poniedziałek, 27 maja 2019

Namestitev strehe iz gibljive ploščice

Ali je mogoče položiti skodle s svojimi rokami?

Fleksibilna ploščica je praviloma izdelana iz steklenih vlaken, na kateri se od dveh strani uporablja sloj bituminoznega materiala. Na sprednji strani so skodle prekrite z mineralnimi materiali, kot so bazaltne obloge, ki zaščitijo ploščice pred mehanskimi in vremenskimi vplivi ter ustvarijo čudovit videz. Na notranji strani pločevine je samolepilni sloj, ki olajša namestitev, premaga vetrne obremenitve in poveča tesnost.
  Namestitev strehe iz gibljive ploščice

Podnebne značilnosti vgradnje mehke ploščice

Za montažo skodel, zima ni najboljši čas, ker po priporočilih proizvajalcev tega materiala ne bi smeli položiti pri temperaturah pod + 5 stopinj. S. Dejstvo je, da je skodelica (plošča s 3-4 "ploščicami") pritrjena na leseno podlago s pomočjo nohtov in samolepilne plasti, ki je na hrbtni strani skodle. Za trdno lepljenje skodle z osnovo in skodlami sosednjih vrst, ki zagotavljajo neprepustnost premaza, je potrebna sončna svetloba, ki postopoma "topi" samolepilno plast. In sonce v zimskem času, žal, ni dovolj. Še več, v mrazu so skodle postane krhke, kar ne dovoljuje, na primer, namestitve ploščic s prekrivajočimi drsalkami in grebeni.

Prezračevalna naprava ↑

Skodle - hermetični, vetrovni in neprepustni strešni material. Zato strešna kritina zagotavlja obvezno organizacijo prezračevanja strešnega prostora. Če je podstrešje prezračeno, zadostuje prezračevanje lukenj v žlebovih. Ko je streha združena na špirovce, je nasprotna tirnica nameščena z debelino 35-40 mm, na njej pa je pritrjena škatla. Kanali zraka se oblikujejo med posameznimi kraji. Na dnu zraka vstopi v vezivo, na vrhu pa pride skozi posebne naprave: zračen greben ali prezračevalnik. Ni potrebno, vendar je priporočljivo postaviti hidroizolacijsko membrano med škarjivo in nasprotni žarek, saj stane malo.
  Namestitev strehe iz gibljive ploščice

Nianse vgradnje mehke ploščice

  • Postopek namestitve se začne z dnom strešnega naklona.
Prva vrstica je obrnjena navzdol. Uporabite lahko tudi poseben lepilni trak. Polaganje prve vrstice je izvedeno z orientacijo glede na nagib strehe.
  Namestitev strehe iz gibljive ploščice

Uporaba skodle

Materiali bitumenskih kosov že vrsto let se aktivno uporabljajo v gradbeništvu v evropskih državah. Poleg visokih tehničnih in operativnih značilnosti, prilagodljiva ploščica privlači možnost ureditve streh s kompleksnimi arhitekturnimi oblikami. Bitumenske ploščice so na zahtevo ne samo v zasebnih, ampak tudi v komercialni gradnji.
  Namestitev strehe iz gibljive ploščice

Montažna preproga

Na celotni površini strehe je pokrita plast oblog preproge. Obloga preproge je postavljena vzporedno s previsom strehe s prekritjem najmanj 10 cm. Podlogo za oblogo se pritrdi s pomočjo posebnih strešnih žebljev, ki se kockajo v intervalih 20 cm.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty