piątek, 23 listopada 2018

Strešna ojačitev

  Strešna ojačitev

Kdaj potrebujete ojačevalni estrih?

Ojačani estrih je pravzaprav poseben primer betonskega izdelka, ki lahko vzdrži tlačne, upogljive in natezne obremenitve. Ojačitveni elementi, vgrajeni v telo estriha, opravljajo naslednje funkcije:
  Strešna ojačitev

Parna ovira in zaščita pred izgubo toplote

Naprava na dnu strehe pločevine z valovitimi ploščami vključuje nepogrešljivo prisotnost parne zapore. Profilirane plošče same ne dopuščajo vlage, vendar odsotnost parne zapore vodi k nastanku kondenzata na kovinski površini. Majhne kapljice vode, ki se zadržujejo na strehi, bodo vodile k hitri koroziji baze, razvoju plesni, plesni v prostorih in neprijetnem vonju.

Fiber: prednosti uporabe

Fiberglass armatura tla estrih je priljubljena med profesionalnimi gradbeniki. Za vlakna je značilna nizka električna prevodnost, dolžina vlaken od 0,02 do 0,19 cm in premer do 25 mikronov. To je umetni material, na površini katerega se uporablja mastna snov, ki pomaga izboljšati prodor v dokončano malto. Prednosti ojačitve vlaken so precej:
  Strešna ojačitev

Naprava suhe spojke strehe z razuklonko

Med gradnjo in popravilom industrijskih, stanovanjskih ali gospodinjskih stavb je potrebno ustvariti najmanj minimalen nagib strehe. Če naredite povsem ravno streho, potem bo v zvezi z odtekanjem popolnoma neučinkovita, na površini se bo nabirala vlaga in lahko poškoduje streho. Prej ali kasneje se bodo stagnacijske cone pojavile na ravni strehi, mestih, kjer se bo kopičilo deževalo in se spremenilo v luže, ki bodo sčasoma rasle v prave močvirje, ki se izsušijo le v močni in daljši toploti.
  Strešna ojačitev

streha kovinskih ploščic in valovita

Namestitev kovinskih strešnih kritin in valovitega strešnega kritina se prične s sistemom obloge, prekrito s filmom za zaščito pred parno zaporko, zaboj je izdelan iz lesa, predhodno obdelanega z antiseptikom, vgrajenih elementov iz sistema za odvodnjavanje, nato prekritih s kovinskimi strešnimi kritinami ali valovitimi tlemi s pomočjo strešnih vijakov s tesnilno gumijasto podložko.
  Strešna ojačitev

Plastična mreža

Tradicionalno se v gradbeništvu uporabljajo kovinske rešetke. Okrepitev rahlo natovorjenih struktur, ki so jih imeli, je trenutno nerazumno. Plastična ojačitvena mreža za estrih je poceni, njegova cena je običajno red velikosti nižja od kovinskih konstrukcij. Toda v smislu učinkovitosti ni slabše od kovinskih protipostavk, če se uporablja pri gradnji:

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty