poniedziałek, 5 listopada 2018

Monolitni kleti naredite sami

  Monolitni kleti naredite sami

Gradimo klet z lastnimi rokami

Kletna tla so del stavbe, ki je delno ali popolnoma zakopana pod tlemi. Klet je ponavadi opremljen s pomožnimi prostori ali garažo, vendar nekateri projekti zagotavljajo napravo v kleti kopalnice, savne ali celo telovadnice z bazenom. Pri hišah, zgrajenih na majhnih parcelah ali na pobočju, je pritličje preprosto nenadomestljivo - omogoča vam bistveno povečanje uporabne površine stavbe, ne da bi širili gradbišče.
  Monolitni kleti naredite sami

Obmazochny ali okleechnaya hidroizolacijski kleti: izberite metodo

Vsaka hidroizolacija se izvede v dveh slojih. Izbira materialov, s katerimi je izvedena hidroizolacija kleti, je odvisna od prisotnosti ali odsotnosti podtalnice. Vse vertikalne in vodoravne odseke sten kleti in temeljev na točkah stika s tlemi morajo biti prekrita s hidroizolacijo. Hidroizolacija sten in tla kleti se izvaja izključno zunaj stavbe, notranja stran hidroizolacije ni pokrita.
  Monolitni kleti naredite sami

Naprava v pritličju

Podstavek je nadaljevanje temeljev, tako da je lahko izdelan iz istega materiala kot sam temelj ali z uporabo materiala sten. Ponavadi se za postavitev kleti uporabljajo monolitni beton, montažni bloki ali opeka. Debelina sten klete je določena z izračunom.
  Monolitni kleti naredite sami

Gradnja v začetni fazi

Najprej je treba kopati jarko, katere globina bo določena glede na to, kaj bo klet, in za kakšne namene se bo uporabljalo. Na splošno je mogoče izposojeno bager posebej izposoditi kopalnico, ki je lahko veliko cenejša od zaposlovanja delavcev z lopatami, ki bodo naredili vse za dolgo časa in njihove plače bodo na uro.
  Monolitni kleti naredite sami

Faze gradnje kleti naredite sami

Po označevanju območja, na katerem bo izvedena gradnja stavbe, se na njej izkopa temeljna jama, ki pokriva celotno območje prihodnje stavbe. Parametri izkopa so odvisni od projekta stavbe, vendar hkrati upoštevajte, da mora biti njegova globina najmanj pol metra večja od načrtovane lokacije spodnje točke temeljenja, saj bo v procesu dela izvedeno posebno polnjenje iz mešanice peska in gramoza.
  Monolitni kleti naredite sami

Kopanje jame pod pritličjem

V skladu z urejenimi dokumenti je višina kleti 2,5-3,0 m, po potrebi pa lahko višino povečate. Izkopavanja se kopajo do globine, do katere želite poglobiti prihodnje območje, plus prostor za vse potrebne komunikacije. Toda preden načrtujete to nadstropje, se morate odločiti, kakšne vrste tal na vašem spletnem mestu. Če je tla s površinsko podzemno vodo, globina jame ne sme preseči enega metra. Da bi pritličje bilo 2,5 metra in višje, morate dvigniti tla in odlagati odpadke. Vendar bo ta možnost dražja in ne ekonomična. Če na mestu nastane stagnacija vode, je treba v tem primeru izsušiti gradbišče in odtok.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Popularne posty