wtorek, 8 stycznia 2019

Osnova pod valjanim trate

  Osnova pod valjanim trate

Priprava tal za polaganje

Preden kupite travo v zvitkih, morate v celoti pripraviti prihodnjo spletno stran. Za tehnologijo polaganja šote je takšna, da je položena na isti dan, ko je bila kupljena ali čez dan. Bolj ko boste zamenjali izraz, bo šibkejši korenski sistem. Poleg tega morate s hrbtom pokrivati ​​celotno travo. Samo v tem primeru se travo enakomerno korenine in premaz bo popolnoma gladek.

Kaj je pokrov travnik ↑

Biologi potrjujejo, da naravno oblikovanje dovolj visokokakovostnega in gostega pokrova travnika iz travnikov ni lahka naloga. Potrebovali bodo čas in trud. Seveda pa se pričakovanje mnogih let dela in pričakovanj ne ustavi veliko. Toda danes obstaja preprostejša možnost - umetna trava. Njegov nakup ni poceni. Ampak hitro lahko ustvarite travnato območje na vaši parceli, okrasite vrt, cvetlični vrt ali dvorišče. Po nekaj tednih po polaganju bo dobil rezultat - odlično trate.

Polaganje trate ob dežju

Ko se izlije močan dež, se trnja potopi, zemlja, na kateri jo načrtuje, se pretvori v umazanijo. Polaganje trate v dežju je resen problem. Previdno pripravljeni v suhem vremenu, osnova pod trate, na kateri bi lahko hodili tiho, začne izgledati kot močvirje v dežju, in tla pod nogami - padati. Polaganje v dežju lahko privede do nastanka različnih nepravilnosti, ki lahko kasneje ostanejo na mestu.
  Osnova pod valjanim trate

Optimalni pogoji priprave zemlje za travnik

Osnova prihodnjega trate je treba takoj pripraviti ob sejanju semen. Če zapustite ploskev, se ne poseže, nato pa čez 3-5 dni začnejo rasti pleve. To je naravni naravni proces, ki ga je mogoče upreti samo s sajenjem travne trave. Najboljši čas za pripravo zemlje za travnik in nadaljnjo setev od maja do oktobra v suhem vremenu.
  Osnova pod valjanim trate

Končno sproščanje in izravnavanje

Potem, ko ste poteptali po tleh, ga morate znova sprehajati z rakejem, da bi izmerili novo nastale nepravilnosti in odstranili kamenje. Tukaj moram opozoriti: bolj ko delate z rake, več kamnov se pojavi na površini. Vendar vam ni treba, da bi zemljo pretvorili v neke vrste fin prah; mora izgledati kot vrh sadnega peclja, posuta s peskano drobtino, medtem ko ostane precej gosta znotraj.
  Osnova pod valjanim trate

Izbira trate

Kakovostni travnik ima številne značilnosti, ki jih je treba upoštevati pri izbiri. Travnik, ki ga gojijo strokovnjaki, ne vsebuje nobenih vidnih plevelov, ima gosto travnati pokrov brez plešastih madežev. Visoka kakovost valja je povezana tudi z gostoto trate, ki je težko zlomiti z rokami. Razviti koreninski sistem trave travnjakov mora biti dobro razvejan, kar omogoča, da se vse korenine v valju držijo v eni gosti plasti, ki bo držala debelino tanka. Skratka, če ste v vrtnem središču dvignili valjano travo čez rob in se začnejo raztrgati in razkrojiti, potem je ta izdelek slabe kakovosti.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty