poniedziałek, 1 kwietnia 2019

DIY domači štukature

  DIY domači štukature

Slabosti zaključnega ometa

Najpomembnejša in velika pomanjkljivost je netrajnostni odnos do okolja. Navsezadnje, ne glede na to, kako lahko ustrezno fasado obrišete s svojimi rokami ali z rokami strokovnjakov, medtem ko opazujete ali ne opazujete celotne končne tehnologije, bo omet še vedno imel nestabilne indikatorje pogojev okoljske spremembe. Z drugimi besedami, bo dovzetna za vlago, zaradi katere se bodo pojavile navpične in vodoravne razpoke, pa tudi delaminirana območja in pike. Zaradi zaključka fasade z ometom poceni cenovne kategorije je potrebno ponoviti zaključna dela vsake 3 leta.
  DIY domači štukature

Značilnosti fasadnega ometa

Fasadni obliži, ki obstajajo na trgu končnih materialov, imajo različne lastnosti: vodoodbojni, toplotno izolacijski, protipožarni, zvočni in drugi. Vendar zunanja zaključna plast neizogibno zaznava vpliv zunanjega okolja, pesnika, mora imeti številne lastnosti in značilnosti.
  DIY domači štukature

Fasadni omet: tehnološke prednosti

Vsi sodobni materiali za obloge iz fasade imajo precej pomembno prednost, zahvaljujoč njihovi uporabi, kljub nenaravnosti, tako rekoč, - to je enostavna in hitra namestitev, ki praktično ne zahteva posebnih kvalifikacij. V zvezi s tem se seveda izgublja zaključna fasada z ometom, saj je ta proces precej dolg in težak. Zaradi tega, da bi oseba svobodno opustila vse vrste inovacij, se mora seznaniti s prednostmi "zastarelih" tehnologij. Kaj nam daje uporabo ometa za fasado?
  DIY domači štukature

Postopek brizganja

Temperatura nanašanja mora biti od +5 do 30 stopinj, ne na odprtem soncu ali v dežju. V vročini stene je treba navlažiti z vodo, v nasprotnem primeru se posuši. Nekatera podjetja se v zimskih mesecih ukvarjajo z ometom, dodajajo sredstva proti zamrznitvi ali segrevajo površino s posebnim vezjem, vendar so to drage in še vedno eksperimentalne tehnologije. Delati z lastnimi rokami pri temperaturah pod + 5 je nemogoče.
  DIY domači štukature

Yourself Mavec: fazni delovni načrt

Splošne faze procesa so: predhodno (priprava stenskih površin), distribucija in montaža "žarnic", direktna ometa za zunanje stene.
  DIY domači štukature

Tehnološke značilnosti

Zaželeno je načrtovati delo, ki se nanaša na vremensko napoved. V kateri koli mavčni sestavi je voda. Kakovost sten hiše je v veliki meri odvisna od enotnosti sušenja vsakega uporabljenega sloja. Zato so najboljši pogoji: brez vetra, normalne vlažnosti (v 55-65%) in pozitivne temperature od 5 do 25 ° C. Za druge obstaja nevarnost razpok na mrežastih ometih zaradi intenzivnega izhlapevanja vlage ali, nasprotno, njegove kristalizacije.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty