czwartek, 16 maja 2019

Hidroizolacijo talne obloge pred polaganjem ploščic

  Hidroizolacijo talne obloge pred polaganjem ploščic

Izbor materialov za hidroizolacijo

Hidroizolacija ploščice zahteva najtrajnejše, vodotesne materiale. Imajo dva tipa: folije za zvijanje, ki so nato razdeljene na samolepilne, materiale na osnovi bitumna in posebno enokomponentno mastiko. Vsak od njih ima svoje prednosti in slabosti, ki jih je treba upoštevati pri vodotesnosti naprave.

Katere kraje zahtevajo obvezno uporabo hidroizolacije?

Najprej je treba skrbeti za zaščito območij, ki so v neposrednem stiku z vodo: predpasnik, umivalnik, kad, WC školjka. Tekoča hidroizolacija pod ploščicami je tudi sestavni del kakovostnega popravila tal. Mastiks je treba uporabiti na celotnem območju, saj je ta del kopalnice najbolj občutljiv na vlago. Zanesljiv zaščitni sloj pomaga pri preprečevanju težav s sosedami od spodaj v primeru nepričakovanih poplav, zagotoviti optimalne pogoje za polaganje keramičnih ploščic in postati ključ do udobja in udobnosti v hiši.
  Hidroizolacijo talne obloge pred polaganjem ploščic

Funkcionalni namen hidravlične zaščite ↑

Hidroizolacijska naprava je neposredno povezana z značilnostmi delovanja kopalnice. Vodovod, notranja komunikacija, dostop do kanalizacije so območja z visokim tveganjem. Kršenje tesnosti sifonov, cevi, križišč komunikacij vodi do uhajanja. Včasih ni mogoče takoj zaznati območja s težavami. Voda se nekaj časa kopiči pod kopeljo ali na drugem težko dosegljivem mestu. V tem primeru bo hidroizolacija opravljala svojo funkcijo - preprečila bo, da bi voda prišla v spodnje nadstropje.
  Hidroizolacijo talne obloge pred polaganjem ploščic

Metode hidroizolacije tal

Današnji gradbeni trg ponuja široko paleto visoko kakovostnih hidroizolacijskih materialov domačih in tujih proizvajalcev. Toda pri izbiri, najprej morate se osredotočiti na namen in vrsto hidroizolacije, ki je primerna za vaše potrebe, saj se različne spremembe včasih razlikujejo.
  Hidroizolacijo talne obloge pred polaganjem ploščic

Zakaj potrebujete hidroizolacijo kopalnice?

Hidroizolacijo tal v kopalnici ali kopalnici je potrebno, saj se uporabljajo za črpanje vode iz vodovodnega sistema in ga uporabljajo. To pomeni, da so možni takšni pojavi, kot so visoka vlažnost, razlitje vode, nesreče z vodovodnimi instalacijami ali vodovodnimi cevmi. Zaradi tega lahko vlage iz teh prostorov prodrejo v tla, stene, druge prostore ali tla hiše. Da bi se izognili tem posledicam ali jih vsaj zmanjšali, je potrebno vodo odporati na prostore, vključno s tlemi. To bo hišo rešilo pred gradnjo vlage in prihranilo denar, ki bo potreben za popravila.
  Hidroizolacijo talne obloge pred polaganjem ploščic

Površinske zahteve

Postopek priprave tal za polaganje ploščic vključuje seznam postopkov. Z njihovo pomočjo je mogoče doseči rezultat, ki bo bistveno izboljšal kakovost prihodnje pokritosti. Površina mora izpolnjevati naslednje zahteve:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty