niedziela, 4 listopada 2018

Zaključna kopel

  Zaključna kopel

Izbira materiala za parno sobo ↑

Najpomembnejša stvar pri zaključku kopalnice je odločitev o materialu. Bolje je, da kopel ne dokončate z eno vrsto lesa: za različne prostore kopeli je treba izbrati različne vrste. Če želite to znova preveriti, si oglejte slike naprave te zgradbe, vnesite iskalnik "notranja kopalna fotografija".
  Zaključna kopel

Notranja dekorativna kopel naredi sami

Danes se tradicionalna ruska kopel postopoma preoblikuje. Ljudje so začeli več pozornosti nameniti udobni in estetski strani vprašanja. Zato je notranjost, ustvarjena v tej vrsti prostora, začela igrati veliko vlogo. Glede na to, da sodobne kopeli obsegajo vsaj parno sobo, pralnico in prostor za počitek, je treba vedeti, v katerih od teh prostorov se uporablja eden ali drug končni material. Danes obstaja veliko primernih materialov, ki se bodo prilegali, da notranja dekoracija kopalnice z rokami.
  Zaključna kopel

Kopeli zahvaljujoč zaključku

Torej, pravilno opremljena kopel iz katere koli druge, razen trdega lesa, materiala, bi vdihnila v kopalnico predvsem zaradi dekoracije sten. Potrebno je ustaviti izgubo toplote s stropa, tako da zrak pod njim ni preveč nasičen z vlago, a ko se malo ohladi, takoj spustite na tla. Polovica dobi največ: mora biti varen, npr. ne spolzka, higienska, topla, še posebej odporna proti razpadanju, plesni, škodljivci, zagotavlja pretok vode in hkrati - ne moti prezračevanja talne obloge, drugače bo vlažil celotno strukturo. In bazna podlaga, kot je znano, ni priporočljivo delati nad 200 mm.
  Zaključna kopel

Kaj je boljša podloga: upoštevajte les

Kot veste, je les razdeljen na iglavce in listavce. In čeprav so iglavci cenejši, je bolje kupiti stensko ploščo iz lipe ali aspen. Parna soba mora biti oplaščena z listavnimi vrstami, saj ne oddajajo velikih količin smolnih snovi, ki postanejo rakotvorne, ko se segrejejo, ostale sobe kopeli pa so lahko obrobljene z iglastimi vrstami.
  Zaključna kopel

Les, ploščice, beton?

Obstaja mnenje, da je ruska kopel najbolje narediti v celoti iz lesene podloge: vonj svežega lesa se bo združil z vonjem brezovih metel, kar bo ustvarilo neskončno prijetno vzdušje. Če pa je tla iz lesa v pralnem prostoru, bo hitro postala neuporabna zaradi stalne izpostavljenosti vlage. Zato je priporočljivo, da uporabite les za dekoracijo sten, stropa in police, zato je bolje, da tla iz betona položite leseno rešetko na vrhu, ki se lahko izsuši na cesto.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty