njem. Vendar nobena od njih ne bo preprečila poznejše izgradnje hiše druge vrste na istem temelju.
  Pravila za izgradnjo okvirne hiše

Frame house do-it-yourself 6x8: navodila po korakih

Za gradnjo te vrste hiše zahteva ne-dolgočasno mesto, po možnosti z dobrim drenažnim sistemom. Projekt hiše bi moral biti izdelan na podlagi načina uporabe hiše: celo leto ali samo sezonsko. Prostor med ščitniki, ki je napolnjen z izolacijo, vam omogoča udobno življenje v hiši in pozimi.
  Pravila za izgradnjo okvirne hiše

Zakaj je tako pomembno upoštevati vsa pravila?

Torej, okvirna konstrukcija sodi v leseno hišo, saj je glavni element stavbe lesen okvir. Les je najcenejši material, pa tudi najbolj ranljiv. Les med konstrukcijo okvirja in po njej je izpostavljen zunanjim dejavnikom - strah pred vlago, temperaturnimi spremembami in drugimi neugodnimi vremenskimi razmerami. Istočasno lahko bakterije, glive in plesni v manj kot dve leti v prah spremenijo okvir hiše in druge zgradbe.
  Pravila za izgradnjo okvirne hiše

Praktični nasveti pri načrtovanju sten

Običajno je pri gradnji z nizko rastjo debelina zunanjih sten izbrana iz pogojev termičnega upora obodne površine. V naši konstrukciji je lažje in ceneje izstopati iz trdnostnih pogojev stenskega ogrodja. Zakaj:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty