niedziela, 26 maja 2019

Kakšen omet je bolje ometati fasado hiše

  Kakšen omet je bolje ometati fasado hiše

Zunanji omet domov z lastnimi rokami.

Ko se odločite za primernost ometov in izbiro ustrezne sestave, nadaljujte z delom. Na začetku je fasada vredno raziskati, ugotoviti število in globino poškodb na površini, prisotnost razpok, pobočij.
  Kakšen omet je bolje ometati fasado hiše

Kako ometati svetilnike ↑

Če imajo stene večje nepravilnosti, projekcije ali druge napake, potem morate na omarah opraviti omet, če želite seveda popolnoma ravno, vodoravno in navpično površino.
  Kakšen omet je bolje ometati fasado hiše

Fasadni omet: tehnološke prednosti

Vsi sodobni materiali za obloge iz fasade imajo precej pomembno prednost, zahvaljujoč njihovi uporabi, kljub nenaravnosti, tako rekoč, - to je enostavna in hitra namestitev, ki praktično ne zahteva posebnih kvalifikacij. V zvezi s tem se seveda izgublja zaključna fasada z ometom, saj je ta proces precej dolg in težak. Zaradi tega, da bi oseba svobodno opustila vse vrste inovacij, se mora seznaniti s prednostmi "zastarelih" tehnologij. Kaj nam daje uporabo ometa za fasado?
  Kakšen omet je bolje ometati fasado hiše

Slabosti zaključnega ometa

Najpomembnejša in velika pomanjkljivost je netrajnostni odnos do okolja. Navsezadnje, ne glede na to, kako lahko ustrezno fasado obrišete s svojimi rokami ali z rokami strokovnjakov, medtem ko opazujete ali ne opazujete celotne končne tehnologije, bo omet še vedno imel nestabilne indikatorje pogojev okoljske spremembe. Z drugimi besedami, bo dovzetna za vlago, zaradi katere se bodo pojavile navpične in vodoravne razpoke, pa tudi delaminirana območja in pike. Zaradi zaključka fasade z ometom poceni cenovne kategorije je potrebno ponoviti zaključna dela vsake 3 leta.
  Kakšen omet je bolje ometati fasado hiše

Značilnosti dajanja ometa

Za omet je najboljša površina stena z majhno hrapavostjo, ki zagotavlja visokokakovosten oprijem materiala. Razširjena glina in opeka so odlični za nanašanje fasadnega ometa. Vendar pa je treba opozoriti, da je treba z znatnimi padci nivoja predhodno izravnavo podlage izvajati z uporabo malte za cementno pesek in ojačitvene mreže. Predpriprava omet na gladki površini za boljšo oprijem in nato fino obdelavo. V lesenih hišah, pred ometanjem fasade hiše na stenah, namestijo izolacijske ali zvočne izolacijske plošče: mineralna volna, celično plastiko, izolacijsko izolacijo itd.
  Kakšen omet je bolje ometati fasado hiše

Katera fasada je raje?

Prihranite denar in čas ter lahko naredite lepo, trajno fasado, če vnaprej mislite na vse nianse gradnje. In kar je najpomembnejše, pravi projekt bo priložnost za kvalitetno ogrevanje hiše. Izolirane fasade so lahko prezračevane ali ne. Njihova naprava je odvisna od tega, kaj je načrtovano v zgornjem nadstropju hiše. Pomembno je narediti tako fasado, ki bo všeč. Obenem je treba spomniti, da bo hiša lepa, stilsko vzdržna.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty