wtorek, 16 kwietnia 2019

Kako betonirati tla v stanovanju

  Kako betonirati tla v stanovanju

Predhodno delo pred postopkom betoniranja.

Betoniranje tal na tleh - najboljša izbira za klet, garažo ali prvo nadstropje zasebne hiše. Takšna dela so najcenejša in enostavna z lastnimi rokami, tudi brez predhodne priprave.
  Kako betonirati tla v stanovanju

Priprava raztopine

Za betoniranje tal v domu, da bi izpolnili pričakovanja, potrebujete posebno odgovornost, da pristopite k pripravi rešitve. Potrebno je vzeti 1 del cementa (za betoniranje je bolje uporabiti M400), dva dela gradbenega peska in dva dela gramoza. Vse te sestavne dele je treba združiti in mešati. To je treba narediti kar najboljše, zato je pomembno, da dobite homogeno maso v barvi. Nato se doda 0,5 del vode, po katerem se spet vse skupaj temeljito pomeša z lopato. No, če se v to raztopino dodajo tudi plastifikatorji. Cementu bodo zagotovili tekočino in duktilnost. Plastifikatorje je treba dodati raztopini v skladu z navodili na njihovi etiketi.
  Kako betonirati tla v stanovanju

Priprava delovnega prostora

V pripravljalnih delih je potrebno očistiti podlago s prahom in ostanki, nato pa jo previdno pripraviti. Nato namestite svetilnike - lesene letvice ali posebno kovino. Žarnice so nameščene na pecivih malte iz malte za lepljenje plošč iz mavčnih plošč, ki jih hitro in hitro nastavimo s pomočjo nivoja. Nato raztopino vlijemo na majhna območja, začenši z zadnje strani prostora. Praviloma se gibljemo vzdolž svetilnikov, kot če na tirnicah in rahlo premikamo pravilo z ene strani na drugo, stisnemo rešitev tako, da dobimo popolnoma gladko površino.
  Kako betonirati tla v stanovanju

Talni polimer v zasebni hiši

Dopolnilni monolitni dasi sodobnih suhih mešanic lahko izdelamo na betonski ali leseni osnovi. Postopek poteka v več fazah. To je prva faza priprave osnove, ki je drugačna pri izvedbi polnilnih tal na različnih podlagah.
  Kako betonirati tla v stanovanju

Kako narediti estrih v stanovanju: najpomembnejša stvar

V tem delu članka se bomo pogovarjali o tistih stvareh, ki bodo v veliki meri olajšale vaše življenje in, kot je omenjeno v uvodu, odnos z vašimi sosedami spodaj. Tehnično so to preproste stvari - ne samo to, ampak so cenovno ugodni dodatki, tako da bodo težko dosegli napor ali ceno. Te stvari vključujejo naslednje točke.
  Kako betonirati tla v stanovanju

Tehnologija betoniranja ulitkov - glavne faze

  • Hidroizolacija in toplotna izolacija osnove;
  • Okrepitev;
  • Ureditev svetilnikov;
  • Naprava osnutka nadstropja;
  • Napolnite estrih.
Stroški celotnega sklopa dela so odvisni od debeline sloja in sestave uporabljene rešitve, pa tudi zaradi kompleksnosti dela. Najbolj dostopna možnost je cementni pesek. Uporaba armaturne mreže bo stala malo več. Najdražja možnost je tista, v kateri se nanaša zgornja strjena plast, v primerjavi z običajnim nadstropjem pa je 30-40% dražja.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty