wtorek, 6 listopada 2018

Gradnja stavbe

  Gradnja stavbe

Pojav prvih struktur hitre namestitve

Takšne stavbe so postale priljubljene v Združenih državah po koncu druge svetovne vojne, ko so ljudje potrebovali hitro gradnjo stanovanjskih in industrijskih prostorov. V tistem času tradicionalna metoda gradnje skoraj ni bila uporabljena. Montažni predmeti so bili primerni, ker lahko spremenite preprosto strukturo in premestite stavbo na drugo mesto. Ta tehnologija je omogočila učinkovito uporabo območja zaradi tržnih sprememb na trgu. Danes se v Ameriki hitro obnavljalni modeli aktivno uporabljajo za opravljanje različnih nalog.
  Gradnja stavbe

Užitni prostor sladkarije

Še en zanimiv projekt Politehnika Samara se lahko uporablja tudi v vesolju, čeprav bo na Zemlji ta razvoj zelo koristen. To je užitna embalaža za vesoljsko hrano.

Hiša ozemlje in njegova priprava

Zaključna faza v tehnologiji gradnje stavbe je ureditev mesta v bližini hiše. Tu govorimo o gradnji igrišč, sajenju dreves, organiziranju kluba, polaganju talnih plošč in tako naprej. V Moskvi je ta stopnja zaradi povečanih tovornih površin namenjena ključni pozornosti.
  Gradnja stavbe

Tehnologija gradnje okvirjev zgradb

Montažna dela na konstrukciji struktur okvirnih plošč izvajajo s pasom. Višina ene stopnje je enaka dvema nadstropjema, saj je višina stolpca enaka dvema nadstropjema, zato mora en dvig žerjavic zajemati elemente dveh nadstropij hkrati.

Konstruktivne rešitve

Včasih je za povečanje uporabnega prostora znotraj stavbe notranje nosilne stene nadgradnje nadomeščene s stebri. Če so neprimerni pri upravljanju prostorov, se tudi odstranijo, tovor se prenese na zunanje stene s pomočjo nosilcev in nosilcev. Veliko težav pri rekonstrukciji rešuje neodvisen okvirni sistem, ki je nameščen vzdolž oboda podkonstrukcije. Če je število nadstropij, ki so zgrajene, pomembno, in stene obstoječe zgradbe ne morejo vzdržiti te obremenitve, se samostojni nosilci pritrdijo na neodvisno podlago. Dovoljene so kombinacije vseh naštetih rešitev.
  Gradnja stavbe

IZGRADNJA STAVB V OBLIKI VELIKEGA LISTA

Konstrukcijske rešitve stavb, zgrajene v ogrodju velikih plošč, omogočajo izdelavo zaprtih elementov v obliki montažnih montažnih plošč, opečnih sten, sendvič plošč z učinkovito izolacijo ali ekspandiranega betona iz gline. Notranje stene, ki ležijo, se izvajajo v monolitnem armiranem betonu. Praviloma gradbena tehnologija monolitnih zunanjih sten zagotavlja, da se v enem nadstropju odlagajo iz postavitve monolitne notranjosti in za opečno verzijo zunanjih sten - pred krivuljo.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty