środa, 19 czerwca 2019

Monolitna tehnologija stolpcev

  Monolitna tehnologija stolpcev

Polnjenje monolitnih betonskih konstrukcij, tal in stebrov

Stolpci in stropi za polnjenje za pridobitev betonskega monolita se lahko zahtevajo, če projekt gradnje ne dovoljuje uporabe standardnih konstrukcij, proizvedenih v oddaljeni proizvodnji. V takih primerih ostaja le priložnost, da oblikujemo monolitne strukture s konjugacijami, ki lahko zaradi vertikalne in horizontalne porazdelitve sil sprejemajo znatne obremenitve.
  Monolitna tehnologija stolpcev

Orodje in materiali:

  • lopate: bajonet in sovkovaya
  • lopatico
  • ravni
  • žica za pletenje
  • okovja s premerom 14
  • opažne deske
  • kladivo
  • nohti
  • ročaj
  • 600 razred beton
Opisal sem najbolj podrobne informacije o tem, kako kopati temelj, izdelati opaž, nadvoreče ojačitve, v členih "Moj dom je moja trdnjava. Gradnja temeljev kamnite hiše in "Moja hiša je moja trdnjava. Gradimo zidove.

Gradbena tehnologija

Gradbena tehnologija monolitnih hiš se je začela uporabljati v Nemčiji nekaj manj kot sto leti. Potem so osnove monolitnih zgradb služile kot podporne stebre. Po vojni je bila tehnologija v Franciji izbrana, francoska pa je izboljšala metodo in začela graditi livarske hiše. Od druge polovice 20. stoletja so se te tehnologije široko uporabljale v Evropi in še posebej v ZDA. V Rusiji so stanovanjske monolitne hiše začele graditi šele v zgodnjih devetdesetih letih.

Tehnologija gradnje monolitnih hišnih okvirjev

Osnova za monolitno kočo se lahko uporabi trak, pilota ali plošča temelj. Najbolj primerno možnost določajo rezultati analize značilnosti tal in topografije, konstrukcijskih obremenitev in nosilnosti tal, podtalnice, ob upoštevanju stopnje pojavljanja, arhitekturnih odtenkov projekta monolitne zasebne hiše in njegovih oblikovnih značilnosti.
  Monolitna tehnologija stolpcev

Prednosti monolitne konstrukcije.

Druga pomembna prednost monolitne konstrukcije je, da je celoten proizvodni cikel osredotočen na eno gradbišče najmanjše velikosti. To je v nasprotju s konstrukcijo plošče, kjer so vsi elementi proizvedeni v tovarni, nato pa se jih pripeljejo in shranjujejo na gradbišču, nato pa se montirajo s pomočjo žerjavov in druge težke opreme. Proces gradnje monolitnega konstrukcijskega elementa je sestavljen iz le nekaj stopenj: priprava in dobava betona (praviloma razredov 200-400), priprave opažev in betona, ki se sami prelije.
  Monolitna tehnologija stolpcev

Tehnologija monolitne konstrukcije: pomembne značilnosti

Bistvo gradbene tehnologije monolitnih hiš je, da so stene zgradb, tal in drugih podpornih elementov oblikovane iz rešitve armiranega betona neposredno na gradbišču. V ta namen se uporabljajo različne vrste opažnih sistemov, s pomočjo katerih se oblikuje bodoča stena določene debeline in konfiguracije v skladu s tehnično dokumentacijo. Po montaži opažnega materiala se pripravljena raztopina vlije vanj, po trditvi pa se lahko razstavi in ​​ponovno uporabi ali ostane del stavbe.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty