wtorek, 20 listopada 2018

Debelina pregradnih zidakov

  Debelina pregradnih zidakov

Debelina opeke, katere opeke je treba izbrati za gradnjo

V sodobni gradnji opeke se razlikuje ena, pol in dvojna opeka. Velikost ene navadne opeke je 250x12x65 mm, uvedena je bila v uporabi v prvi polovici prejšnjega stoletja (leta 1925 je bila ta standardna velikost določena v regulativni dokumentaciji). Malo kasneje smo uporabili eno-in pol ter dvojno opeko, njihova velikost je 250x120x88 in 250x120x138. Z vidika stroškov je veliko bolj učinkovito uporabljati dvojno ali eno-in pol opeke za zunanje stene.
  Debelina pregradnih zidakov

Kaj so opeke?

Obstajajo različne vrste opeke, odvisno od zahtev, ki se nanjo nanašajo. Običajno obstajajo štiri vrste: lahka, trdna, okrepljena, z obrnjeno plastjo.
  Debelina pregradnih zidakov

Naknadna zaključna stena z opečnimi zidaki

Ker se zidne stene redko prilegajo blizu stropa, je treba preostalo vrzel zatesniti z mešanico cementne malte in opečnega prahu, za katerega lahko uporabite neizogibno zbrane odpadke zlomljene opeke. Če površina predelka ni prekrita z ometom ali drugim premazom, je treba spojke med opeko izbrisati s posebno dekorativno raztopino. Priporočljivo je, da ga vzamete v kontrastni barvi, šivi pa morajo imeti enako debelino. Potem bo površina pregrade lepo in zelo estetsko.
  Debelina pregradnih zidakov

Standardna debelina opeke

Ne glede na vrsto opeke se uporablja za gradnjo struktur, za določitev debeline stene je precej preprosta. V skladu z uveljavljenimi standardi mora biti ta parameter večkratnik polovice dolžine, tj. 12 cm
  Debelina pregradnih zidakov

Vrste notranjih predelnih sten

Odlična varianta prostora za razmestitev so različne preoblikovalne predelne stene - drsna, drsna, zložljiva mehka in trdna zložljiva. Lahko jih namestimo kjerkoli, na primer, da bi razlikovali kuhinjo in jedilnico, spalnico in garderobo, hodnik in dnevno sobo.
  Debelina pregradnih zidakov

Načini povečanja toplotnega inženirstva in izolacije opečnih zgradb

• Povečana debelina opečne stene, polaganje podpornih struktur "v dveh opekah". Standardne dimenzije elementov omogočajo strukture z debelino 51 cm, ob upoštevanju debeline šiva. • Gradnja opečnih zidov z notranjo zračno blazino. To je ime za tehnologijo dobrega polaganja, ki je sestavljena iz dveh sten v eni opeki in praznega prostora med njimi. Polnjena je v procesu steniranja z ekspandirano gline, organske izolacije, polistirenske pene, žlindre, lahkih betonskih mešanic. Zaradi prisotnosti votline se teža strukture zmanjša in izolacija se poveča.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty