sobota, 11 maja 2019

Od ometanja opečne stene zunaj

  Od ometanja opečne stene zunaj

Končna stopnja ometov

Po odstranitvi je površina poravnana s šablonami od spodaj navzgor s plavajočo plazmo v ostrih gibkih cikcakov. Po prvi poravnavi je površina zelo groba. Po tem se presežna raztopina odstrani in očisti omet. Obrišite s strgalom, da dobite nepopolno gladko površino, ker še naprej se bo nanašal na pokrivni sloj. Jeklene predloge odstranite, če so uporabljene, napolnite reže z malto in z lopatico poravnajte. Če je sloj tal do 5 mm, se nanese na opeko s strgalom. Ta metoda ni primerna za gladke površine, malta, ki jo uporablja lopatico, se ne bo držala. Za ometno delo so potrebna naslednja orodja:
  Od ometanja opečne stene zunaj

Značilnosti dajanja ometa

Za omet je najboljša površina stena z majhno hrapavostjo, ki zagotavlja visokokakovosten oprijem materiala. Razširjena glina in opeka so odlični za nanašanje fasadnega ometa. Vendar pa je treba opozoriti, da je treba z znatnimi padci nivoja predhodno izravnavo podlage izvajati z uporabo malte za cementno pesek in ojačitvene mreže. Predpriprava omet na gladki površini za boljšo oprijem in nato fino obdelavo. V lesenih hišah, pred ometanjem fasade hiše na stenah, namestijo izolacijske ali zvočne izolacijske plošče: mineralna volna, celično plastiko, izolacijsko izolacijo itd.
  Od ometanja opečne stene zunaj

Tehnološke odtenki.

Ometanje zidov na zidove v skladu z SNIP je treba izvajati pri vlažnosti, ki ne presega 70%. Ali trdite, da je omet, kadar je prepreden? Ne najemaj teh psevdo-dekoraterjev! Upoštevajte tudi temperaturo: dovoljeno območje je od +5 do +30 stopinj. Gostujoči delavci so pripravili "pravilo", v skladu s katerim je vroče bolje. Ja, raztopina se suši hitreje v toploti, in to je bolje samo za delavce, ne pa tudi za kupca. Na površini se pojavijo razpoke in ne bo sledi lepote.

Zunanji omet domov z lastnimi rokami.

Ko se odločite za primernost ometov in izbiro ustrezne sestave, nadaljujte z delom. Na začetku je fasada vredno raziskati, ugotoviti število in globino poškodb na površini, prisotnost razpok, pobočij.
  Od ometanja opečne stene zunaj

Proces mavčenja sten hiše

Prva operacija, ki jo je treba opraviti, je vstaviti svetilnike. Prepričajte se, da so svetilniki varno in pravilno vstavljeni, lahko nadaljujete z ometom. Sami ometamo zidove, zato smo za začetek pripravljali malto. Z raztopino napolnite tretji del žlice in dodajte mešanico, tako da mešate vse z gradbenim mešalcem. Rešitev mora biti precej gosta, ne bi smela odtekati iz lopatice.
  Od ometanja opečne stene zunaj

Ogrevanje sten zunaj in znotraj

Če je izolacija stene zunaj opečne hiše dobro opravljena, lahko pri hladnem času močno prihranite pri sobni temperaturi, pa tudi na klimatizaciji poleti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty