wtorek, 29 stycznia 2019

Naprava monolitnega armiranega betona

  Naprava monolitnega armiranega betona

Monolitna podlaga: naprava monolitnih armiranobetonskih konstrukcij

Gradnja monolitnih temeljev je postala razširjena zaradi tako pomembnih kazalnikov kot zanesljivost, visoka raven povpraševanja in dolga življenjska doba. Ponavadi je monolitna podlaga razporejena med gradnjo blokov in opečnih hiš, postavitev stavb z več tonsko armiranimi betonskimi strukturami, pa tudi na zapletenih tleh. Ta podlaga se odlično spopada z velikimi obremenitvami nadzemnega dela stavbe in preprečuje nastanek in razvoj deformacijskih procesov v ležajnih in zaprtih strukturah konstrukcije.
  Naprava monolitnega armiranega betona

Oddelek 01. OSNOVE ZA NEPREMIČNINE IN KONSTRUKCIJE

Tabela 6-1. Montaža temeljev splošnega namena, stebrov, temeljnih plošč in temeljev trakov

Obseg dela: 01. Rezanje in namestitev plošč. 02 form Namestitev plošče. 03 Pritrditev oplaščenih elementov z ojačevalno žico in konstrukcijskimi žeblji. 05 Montažna oprema. 06 Polaganje betonske mešanice.
  Naprava monolitnega armiranega betona

Kako narediti in uporabiti opaž

Po zaključku dela pripravljalne faze se prične gradnja opažev za ploščo monolitne podlage. Tako, da se beton, ko se vlije, ne pušča betonskega mleka, za cementno mešanico pripravimo plast iz polietilenske folije.
  Naprava monolitnega armiranega betona

Orodja in materiali za izdelavo monolitnega armiranega betona

Vnaprej je potrebno vnaprej pripraviti vsa potrebna orodja in materiale, da se delovni proces ne prekine. Bodite pozorni na materiale, orodja za proces ojačitve. Potrebovali boste:
  Naprava monolitnega armiranega betona

Gradnja monolitne klete

Ali bo temelj zgradil samostojno ali s pomočjo strokovnjakov, mora vsak razvijalec odločiti na podlagi številnih parametrov. Upoštevati tehnično pripravljenost za gradbeno delo in poznati posebnosti izvedenih ukrepov. Za začetnike se lahko celoten proces dolgo časa zamuja, saj bo potreben čas za preučevanje številnih odtenkov, tudi v času izračuna, iskanje gradbenega materiala, najem opreme, pripravljalnih in osnovnih del.
  Naprava monolitnega armiranega betona

Monolitna plošča

Monolitna armiranobetonova podlaga pod celotno hišo se uporablja predvsem za zasebno gradnjo, ker Ta metoda je precej draga zaradi visoke porabe betonske rešitve in ojačitve. Monolitna plošča hkrati lahko deluje kot tla za hišo. Talna podlaga je na tleh ali peščenih tleh, kjer je nivo podtalnice dovolj visok. Monolitna kletna plošča je lahko plitva in globoka. Temelj te vrste se imenuje tudi "plavajoče". Temelj plošče nima šivov in razpok, zato je obremenitev od teže stavbe enakomerno razporejena po njej.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty