sobota, 24 listopada 2018

Tehnologija pobiranja

  Tehnologija pobiranja

Vrste ozadij in značilnosti njihovega lepljenja

Sodobna ozadja so na trgu predstavljena v precej širokem razponu, kar potrošnikom omogoča izbiro materiala in lastnosti, ki so nepogrešljive v pogojih določene sobe.
  Tehnologija pobiranja

Priprava zidov za tapetiranje

Ozadje se začne s pripravo površine. In če želite, da je premaz označen kot "visoka kakovost", je v tej fazi, da boste morali vložiti največ napora. Če je podstavek izdelan iz mavčne plošče (mavčne plošče) - njegova kakovost je praviloma že precej dobra - na zidove mavčnih plošč morate le greti. Če je treba ozadje zlepljati na običajne stene, je površina predhodno očiščena, posušena, pripravljena in nato ometane sestavine (npr. "Trn") prinašajo želeno gladkost. Vse to smo podrobno razpravljali v gradivih o poravnavi sten, vbrizgavanju in, seveda, mazanju.
  Tehnologija pobiranja

Značilnosti netkane ozadje ↑

Kljub temu, da netkani ozadje ni drugačen v videzu drugih vrst ozadij, to ni navaden material. Okrasni sloj vinila se nanese na njih ne na papirju, temveč na netkani material, ki je zlepljen na papirno podlago. Flizelin - netkani material, dobljen s stiskanjem vlaken. Ima amorfno strukturo, zato ohranja visoko stabilnost v vseh smereh. To zelo olajša delo z materialom. Masa platna je prav tako zmanjšana, tako da imajo netkani ozadji praviloma širino, ki je dvakrat večja od običajnih platen - 1 m 6 cm.
  Tehnologija pobiranja

Lepljenje vinilnih ozadij z lastnimi rokami.

Tehnologija lepljenja vinilnih ozadij je na splošno podobna tehnologiji lepljenja vseh drugih vrst ozadij. Najprej morate pripraviti zid: očistite ga iz ostankov starih premazov (odstranite koščke starih ozadij, očistite barvo z lopatico), poravnajte, popravite razpoke. Pravilno lepljenje vinilne tapete je možno samo na čisti in suhi steni.
  Tehnologija pobiranja

Tehnologija lepljenja netkanih ozadij.

Prvi korak je narediti oznake na stenah. Začnite z vogala (tukaj bo ozadje lepljeno z prekrivanjem). Izmerite en meter na obeh straneh kota in na tej razdalji narišite navpične črte. Iz teh vrstic izmerite širino ozadja in povlecite naslednje vrstice (označili bodo mesto sklepa). Nadaljujte z označevanjem vseh sten.

Predhodna priprava je pomemben vidik!

Da bi naredili vse pravilno in ne naredili napake, morate skrbno pretehtati pripravljalne procese. Na primer, treba je čim bolj natančno izračunati število zvitkov ozadij, ki jih boste potrebovali za lepitev prostora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty