wtorek, 8 stycznia 2019

Tehnologija polaganja ploščic

  Tehnologija polaganja ploščic

Korak 2 - Kiti in glavna hrapavost

Majhne razpoke in nepravilnosti je treba napolniti z lopatico ali lopatico ali zatesniti z izravnalno maso. Pred polaganjem ploščic je potrebno uporabiti osnovni premaz, ne glede na vrsto substrata. Globinsko penetracijsko sredstvo ali lepilna emulzija se nanese s širokim čopičem ali barvnim valjčkom. V prostorih z visoko vlažnostjo zraka ali v vlažnih prostorih, kjer je možno brizganje vode, se dodatni izolacijski sloj nanese na podlago.
  Tehnologija polaganja ploščic

Orodja za obloge

Orodje, potrebno za pripravo površine, je izbrano glede na zahtevane postopke in tehnologije izvajanja dela. Neposredno za styling bo zahteval naslednje:

Razlika ploščice iz običajne keramike

Oba sta izdelana iz praktično iste tehnologije, vendar je ploščica bolj trpežna in bolj kakovostna - oziroma ploščice imajo veliko višjo ceno kot keramika. In vsa stvar je majhna razlika v proizvodni tehnologiji: keramika preprosto strežejo v visokotemperaturnem načinu peči, toda ploščice so tudi prekrite z glazuro, ki ima svoje prednosti.
  Tehnologija polaganja ploščic

Nanos za fugiranje

  1. Nekatere terakotne talne ploščice imajo porozno strukturo, lahko pa jih obarvajo ali razbarvajo. Zato pri nakupu izberite kompatibilnost barve in barve.
  2. Za glazirane keramične ploščice se lahko fugiranje nanaša v katerikoli barvi.
  3. Ko je lepilo za ploščice popolnoma suho 1-2 dni, je treba ploščice brisati.
  4. Po sušenju raztopite vijake po prostoru s silikonom. Pick up silikona glede na barvo injekcije.
  Tehnologija polaganja ploščic

Torej, kje bomo začeli polagati ploščice?

Seveda v začetku pripravljamo stene. Pred nekaj desetletji, klešče, strokovnjaki za polaganje ploščic, tega operacije niso niti poznali. V času Sovjetske zveze so na ploščadi postavili ploščice, nivo zidov pa je bil odstranjen z malto, s čimer je bila nastavljena debelina sloja. Bilo je grozno, saj ni bilo mogoče storiti veliko časa, če je bila plast iz malte primerna debelina. Kot je nekoč govoril: »Vesel sem, če dnevno izdelam dva kvadrata. In če ne, potem se bom vznemirila.«
  Tehnologija polaganja ploščic

Priprava površine

Pravzaprav vse ni tako težko. Prvič, znebimo se starega vodovoda, nato pa vzamemo kladivo in dleto v svoje roke in začnemo premagati staro ploščico. Mirsovetov opozarja, da bi morali sprejeti previdnostne ukrepe: rokavice postavite na svoje roke, da se ne bi razrezali na ostre robove in na oči - očala, ki vas bodo zaščitila pred prahom in majhnimi letečimi kosi ploščic. Ko je ploščica pokvarjena, je treba z istim dletom odstraniti ostanke starega lepila.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty