piątek, 1 lutego 2019

Vgradnja prezračevalnega sistema

  Vgradnja prezračevalnega sistema

Vrste instalacijskih del na prezračevanju

Pred vgradnjo prezračevanja je treba izvesti nekatere vrste gradbenih del, predvsem pa so bile pripravljene podporne konstrukcije za ventilatorje, v prostorih prezračevalnih komor je bila zaključena zaključna obdelava (omet), pri montažnih odprtinah (hodnikih) so bili izvedeni pod vgradnjo ventilatorjev, prehod na mesto.
  Vgradnja prezračevalnega sistema

Analiza projekta z vključitvijo osebnega specialista

Že v začetni fazi, stranka komunicira z osebnim inženirjem, ki spremlja projekt na vseh stopnjah njenega izvajanja. Inženir skrbi za skladnost z vsemi zahtevami do uvajanja objekta v obratovanje.

Stroški namestitve prezračevalnih in klimatskih sistemov: izpušni pokrovi, grelci in tako naprej.

Ena od najpomembnejših prednosti pri uporabi prisilne zamenjave zraka je povečati učinkovitost celotnega prezračevalnega sistema. Zaradi povečane dovoda zraka se postopek izmenjave zraka izvaja veliko hitreje. Glavna razlika med prisilno prezračevanje in klimatizacijo iz naravnega je obvezna prisotnost različnih vrst ventilatorjev v vezju (odvisno od zahtev).
  Vgradnja prezračevalnega sistema

Značilnosti prezračevanja za različne vrste prostorov

Montaža prezračevalnih sistemov ima svoje lastne značilnosti glede na namen stavb in funkcijo prostorov. Na primer, namestitev prezračevalnih sistemov v različnih panogah in podjetjih se izvaja na osnovi zračnih kanalov z različnimi vrstami zaščite pred agresivnimi mediji in močnimi industrijskimi centrifugalnimi ali strešnimi ventilatorji. To lahko zahteva tudi lokalno prezračevanje posameznih enot in sistemov. Upoštevati je treba, da se ta vrsta storitev izvaja ob upoštevanju njihovih lastnosti: škodljivih izhlapevanja, emisij prahu, ohranjanja določene temperature okolja itd.
  Vgradnja prezračevalnega sistema

Oblikovanje prezračevalnega sistema

Vsako gradbeno delo, vključno z vgradnjo prezračevanja, se začne s preračunom in pripravo projekta. Pomembno je, da sami določite parametre sistema, ki bi jih želel izvajati, da bi dosegli najučinkovitejše kroženje zraka. To določa potrebo po izvajanju številnih nalog, vključno z:

Zagotavljanje standardov za vgradnjo prezračevalnih sistemov

Vsa dela v zvezi z vgradnjo prezračevanja je treba izvajati v skladu s predpisanimi regulativnimi predpisi ter s časovnim načrtom in shemami ožičenja, dogovorjenih s stranko v fazi načrtovanja. Montaža prezračevalne opreme je zapletena naloga, ki zahteva sodelovanje strokovnjakov različnih tehničnih profilov, pa tudi oblikovalce in arhitekte.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty