sobota, 9 marca 2019

Strip temelje to

  Strip temelje to

Tehnologija črtanja

V tem poglavju upoštevamo tehnologijo temeljnih temeljev monolitnih temeljev. Armirani beton in butobeton se štejeta za materiale. Ta vrsta je bila izbrana za obravnavo iz več razlogov:

Vrste temeljev trakov, materiali in značilnosti

Temelji trakov so zasnovani tako, da so razdeljeni v monolitne, montažne in kombinirane. Po vrsti uporabljenega materiala - ruševin, ruševin, opeke in betona. Prav tako obstajajo kontinuirni (neprekinjeni) in prekinljivi trakovi trakov. Upoštevajte, da so oblike temeljev traku vzdolžnih profilov pravokotne in trapezne. Širina traku temelj ne sme biti manjša od debeline stene, ki leži na njej. Praviloma je širina osnove 10-15 cm več. Razmislite glede na vsako od teh vrst trakovi trakov.
  Strip temelje to

Vrste temeljev trakov

V različnih klimatskih pogojih in ob upoštevanju razlike v gostoti tal se uporabljajo različne vrste trakov, kot so drobno vdolbine, ruševine, rušilni beton, montažni, monolitni in nekateri drugi. Njihova imena govorijo o načinu polaganja, in tisto, kar združuje navedene vrste temeljev, je izlivanje v obliki traku, to je neprekinjeno, kot da je zankasta podlaga narejena na isti ravni.

Kako vliti trak temelj

Trakove fundacije se najpogosteje uporabljajo v zasebni stavbi pri gradnji hiš, garaž, kopališč. Je cenejši kot trdna podlaga, medtem ko je bolj funkcionalna kot osnova za pilote in je idealna za stavbe s kletjo.

Pripravljalna dela

Trakove temelje so razporejene v jarkih ali izkopanih jamah, ob upoštevanju dovoljene strmine pobočij. Začeti graditi temelj mora biti takoj po izkopavanju, da bi se izognili izsušitvi in ​​padcu tal. Če se voda nabira v jami ali jarku, jo je treba odstraniti takoj, preden namestite temelj. V odsotnosti podtalnice v gosto gline in ilovnata tla, vertikalne stene do visine 1-1,2 m ne zahtevajo dodatne ojačitve. V vseh drugih primerih je treba zagotoviti začasno oplaščenje, ki se odstrani 2-3 tedne po končanem delu.
  Strip temelje to

Možne napake in njihove posledice ↑

  1. Lastnosti tal niso upoštevane, raven podtalnice in globina zamrznitve - razpoke in usedlina niso določeni.
  2. Slaba kakovost materialov in slaba izvedba celotnega obsega dela - slaba kakovost in kratkotrajna podlaga.
Samoumevno je, da takih napak ne sme biti. Zato bi moral biti pristop k izgradnji temeljev trakov smiselen in razumen. Konec koncev, gradnja hiše je obsežno delo, zato v prvi fazi, pa tudi pri vseh drugih, v izračunih in gradbenih procesih ne smejo biti napak in napak.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty