sobota, 6 kwietnia 2019

Lusov hrošč za dekoracijo fasade

  Lusov hrošč za dekoracijo fasade

Od kod prihaja to ime?

Material se imenuje lubnjaka, ker pri zaključku lahko dobite nekaj podobnega drevesu, ki so ga poškodovali hrošči istega imena. To se zgodi zaradi granul, ki so prisotne v mešanici, tvorijo brazgotine. Kar se tiče samega materiala, se hitro suši in zaščiti površino stavbe že več let. Kunski hrošč se ne boji toplote ali zmrzali. Odporen je proti vlagi in drugim vremenskim spremembam.
  Lusov hrošč za dekoracijo fasade

Kako kuhati skorja lubja

  • Pri pripravi mešanice se morate osredotočiti na navodila, ki so na embalaži;
  • za visoko kakovostno mešanje priporočamo, da uporabite vrtalnik s šobo tipa "mešalnik";
  • Pri mešanju je treba upoštevati, da omet s časom vrti, tako da delo poteka v več fazah v intervalih 4-5 minut. To vam bo omogočilo, da dobite sestavo želene konsistence: dovolj elastično in debelo, da zaključite fasado hiše.

Tehnologija nanašanja ometa "Bark"

Naslednja orodja in materiali bodo potrebni za dokončanje sten s kokošjo:
  Lusov hrošč za dekoracijo fasade

Izbira okrasnega ometa

Krom hrošča, izdelana za dekorativne stene in fasade, ima dve vrsti embalaže: cenejše v vrečah (suha mešanica) in dražje v vedrih (pripravljene za uporabo). Pripravljena mešanica vsebuje sintetična polnila - silikon ali akril. Sintetični dodatki v primerjavi z mineralnimi polnili suhe mešanice dajejo ometni odpornost na razpoke in plastičnost. To ne pomeni, da se material, pakiran v vrečah, razbije in razkroji. Z strogim upoštevanjem navodil za pripravo delovne mešanice rezultat ne bo razočaral.
  Lusov hrošč za dekoracijo fasade

Prednosti in slabosti ometnega lesa:

Ta vrsta mavca je zelo trajna, naravna in okolju prijazna, kar je zelo pomembno, ni podvrženo vremenskim vplivom, odporen proti zmrzali, je enostaven za čiščenje in ni izpostavljen bledenju, lahkimi mehanskimi poškodbami, točo, stalnim tokom vode. Pomanjkljivost takega ometa je le nekaj dejavnikov: prvič, v primeru mehanskih poškodb ni mogoče zapečatiti cepitvenega mesta brez napake in samo specialist lahko dela z lubjem.
  Lusov hrošč za dekoracijo fasade

Poraba in stroški lubja

Uporaba lupinarjev iz lubje za fasadno dekoracijo je najbolj donosna in preprosta rešitev za okrasitev vsakega doma. Koruzni hrošč z srednje velikimi granulami se porabi z izračunom 1 vreče na 6-8 kvadratnih metrov. površina.
  Lusov hrošč za dekoracijo fasade

Različne vrste mešanice ometov

V trgovinah lahko kupite dve vrsti ometa - v obliki pripravljene razredčene malte ali suhe malte. Praviloma so pripravljene mavčne rešitve narejene na osnovi akrilov, zato je njihova uporaba zahtevna. Za samozapiranje je bolje izbrati suho možnost, saj ima manj nianse pri delu.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty