niedziela, 27 stycznia 2019

Vgradnja oplate ščitov

  Vgradnja oplate ščitov

Odstranljiva montaža opažev

Glavne sestavine so blokirni in pritrdilni elementi (opažne ključavnice). Glede na vrsto konstrukcije (panelna plošča, velika plošča) je lahko blok velikosti 90 * 60 cm in do 330 x 120 cm. Izračun potrebne velikosti plošč se izvede ob upoštevanju obsega konstrukcije. Za gradnjo majhne hiše ali gradnjo stropov, navadne opažne plošče z bloki 1,5 * 1 m. Je najboljša možnost.
  Vgradnja oplate ščitov

Montaža opažnih stolpcev

Pred začetkom dela se na površini betona nanese oznaka osi konstrukcij na mestu njihove lokacije. Običajno se namestitev izvaja na predhodno nameščeni ojačitveni kletki. Sestava ščita se izvaja z L-obliko (če je kolon univerzalen, uporabite kraljevski zatič in matica s fiksno velikostjo z vogalom). Na podoben način priključite bloke v spodnjem delu strukture. Drugi in naslednji nivoji se zbirajo z mobilnimi stolpi ali gozdovi. Če je stolpec višji od 4,2 metra, je treba pritrditi izravnalni vijak. Preverjanje se izvede s pomočjo ovratnic (tolrepov). Potem se konkretna raztopina napolni v sestavljeni sistem.

Namestitev osnovnega opaža

V osnovni napravi so najpogosteje uporabljali fiksno opažno oporo. Gradnja stalnih opaž je izdelana iz ščitov, podpornih odrov (stojala, okvirja) in pritrdilnih elementov. Krov, ki je v stiku s površino betonske konstrukcije, daje slednji želeno obliko in želene lastnosti. Pritrdilni elementi in odri omogočajo stabilnost opažev. Opažna dela za izdelavo temeljev izvajamo na izčrpen način, hkrati pa izdelujemo ojačitev in vlivanje betona.
  Vgradnja oplate ščitov

Konstrukcijske lastnosti in načini namestitve opažev

Zložljivi opaž sestavljajo posamezni ščitniki in njihovi podporni deli, rebra, bori, estrihi itd. Na višini opažnih plošč podpirajo stojala (enojna ali zapletena) z ojačitvami in vezi, ki tvorijo gozdove.
  Vgradnja oplate ščitov

Kaj in kako se lahko opravi kakovosten opaž?

Tukaj ni veliko možnosti. To so obrobne plošče, OSB plošče, votle pene in kovinski ščiti. Da bi opažni material za trakovno podlago, sestavljen z lastnimi rokami, postal zanesljiv in poceni, morate podrobno razmisliti o vsakem od njih.

Lesena oplata za stene, strop in fundacije

Najbolj priljubljena opažev za stene, tla in temelje - les. Glavna letala takšnih oplaščenj so izdelana iz lesenih ščetk različnih dimenzij. Leseni palici se uporabljajo kot ležaji in pritrdilni elementi. Elementi takšnih opažev so pritrjeni z žičnimi zvitki, kravatami in podstavki. Opažne tla, tramove in loke podpira okrogli les. Ker se oplaščenje nanaša na stacionarno, večina njenih elementov ni mogoče ponovno uporabiti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty